Τρίτη, 23 Απριλίου 2024

Κορωνοϊός: Στις "κίτρινες" περιοχές πέρασε από σήμερα και η Λέσβος

Καλά πάμε και εκεί

15 Φεβρουαρίου 2021 10:10
Κορωνοϊός: Στις

Κορωνοϊός: Συνεχίζεται η δύσκολη κατάσταση με τον κορωνοϊό στην Ελλάδα όπου καθημερινά αυξάνονται όλο και περισσότερο τα κρούσματα του κορωνοϊού με αποτέλεσμα να γίνονται προσπάθειες για την μείωση τους.

Σημειώνεται ότι τέθηκε σε λειτουργία το mega εμβολιαστικό κέντρο στη ΔΕΘ από το πρωί της Δευτέρας 15 Φεβρουαρίου με αρκετούς να πηγαίνουν εκεί για τον εμβολιασμό τους.

Συγκεκριμένα ακόμη μία περιοχή τέθηκε ως "κίτρινη" με αυτή να είναι η Λέσβος διότι ακόμη εκεί είναι λίγο δύσκολα τα πράγματα.

Στις 'κίτρινες' περιοχές η Λέσβος.

Κορωνοϊός: Ο λόγος που έγινε "κίτρινη"

Ειδικότερα στο επίπεδο επιτήρησης, στις «κίτρινες» δηλαδή περιοχές, έχει περάσει από σήμερα στις 6 το πρωί η περιφερειακή Ενότητα Λέσβου.

Όπως ανακοινώθηκε, τα πρόσθετα περιοριστικά μέτρα που ίσχυαν δεν παρατείνονται μιας και η επιδημιολογική εικόνα της περιοχής έχει βελτιωθεί.

«Καμπανάκι» Δερμιτζάκη για κορωνοϊό: «Το lockdown ίσως χρειαστεί παράταση άλλης μιας εβδομάδας»

Κορωνοϊός: Με ένα lockdown επιπέδου Μαρτίου, διάρκειας τουλάχιστον τριών εβδομάδων, θα μπορούσε να ρίξει τον αριθμό των κρουσμάτων, είπε στον ΣΚΑΪ ο καθηγητής γενετικής στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστήμιου της Γενεύης Μανώλης Δερμιτζάκης.

Ωστόσο, εκτιμά πως τα κρούσματα δεν θα πέσουν κάτω από τα 100. Επίσης, τόνισε ότι το χιόνι και η κακοκαιρία ευνοεί τη μετάδοση του ιού σε κλειστούς χώρους.

Το lockdown ίσως χρειαστεί παράταση άλλης μιας εβδομάδας, ανέφερε ο κ. Δερμιτζάκης. Σχετικά με τον εμβολιασμό, είπε ότι ακόμα δεν έχει κανένα αποτύπωμα.

«Καμπανάκι» Δερμιτζάκη για κορωνοϊό

Τέλος, ανέφερε ότι αν εμβολιαστούν όλοι οι άνω των 60 ετών και ανοίγαμε τα πάντα, τότε θα γέμιζαν τα νοσοκομεία από νέους.

Κορωνοϊός: Απειλητική η αύξηση των μεταλλάξεων στην Ελλάδα - Που εντοπίστηκαν οι περισσότερες

Κορωνοϊός: Συνεχίζεται η δύσκολη κατάσταση με τον κορωνοϊό στην Ελλάδα όπου εμφανίζονται όλο και περισσότερα κρούσματα με αποτέλεσμα να γίνονται και πιο αυστηρά τα μέτρα.

Σημειώνεται ότι μέσα από ανακοίνωση του ΕΟΔΥ σχετικά με τα κρούσματα του κορωνοϊού τα περισσότερα εντοπίστηκαν και πάλι στην Αττική με την Αχαϊα να είναι δεύτερη.

Συγκεκριμένα εδώ και αρκετές μέρες έχει κάνει την εμφάνιση του το μεταλλαγμένο στέλεχος του ιού από την Βρετανία το οποίο όλο και αυξάνεται.

Αυξάνονται τα μεταλλαγμένα κρούσματα.

Κορωνοϊός: Πόσες μεταλλάξεις εντοπίστηκαν

Ειδικότερα oλοκληρώθηκε η γονιδιωματική ανάλυση σε 178 επιλεγμένα νέα δείγματα που αφορούν στην περίοδο 29 Δεκεμβρίου 2020 έως και 3 Φεβρουαρίου 2021.

Σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, τα δείγματα προέρχονται από τις Περιφέρειες Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Κεντρικής Μακεδονίας, Αττικής και τις Περιφερειακές Ενότητες Βοιωτίας, Λέσβου, Μυκόνου, Αχαΐας, Λακωνίας, Καρδίτσας και Λάρισας.

Στο σύνολο των δειγμάτων που αναλύθηκαν, όλα πληρούσαν τα αυστηρά κριτήρια ποιότητας που απαιτούνται για την ανάλυση και ο τελικός έλεγχος ολοκληρώθηκε επιτυχώς. Από τον έλεγχο αναδείχθηκαν συνολικά 94 στελέχη με μεταλλάξεις ειδικού ενδιαφέροντος (variants of concern).

Από τα 94 στελέχη τα 93 ήταν θετικά στη βρετανική μετάλλαξη Β.1.1.7/UK lineage (Variant VOC_202012) ενώ 1 στέλεχος στη νοτιοαφρικανική μετάλλαξη Lineage B.1.351/South Africa (Variant 501V2). Συνολικά έχουν ταυτοποιηθεί 495 θετικά στελέχη για την παρουσία μετάλλαξης Β.1.1.7/UK lineage (Variant VOC_202012) για την παρουσία μετάλλαξης B.1.351/South Africa (Variant 501V2) από την έναρξη λειτουργίας του Εθνικού Δικτύου Γονιδιωματικής Επιτήρησης για τις μεταλλάξεις του SARS-CoV-2 έως σήμερα.

Τα 9 θετικά για την παρουσία μετάλλαξης Lineage B.1.351/South Africa (Variant 501V2) είναι όλα εγχώρια κρούσματα, εκ των οποίων 7 προέρχονται από την Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης και 2 από την Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων.

Δείτε τους αναλυτικούς πίνακες

Βρέθηκαν αρκετές μεταλλάξεις.

Αυτές είναι οι μεταλλάξεις που βρέθηκαν.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share