Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Τρέχει η κυβέρνηση: Το νούμερο που δείχνει δύσκολες μέρες παρά τα εμβόλια

Τα χειρότερα έρχονται...

14 Φεβρουαρίου 2021 07:24
Τρέχει η κυβέρνηση: Το νούμερο που δείχνει δύσκολες μέρες παρά τα εμβόλια
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Μπορεί η χώρα να έχει αρχίσει να ελπίζει, όπως και ο υπόλοιπος πλανήτης, έναντι του κορωνοϊού, με τον εμβολιασμό να προχωρά για να τελειώσει επιτέλους ο εφιάλτης, αλλά μέχρι να γίνει αυτό, θα περάσουμε ορισμένες ακόμη δύσκολες μέρες μέχρι να βγούμε από το σκοτάδι, με τις Αρχές να… τρέχουν να προλάβουν τα χειρότερα.

Κι αυτό, καθώς με ταχείς ρυθμούς αυξάνεται ο αριθμός των κρουσμάτων κορωνοϊού αλλά και των διασωληνωμένων ασθενών στις ΜΕΘ της χώρας μας τον τελευταίο μήνα, παρά τα αυστηρά μέτρα και το lockdown που είναι σε ισχύ. Το γεγονός ανησυχεί ιδιαίτερα τους λοιμωξιολόγους αλλά και την κυβέρνηση για την πίεση που ήδη ασκείται στα νοσοκομεία αλλά κυρίως τις ΜΕΘ. Η ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων αποτυπώνεται στα νούμερα που δίνει καθημερινά στην δημοσιότητα ο ΕΟΔΥ.

Κορωνοϊός: Τα νούμερα που δείχνουν μεγάλη ανηφόρα το επόμενο διάστημα

Από τις 16 έως και τις 22 Ιανουαρίου, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του Open, τα κρούσματα του κορωνοϊού στη χώρα μας άγγιζαν τα 463, ενώ την επόμενη εβδομάδα, δηλαδή το διάστημα 23 με 29 Ιανουαρίου αυξήθηκαν στα 676. Από τις 30 Ιανουαρίου μέχρι και τις 5 Φεβρουαρίου, οι μολύνσεις από κορωνοϊό στην Ελλάδα έφτασαν τις 928, με αποτέλεσμα από τις 6 μέχρι και τις 12 Φεβρουαρίου να κινηθούν κι άλλο ανοδικά και να φτάσουν τα 1.178.

Ανάλογη είναι και η εικόνα που αφορά τους διασωληνωμένους ασθενείς στις ΜΕΘ των ελληνικών νοσοκομείων. Είναι χαρακτηριστικό πως στις 13 Ιανουαρίου, σε αυτές νοσηλεύονταν 340 ασθενείς, ενώ στις 20 Ιανουαρίου έφτασαν τους 300. Το επόμενο διάστημα σημειώθηκε μια σχετική μείωση, αφού οι διασωληνωμένοι στις 1 Φεβρουαρίου έφτασαν τους 248. Στις 8 του μήνα αυξήθηκαν στους 276 και σήμερα, Σάββατο 13 Φεβρουαρίου, ανέρχονται σε 300.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share