Τετάρτη, 17 Απριλίου 2024

Κακοκαιρία "Μήδεια": Μεταφέρονται οι πρόσφυγες που διαμένουν σε σκηνές του Ελαιώνα

Μεγάλη κίνηση βοηθείας

16 Φεβρουαρίου 2021 15:50
Κακοκαιρία

Κακοκαιρία "Μήδεια": Όλο και πιο δύσκολες γίνονται οι συνθήκες με την κακοκαιρία που επικρατεί εδώ και αρκετές ώρες με αποτέλεσμα να δημιουργούνται και άλλα προβλήματα.

Σημειώνεται ότι στην Αττική επικρατούν αρκετά προβλήματα λόγω των ισχυρών καιρικών φαινομένων με ένα από αυτά να είναι η ηλεκτροδότηση.

Συγκεκριμένα στο δημοτικό γυμναστήριο Ρουφ θα μεταφερθούν οι πρόσφυγες που διαμένουν σε σκηνές στον Ελαιώνα λόγω του ψύχους που επικρατεί.

Μεταφέρονται οι πρόσφυγες.

Κακοκαιρία "Μήδεια": Η μετακίνηση των προσφύγων

Ειδικότερα στο δημοτικό γυμναστήριο του Ρουφ και σε κοινόχρηστα κοντέινερ μεταφέρονται αναγνωρισμένοι πρόσφυγες που διαμένουν σε σκηνές του Ελαιώνα και οι οποίοι αντιμετωπίζουν προβλήματα λόγω της χιονόπτωσης, που “έφερε” η κακοκαιρία “Μήδεια”.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει η Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Φασισμό και τη Ρατσιστική Απειλή (ΚΕΕΡΦΑ) σε ανάρτησή της στα κοινωνικά δίκτυα, οι σκηνές στον Ελαιώνα «καταπλακώθηκαν και λύγισαν από το χιόνι», ενώ η θέρμανση είναι ανύπαρκτη.

Μιλώντας στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο γενικός γραμματέας Υποδοχής Αιτούντων Άσυλο του υπουργείου Μετανάστευσης, Μάνος Λογοθέτης, υπογραμμίζει ότι είναι σε εξέλιξη η μεταφορά περίπου 200 προσφύγων που διαμένουν προσωρινά σε σκηνές στον Ελαιώνα. Εκατόν είκοσι από αυτούς θα φιλοξενηθούν σε κοινόχρηστα κοντέινερ εντός του Ελαιώνα, ενώ περίπου 80 θα μεταφερθούν στο γυμναστήριο του Ρουφ του δήμου Αθηναίων.

Την ίδια ώρα, ο κ. Λογοθέτης επισημαίνει ότι δεν υπάρχουν προβλήματα στις δομές φιλοξενίας της Μαλακάσας, της Θήβας και των Οινοφύτων, όπου έχει πέσει πολύ χιόνι. Στη δομή της Μαλακάσας είναι σε εξέλιξη αποκατάσταση της διακοπής του ηλεκτρικού ρεύματος.

Κακοκαιρία "Μήδεια": Σε ποιες περιοχές της Αττικής υπάρχουν διακοπές νερού

Κακοκαιρία "Μήδεια": Αρκετά προβλήματα έχουν προκληθεί από την κακοκαιρία που επικρατεί στην Ελλάδα εδώ και αρκετές ώρες όπου γίνονται προσπάθειες να επιλυθούν.

Σημειώνεται ότι λόγω της κακοκαιρίας αλλάζει η μετακίνηση που θα γίνεται από τους εργαζόμενους όπου και θα μπορούν να χρησιμοποιούν τα παλιά έντυπα.

Συγκεκριμένα στην Αττική έχουν προκληθεί προβλήματα λόγω της κακοκαιρίας με αποτέλεσμα να έχει διακοπεί το νερό σε αρκετές περιοχές.

Υπάρχουν αρκετές διακοπές νερού.

Κακοκαιρία "Μήδεια": Σε ποιες περιοχές υπάρχουν διακοπές νερού

Ειδικότερα αρκετά προβλήματα και στην υδροδότηση έχει προκαλέσει στο λεκανοπέδιο της Αττικής η «Μήδεια».

Σύμφωνα με την ΕΥΔΑΠ, διακοπές ύδρευσης έχουν καταγραφεί τις τελευταίες ώρες σε σημεία του Χολαργού, του Χαλανδρίου, της Φιλοθέης, της Πεντέλης, του Κερατσινίου, της Ηλιούπολης, των Γλυκών Νερών και της Αγίας Παρασκευής.

Εξάλλου, διακοπές ρεύματος σημειώνονται για δεύτερη μέρα στην Αττική στις περιοχές Άγιος Στέφανος, Κρυονέρι, Νέα Ερυθραία, Μεταμόρφωση, Νέο Ηράκλειο, Νέα Ιωνία, Φιλαδέλφεια, Εκάλη, Μαρούσι, Άνοιξη, Διόνυσος, Δροσιά, Καπανδρίτι, Μενίδι, Πάρνηθα, Αυλώνας, Μαλακάσα, Κάλαμος, Μαρκόπουλο Ωρωπού, Ροδόπολη, Σταμάτα, Βασιλικά Σαλαμίνας και Σκαραμαγκάς.

Στην Αττική υπάρχει διακοπή νερού.

Χωρίς ρεύμα είναι από το πρωί πολλές γειτονιές στα Μελίσσια, την Πολιτεία και του Παπάγου ενώ στον δήμο Διονύσου πολλά νοικοκυριά παραμένουν για δεύτερη μέρα χωρίς ηλεκτροδότηση.

Οι χιονοπτώσεις στην Αττική έχουν προκαλέσει χάος και στις συγκοινωνίες, καθώς το πρωί της Τρίτης δεν εκτελείται κανένα δρομολόγιο του ΗΣΑΠ και του ΟΑΣΑ. Σύμφωνα με πηγές από τον ΟΑΣΑ εκτελούνται μόνο κάποια δρομολόγια λεωφορείων στα νότια προάστια.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share