Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Κακοκαιρία Μήδεια: Στα λευκά η Αττική - Έκλεισε η Εθνική στην Μαλακάσα από την σφοδρή χιονόπτωση! (video)

Η Μήδεια πλησιάζει με άγριες διαθέσεις την Αθήνα!

14 Φεβρουαρίου 2021 16:55
Κακοκαιρία Μήδεια: Στα λευκά η Αττική - Έκλεισε η Εθνική στην Μαλακάσα από την σφοδρή χιονόπτωση! (video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Στην Αττική έφτασε η κακοκαιρία «Μήδεια» που πλήττει από το Σάββατο τη χώρα. Το απόγευμα της Κυριακής σφοδρή χιονόπτωση σημειώνοντας στη Μαλακάσα, ενώ τα χιόνια έχουν κάνει την εμφάνισή τους και σε περιοχές των βορείων προαστίων, όπως στη Δροσιά, στο Διόνυσο και στον Αγιο Στέφανο.

Στο ρεύμα προς Αθήνα στο ύψος του «Σείριου» η Τροχαία έχει κλείσει την εθνική οδό με περιπολικά και τα φορτηγά εισέρχονται υποχρεωτικά στο πάρκινγκ του «Σείριος». Την ίδια ώρα αλατιέρες και εκχιονιστικά δουλεύουν ασταμάτητα για να κρατήσουν το δρόμο ανοιχτό.

Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/Meteo.gr, αναμένονται αρχικά χιονοπτώσεις κατά διαστήματα πυκνές από το ύψος της Στερεάς Ελλάδας και βορειότερα, καθώς και στα υπόλοιπα ορεινά και ημιορεινά της ηπειρωτικής χώρας. Μετά το απόγευμα της Κυριακής τα φαινόμενα βαθμιαία θα εξασθενήσουν στα βόρεια και θα περιοριστούν στα ανατολικά και νότια, με τις χιονοπτώσεις σταδιακά να εκδηλώνονται σε χαμηλότερα υψόμετρα, συμπεριλαμβανομένων των βορείων προαστίων της Αθήνας.

Επίσης αναμένονται από το πρωί έως το απόγευμα της Κυριακής βροχές ή χιονόνερο στα πεδινά της Δυτικής και Ανατολικής Στερεάς, της Πελοποννήσου και στα παραθαλάσσια της Ηπείρου, ενώ καταιγίδες θα εκδηλωθούν τις πρωινές ώρες στα νησιά του Ιονίου και πιθανώς αργότερα στις Κυκλάδες.

Εκτός από τα προαναφερόμενα φαινόμενα, κατά τη διάρκεια της Κυριακής η κακοκαιρία «Μήδεια» θα προκαλέσει πολύ χαμηλές θερμοκρασίες στα κεντρικά και βόρεια, παγετό κατά τόπους ισχυρό στα βόρεια και ολικό παγετό στη Δυτική Μακεδονία, καθώς επίσης θυελλώδεις βόρειους ανέμους αρχικά στο Βόρειο Αιγαίο και βαθμιαία στο Κεντρικό Αιγαίο.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share