Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Κακοκαιρία "Μήδεια": Διακοπή ρεύματος στα Ζαχοροχώρια - Χωρίς νερό έμειναν τα Ιωάννινα

Μεγάλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι περιοχές

14 Φεβρουαρίου 2021 15:43
Κακοκαιρία

Κακοκαιρία: Δύσκολη φαίνεται να είναι η κατάσταση σε όλη την Ελλάδα με την κακοκαιρία "Μήδεια" όπου συνεχώς παρουσιάζονται προβλήματα σε πολλές περιοχές.

Σημειώνεται ότι στη Δυτική Μακεδονία εκδόθηκε ανακοίνωση ότι θα παραμείνουν κλειστά τα σχολεία την Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου λόγω του καιρού που επικρατεί.

Συγκεκριμένα η κακοκαιρία "Μήδεια" έφερε αρκετά προβλήματα σε δύο περιοχές με αυτές να είναι τα Ιωάννινα και τα Ζαχοροχώρια.

Δύσκολη η κατάσταση με την κακοκαιρία.

Κακοκαιρία "Μήδεια": Τα προβλήματα στις δύο περιοχές

Ειδικότερα χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα έχουν μείνει τα Ζαγοροχώρια λόγω προβλημάτων στο δίκτυο ηλεκτροδότησης από τις ισχυρές χιονοπτώσεις. Όπως εξηγεί στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Γιώργος Σουκουβέλος, το βάρος του χιονιού τσάκισε δένδρα τα οποία έπεσαν πάνω στα καλώδια του δικτύου της ΔΕΗ.

Τα συνεργεία της ΔΕΗ μέσα σε αντίξοες συνθήκες εργάζονται από τις 6 το πρωί μέσα στα δάση για να αποκαταστήσουν τις βλάβες. Λόγω σοβαρού τεχνικού προβλήματος στο κεντρικό αντλιοστάσιο της Κρύας, η Δημοτική επιχείρηση Ιωαννίνων σε ανακοίνωσή της αναφέρει, πως είναι αναγκασμένη να διακόψει την παροχή νερού στην πόλη για 24 ώρες τουλάχιστον. Τα συνεργεία της ΔΕΥΑΙ βρίσκονται από το πρωί στην Κρύα και εργάζονται για την όσο το δυνατόν ταχύτερη αποκατάσταση της βλάβης.

Λόγω σφοδρής χιονόπτωσης διεκόπη η κυκλοφορία των αυτοκινήτων στον δρόμο Αθαμάνιο - Θεοδώριανα. Επίσης, διεκόπη η κυκλοφορία λόγω υπερχείλισης του Καλαμά από το 8ο μέχρι το 11,5 χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού ΗγουμενίτσαςΣαγιάδας.

Το… στρώνει σε όλη την χώρα: Τότε θα «χτυπήσει» την Αττική η «Μήδεια»

Η κακοκαιρία «Μήδεια» ετοιμάζεται να «σαρώσει» όλη την χώρα, όπως αναφέρει ο Κλέαρχος Μαρουσάκης, με το φαινόμενο να το έχει ήδη… στρώσει στα κεντρικά και βόρεια, ενώ αναμένεται να «χτυπήσει» και την Αττική.

Στη Θεσσαλονίκη, τα πεζοδρόμια στην παραλία έγιναν άσπρα, με τα συνεργεία της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και του δήμου Θεσσαλονίκης βρίσκονται επί ποδός προκειμένου να μείνουν ανοιχτοί οι δρόμοι και να μην δημιουργηθούν προβλήματα στην ομαλή λειτουργία της πόλης.

Στην πόλη των Ιωαννίνων άρχισε λίγο μετά τις 8 το πρωί η χιονόπτωση, ενώ πυκνό χιόνι πέφτει από τα μεσάνυχτα στις περιοχές του Μετσόβου, της Κόνιτσας, του Ζαγορίου, του Πωγωνίου και των Τζουμέρκων. Μηχανήματα των Δήμων και της Πολιτικής Προστασίας δουλεύουν ασταμάτητα για να μείνει ανοικτό το επαρχιακό δίκτυο. Οι χιονοπτωσεις ξεκίνησαν από χθες το απόγευμα από τα 1200 μέτρα και πάνω και στην συνέχεια το χιόνι κατέβηκε σε χαμηλότερα υψόμετρα.

Στην ορεινή Άρτα σε κλοιό χιονοπτώσεων βρίσκονται 7 χωριά και 40 οικισμοί στο Δήμο Γεωργίου Καραισκάκη όπου τα μηχανήματα του Δήμου βρίσκονται στο δρόμο από τα μεσάνυχτα.

Η πτώση της θερμοκρασίας είναι αισθητή σε όλη την Ήπειρο.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share