Κυριακή, 11 Απριλίου 2021

Κορωνοϊός: Δείτε live τις τελευταίες ενημερώσεις για την Ελλάδα

Συμβαίνει τώρα!

15 Φεβρουαρίου 2021 18:00
Κορωνοϊός: Δείτε live τις τελευταίες ενημερώσεις για την Ελλάδα
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Κάθε Δευτέρα, στις 18:00, στο υπουργείο Υγείας πραγματοποιείται τακτική ενημέρωση για την πορεία και τον προγραμματισμό της διαδικασίας εμβολιασμού, κατά της COVID-19, αλλά και για τα οφέλη του, από την ομότιμη καθηγήτρια Παιδιατρικής του ΕΚΠΑ και πρόεδρο της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου και τον γενικό γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας του υπουργείου Υγείας Μάριο Θεμιστοκλέους, τη στιγμή που τα νεότερα στοιχεία του ΕΟΔΥ είναι ανησυχητική.

Κορωνοϊός: Δείτε ζωντανά τις ενημερώσεις

ERT1 LIVE

Κορωνοϊός: Ραγδαίες εξελίξεις με τις πρώτες δόσεις του εμβολίου της CureVac

Κορωνοϊός: Η κατάσταση με τον κορωνοϊό στον κόσμο είναι αρκετά δύσκολη με αποτέλεσμα να έχουν ξεκινήσει οι εμβολιασμοί σε όλες τις χώρες ώστε να αρχίσει η ανοσία στον ιό.

Συγκεκριμένα από ότι φαίνεται προχωράνε γρήγορα οι διαδικασίες του εμβολίου CureVac και ειδικά με τις πρώτες δόσεις που θα παραδοθούν.

Ξεκινάνε σε λίγο καιρό οι παραδόσεις των πρώτων δόσεων.

Κορωνοϊός: Πότε θα δοθούν οι πρώτες δόσεις του εμβολίου CureVac

Ειδικότερα οι πρώτες παρτίδες του εμβολίου της CureVac κατά του κορονοϊού από την μονάδα παραγωγής του Βούπερταλ αναμένεται να παραδοθούν κατά το τέταρτο τρίμηνο του 2021, ανακοίνωσε η Bayer.

«Είμαστε βέβαιοι ότι θα μπορέσουμε να παραδώσουμε τα πρώτα εμβόλια πριν από το τέλος του έτους, αν όλα πάνε καλά», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Βέρνερ Μπάουμαν κατά την διάρκεια επίσκεψης του πρωθυπουργού του ομόσπονδου κράτους της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας Αρμιν Λάσετ στο εργοστάσιο της Bayer.

Ο διευθυντής του φαρμακευτικού τομέα της Bayer Στέφαν Ολριχ δήλωσε ότι η εταιρεία αναμένεται να ξεκινήσει την παραγωγή στο τέταρτο τρίμηνο.

Η γερμανική εταιρεία βιοτεχνολογίας CureVac ξεκίνησε την Φάση ΙΙΙ των κλινικών δοκιμών του εμβολίου της τον Δεκέμβριο και σχεδιάζει να ανακοινώσει τα προκαταρκτικά δεδομένα στο πρώτο τρίμηνο του έτους. Η εταιρεία έκλεισε προσφάτως συμφωνία με την Bayer για την παραγωγή του εμβολίου της.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share