Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Κακοκαιρία "Μήδεια": Συναγερμός για μοναχό που αγνοείται στο Άγιο Όρος

Έχουν ξεκινήσει έρευνες για την εύρεση του

15 Φεβρουαρίου 2021 10:26
Κακοκαιρία

Κακοκαιρία "Μήδεια": Η κακοκαιρία "Μήδεια" που επικρατεί σε όλη την Ελλάδα δυσκολεύει όλο και περισσότερο την μετακίνηση σε διάφορες περιοχές της χώρας.

Σημειώνεται ότι η κακοκαιρία εκτός από την δύσκολη μετακίνηση έχει προκαλέσει και αρκετά προβλήματα στην ηλεκτροδότηση όλη της χώρας όπου γίνονται συχνές διακοπές.

Συγκεκριμένα συναγερμός έχει σημάνει στο Άγιο Όρος όπου αγνοείται ένας μοναχός ενώ παράλληλα υπάρχει και η κακοκαιρία "Μήδεια" που δυσκολεύει την κατάσταση εύρεσης του.

Αγνοείται ένας μοναχός στο Άγιο Όρος.

Κακοκαιρία "Μήδεια": Αγνοείται ένας μοναχός

Ειδικότερα σύμφωνα με την Πυροσβεστική η επιχείρηση αναζήτησης του Μοναχού βρίσκεται σε εξέλιξη στην περιοχή Κερασιά του Αγίου Όρους. Στην επιχείρηση συμμετέχουν δύο πυροσβέστες με ένα όχημα και 5μελής ομάδα πεζοπόρου τμήματος της 2ης ΕΜΑΚ, ως συνδρομή στην ΕΛ.ΑΣ.

Τα ίχνη του μοναχού χάθηκαν από τις 6 το απόγευμα της Κυριακής. Οι έρευνες επικεντρώνονται στο νοτιοδυτική πλευρά της Μονής του Αγίου Παύλου.

Κακοκαιρία "Μήδεια": Μεγάλα τα προβλήματα και στην Ζάκυνθο - Οι κάτοικοι δεν μπορούν να φύγουν από τα σπίτια τους

Κακοκαιρία "Μήδεια": Εδώ και αρκετές ώρες έχει ξεκινήσει η κακοκαιρία "Μήδεια" να καλύπτει όλη την Ελλάδα δημιουργώντας αρκετά προβλήματα σε αυτή.

Σημειώνεται ότι στην Εθνική Οδό επικρατεί ένας πανικός με τα αυτοκίνητα να προχωρούν με αργούς ρυθμούς και αντιολισθιτικές αλυσίδες.

Συγκεκριμένα στη Ζάκυνθο είναι αρκετά δύσκολη η κατάσταση με την κακοκαιρία όπου αρκετοί κάτοικοι δεν μπορούν να αποχωρήσουν από τα σπίτια τους λόγω του χιονιού.

Δύσκολη η κατάσταση στη Ζάκυνθο.

Κακοκαιρία "Μήδεια": Η κατάσταση στη Ζάκυνθο

Ειδικότερα έντονη χιονόπτωση στα ορεινά της Ζακύνθου έφερε η κακοκαιρία Μήδεια, περνώντας από το νησί με πολύ χαμηλές θερμοκρασίες.

Από τις πρώτες ώρες της Δευτέρας, έχει χιονίσει στα χωριά Κοιλιωμένο, Άγιο Λέοντα, Αναφωνήτρια, Ορθονιές και Βολιμές, δημιουργώντας προβλήματα στο οδικό δίκτυο του νησιού. Με το πρώτο φως της ημέρας, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ, συνεργεία της Περιφερειακής Ενότητας Ζακύνθου και του δήμου Ζακύνθου βρίσκονται στα χωριά που έχουν πρόβλημα και επιχειρούν να ανοίξουν και πάλι τους δρόμους.

Τα μεγαλύτερα προβλήματα εντοπίζονται στο χωριό του Αγίου Λέοντα όπου λόγω της πυκνής χιονόπτωσης οι κάτοικοι δεν μπορούσαν να βγουν από τα σπίτια τους αλλά και στον επαρχιακό δρόμο ΟρθονιέςΒολίμες, όπου αυτή τη στιγμή μηχανήματα του Δήμου και της Περιφέρειας, προσπαθούν να τον καθαρίσουν.

Κλειστά τα σχολεία

Με απόφαση του αντιπεριφερειάρχη Ζακύνθου Γιώργου Στασινόπουλου λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων και ιδίως των χαμηλών θερμοκρασιών που επικρατούν, κλειστές θα παραμείνουν την Δευτέρα και την Τρίτη, οι σχολικές μονάδες τόσο της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, Νηπιαγωγεία- Δημοτικά Σχολεία όσο και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Γυμνάσια – Λύκεια σε όλη την Επικράτειας της Περιφερειακής Ενότητας Ζακύνθου.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share