Κυριακή, 02 Οκτωβρίου 2022

Κακοκαιρία "Μήδεια": Κατέρρευσε η οροφή του εργοστασίου της ΛΑΡΚΟ - Αντιμετωπίζει προβλήματα ηλεκτροδότησης

Εκτός λειτουργίας το εργοστάσιο

16 Φεβρουαρίου 2021 14:19
Κακοκαιρία
Από Βασίλης Κατσιαούνης

Κακοκαιρία "Μήδεια": Με την κακοκαιρία που επικρατεί στην Ελλάδα εδώ και αρκετές ώρες τα προβλήματα φαίνεται πως αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Σημειώνεται πως στα Χανιά υπάρχουν αρκετά προβλήματα από την κακοκαιρία με το πιο σημαντικό να είναι η ηλεκτροδότηση της περιοχής.

Συγκεκριμένα ακόμη ένα πρόβλημα εμφανίστηκε από την κακοκαιρία "Μήδεια" όπου αυτό έχει να κάνει με την κατάρρευση της οροφής του εργοστασίου της ΛΑΡΚΟ.

Κατέρρευσε η στέγη.

Κακοκαιρία "Μήδεια": Η κατάρρευση της οροφή της ΛΑΡΚΟ

Ειδικότερα εκτός λειτουργίας βγάζει η βαρυχειμωνιά και το εργοστάσιο της ΛΑΡΚΟ αφού από το βάρος του χιονιού κατέρρευσε η οροφή στα ηλεκτροκάμηνα της μονάδας νικελίου.

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος των εργαζομένων κ. Ανδρέας Κορέτζελος, το εργοστάσιο της ΛΑΡΚΟ, μετά από αυτή την δυσμενή εξέλιξη, βγαίνει εκτός λειτουργίας καθώς για λόγους ασφαλείας δεν θα μπορέσουν να λειτουργήσουν και οι άλλες δύο μονάδες παραγωγής.

Μιλώντας στο protothema.gr ο διευθυντής της ΛΑΡΚΟ, Γιώργος Βαλλιμένος είπε ότι: «Έχει καταρρεύσει ένα μέρος της στέγης, σε εγκατάσταση που δεν χρησιμοποιείται εδώ και έξι μήνες. Κατέρρευσε λόγω της ποσότητας του χιονιού -πάνω από ένα μέτρο το ύψος του-. Δεν υπάρχουν ούτε τραυματίες, ούτε εγκλωβισμένοι. Δεν έχουμε ρεύμα και γίνονται προσπάθειες επανασύνδεσης του».

Εκτός λειτουργίας το εργοστάσιο.

Οι εγκαταστάσεις της ΛΑΡΚΟ είναι πολύ παλιές και χωρίς συντήρηση και αυτό επιτείνει τα προβλήματα, ειδικά τις τελευταίες μέρες που εξελίσσονται ακραία καιρικά φαινόμενα. Για την ζημιά στην βιομηχανία έχει ήδη ενημερωθεί ο διαχειριστής της ΛΑΡΚΟ καθώς για να λειτουργήσει η εγκατάσταση που κατέρρευσε υπολογίζεται ότι θα χρειαστούν περίπου δύο μήνες.

Προσθέτει μάλιστα άλλο ένα αγκάθι στην επιχείρηση, η οποία βρίσκεται σε καθεστώς ιδιωτικοποίησης με δύο διαδοχικούς διαγωνισμούς σε πλήρη εξέλιξη για τα ορυχεία και τις εγκαταστάσεις της Λάρυμνα.

Να σημειωθεί ότι η περιοχή της ΛΑΡΚΟ αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα ηλεκτροδότησης και ύδρευσης λόγω της βαρυχειμωνιάς, γεγονός που προκάλεσε χθες αλλά και σήμερα σοβαρά προβλήματα στην λειτουργία και την μετακίνηση των εργαζομένων.

Πηγή: protothema.gr

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share