Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Ξεψύχησε 80χρονος σε απομακρυσμένο χωριό στην Εύβοια

Και άλλος νεκρός από την κακοκαιρία Μήδεια

16 Φεβρουαρίου 2021 11:57
Ξεψύχησε 80χρονος σε απομακρυσμένο χωριό στην Εύβοια
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Μεγαλώνει δυστυχώς ο αριθμός των θυμάτων από την κακοκαιρία «Μήδεια» καθώς άλλος ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του στην Εύβοια.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις πληροφορίες του MEGA, ο άνδρας που αντιμετώπιζε αναπνευστικά και παθολογικά προβλήματα, χρειάστηκε ιατρική βοήθεια, αλλά λόγω του χιονιά δεν κατέστη εφικτή η έγκαιρη άφιξη ελικοπτέρου για τη διακομιδή του, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του.

Ένας 56χρονος άνδρας από την Κρήτη έχασε τη ζωή του από τη σφοδρή κακοκαιρία «Μήδεια» που σαρώνει τη χώρα, τα τελευταία 24ωρα, σύμφωνα με τις πληροφορίες που έγιναν γνωστές.

Νωρίτερα, έγινε γνωστό ότι ένας 56χρονος άνδρας από την Κρήτη έχασε τη ζωή του από την κακοκαιρία «Μήδεια».

Κακοκαιρία "Μήδεια": Προβλήματα στην ηλεκτροδότηση στα Χανιά και αρκετός παγετός

Κακοκαιρία "Μήδεια": Συνεχίζει να περιτριγυρίζει την Ελλάδα η κακοκαιρία που έχει εμφανιστεί εδώ και αρκετές ώρες με αποτέλεσμα να υπάρχουν αρκετά προβλήματα.

Σημειώνεται ότι θα πραγματοποιηθεί έκτακτη σύσκεψη από την Πολιτική Προστασία ώστε να δουν τα προβλήματα που υπάρχουν από τον καιρό και τι θα κάνουν για αυτά.

Συγκεκριμένα αρκετά προβλήματα έχουν προκληθεί σε πολλές περιοχές της Ελλάδα από την κακοκαιρία με μία από αυτές να είναι τα Χανιά με την ηλεκτροδότηση.

Συνεχίζεται η κακοκαιρία.

Κακοκαιρία "Μήδεια": Τα προβλήματα στην κακοκαιρία

Ειδικότερα οι χιονοπτώσεις στα ορεινά οι ισχυροί άνεμοι και οι χαμηλές θερμοκρασίες είναι τα κύρια χαρακτηριστικά της κακοκαιρίας που πλήττει την Περιφερειακή Ενότητα Χανίων.

Από νωρίς το πρωί μηχανήματα της Αντιπεριφέρειας και των δήμων προσπαθούν να καθαρίσουν τα χιόνια και να «κρατήσουν» ανοικτό το οδικό δίκτυο προς Σέμπρωνα, Ομαλό, Σούγια, Παλαιόχωρα, Σφακιά καθώς και σε ορεινά σημεία του Αποκορώνου.

Κατά τις πρώτες πρωινές ώρες χιόνισε ακόμα και μέσα στην πόλη των Χανίων, χωρίς ωστόσο να δημιουργηθούν προβλήματα.

Από την κακοκαιρία προκλήθηκαν προβλήματα στην ηλεκτροδότηση περιοχών κυρίως της ενδοχώρας της Περιφερειακής Ενότητας με τα συνεργεία να καταβάλουν μεγάλες προσπάθειες για αποκατάσταση των προβλημάτων.

Τα περισσότερα προβλήματα αναφέρθηκαν στις περιοχές Τοπόλια, Έλος, Εννιά Χωριά, Ροδοβάνι, Σέμπρωνα, στον Αποκόρωνα και στην περιοχή των Σφακίων.

Και σήμερα σε όλη την Περιφερειακή Ενότητα παραμένουν κλειστές οι σχολικές μονάδες της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης όπου τα μαθήματα γίνονται με τηλεκπαίδευση, καθώς και βρεφονηπιακοί σταθμοί των δήμων της Π.Ε.

Για την φροντίδα των αστέγων ο δήμος Χανίων διέθεσε τις αίθουσες τριών Κέντρων Ανοικτής Προστασίας Ηλικιωμένων.

.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share