Τρίτη, 16 Απριλίου 2024

Αυτή είναι η αλήθεια: Αποκαλύφθηκε ο πραγματικός σκοπός του εμβολιασμού

Το σχέδιο της κυβέρνησης για τους επόμενους μήνες

14 Φεβρουαρίου 2021 08:43
Αυτή είναι η αλήθεια: Αποκαλύφθηκε ο πραγματικός σκοπός του εμβολιασμού
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Η κυβέρνηση μπορεί να μη βρίσκεται σε ταχεία διαδικασία των εμβολιασμών στο βαθμό, που θα επιθυμούσε, καθώς είναι λίγοι ακόμη όσοι έχουν κάνει και τις δύο δόσεις του εμβολίου κατά του κορωνοϊού, αλλά αυτό δεν την πτοεί και αναπτύσσει διαρκώς το σχέδιο της, που έχει βλέμμα προς την κανονικότητα εν όψει του καλοκαιριού.

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, επισκέφθηκε τον Προμηθέα, το μεγάλο εμβολιαστικό κέντρο του Αμαρουσίου, με 96 εμβολιαστικές γραμμές και δυνατότητα 150.000 εμβολιασμών το μήνα.

Ο Προμηθέας ανοίγει τη Δευτέρα για τους κατοίκους της Αθήνας, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να επιθεωρεί τις εντυπωσιακές αν μη τι άλλο, εγκαταστάσεις. Με την συνδρομή της γενικής γραμματείας πολιτικής Προστασίας και των Ενόπλων Δυνάμεων, το κέντρο θα λειτουργεί από τις 8:00 το πρωί μέχρι τις 8:00 το βράδυ. Ετοιμο είναι και το κέντρο της Θεσσαλονίκης, το οποίο επισκέφθηκε το μεσημέρι ο Νίκος Χαρδαλιάς, που έφυγε από το Μαρούσι και βρέθηκε στην πρωτεύουσα της Μακεδονίας.

«Να πείσουμε και τους δύσπιστους να κάνουν το εμβόλιο» είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός, με τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ, Κωνσταντίνο Φλώρο να τονίζει ότι «οι Ενοπλες Δυνάμεις βρίσκονται δίπλα στους πολίτες και θα συνδράμουν όπως χρειαστεί για το εθνικό εμβολιαστικό πλάνο της χώρας.

Xθες, Παρασκευή (12/2) η Ελλάδα έσπασε το φράγμα των 500.000 εμβολιασμών, ενώ ανοίγουν παράλληλα δύο εμβολιαστικές γραμμές. Η μία για τους πολίτες 75 έως 79 ετών, και η άλλη για τους πολίτες 60 έως 64 ετών, οι οποίοι θα εμβολιάζονται με τα σκευάσματα της AstraZeneca.

Οπως είπε ο πρωθυπουργός, εκκρεμούν 1.000.000 ραντεβού εμβολιασμών, και στόχος είναι με το άνοιγμα των Mega εμβολιαστικών κέντρων, να γίνονται 20.000 ραντεβού την ημέρα, αν όλα βέβαια πάνε καλά κι έχουμε τον ανάλογο ρυθμό εφοδιασμού από τις φαρμακευτικές εταιρείες, που προμηθεύουν τη χώρα μας με τα σκευάσματα κατά του κορωνοϊού.

Κορωνοϊός-εμβόλιο: Με φόντο… το καλοκαίρι

Η κυβέρνηση ποντάρει πολλά στον τουρισμό και ο ίδιος ο πρωθυπουργός έχει τονίσει ότι δεν θα είναι ένα χαμένο καλοκαίρι. Η κυβέρνηση, αφού έλαβε τα εύσημα της Ούρσουλα φον Ντερ Λάιεν για το πιστοποιητικό εμβολιασμού, αρχίζει να συζητά διμερώς με διάφορες χώρες όπως ο Καναδάς, η Αγγλία, το Ισραήλ ενόψει καλοκαιριού. Σπεύδει να προωθήσει τις συμφωνίες για να διευκολύνει τους τουρίστες με τη γραφειοκρατία, τα plf και τα τεστ έτσι ώστε να γίνει ακόμα πιο ελκυστικό το ελληνικό καλοκαίρι.

Την ίδια ώρα, η AstraZeneca αρχίζει τις κλινικές δοκιμές του εμβολίου για παιδιά από 6 έως 17 ετών. Στόχος, να εξετάσουν σε 300 εθελοντές την ασφάλεια του βρετανικού εμβολίου στα παιδιά. Και στις ΗΠΑ, οι Pfizer/Biontech και Moderna αρχίζουν τις κλινικές δοκιμές των δικών τους σκευασμάτων σε παιδιά άνω των 12 ετών, ελπίζοντας ότι θα έχουν τα αποτελέσματα έως το καλοκαίρι.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share