Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Αντώνης Καλογιάννης: Θλίψη στην κηδεία του μεγάλου τραγουδιστή

Βρέθηκαν αρκετά γνωστά πρόσωπα του καλλιτεχνικού χώρου που τον γνώριζαν

13 Φεβρουαρίου 2021 14:38
Αντώνης Καλογιάννης: Θλίψη στην κηδεία του μεγάλου τραγουδιστή

Αντώνης Καλογιάννης: Μεγάλη θλίψη έχει προκαλέσει στον καλλιτεχνικό χώρο ο θάνατος του γνωστού τραγουδιστή Αντώνη Καλογιάννη όπου "έχασε" τη ζωή του σε ηλικία 80 ετών.

Συγκεκριμένα πραγματοποιήθηκε η κηδεία του γνωστού τραγουδιστή το Σάββατο 13 Φεβρουαρίου όπου αρκετοί πήγαν να τον αποχαιρετίσουν για μία τελευταία φορά.

Μεγάλος θρήνος επικράτησε στην κηδεία.

Αντώνης Καλογιάννης: Το τελευταίο αντίο στον ταργουδιστή

Ειδικότερα το μεσημέρι του Σαββάτου πραγματοποιήθηκε δημοσία δαπάνη η κηδεία του Αντώνη Καλογιάννη. Η φωνή του Αντώνη Καλογιάννη σίγησε για πάντα την Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου σε ηλικία 80 χρόνων, σκορπώντας θλίψη στον καλλιτεχνικό χώρο, αλλά και στους θαυμαστές του.

Ο σπουδαίος τραγουδιστής «έσβησε» στο σπίτι του έπειτα από ανακοπή καρδιάς. Τα τελευταία χρόνια ταλαιπωρούνταν από προβλήματα υγείας.

Θλίψης επικράτησε στην κηδεία του Αντώνη Καλογιάννη.

Στη μακρά καριέρα του ο Αντώνης Καλογιάννης τραγούδησε Μίκη Θεοδωράκη, Μάριο Τόκα, Τάκη Μουσαφίρη, Αργύρη Κουνάδη καθώς και -μαζί με τη Βίκυ Μοσχολιού- συμμετείχε στο δίσκο του Δήμου Μούτση «Συνοικισμός Α», που κυκλοφόρησε το 1972.

Επίσης -μαζί με την Άλκηστη Πρωτοψάλτη- συμμετείχε στο δίσκο του Ηλία Ανδριόπουλου «Γράμματα στο Μακρυγιάννη», που κυκλοφόρησε το 1979.

Συντετριμμένη ήταν η κόρη και η εγγονή του, ενώ στο νεκροταφείο της Καισαριανής, βρέθηκαν λίγοι συγγενείς και φίλοι για να τον αποχαιρετήσουν. Ανάμεσά τους ο Γιώργος Νταλάρας με τη σύζυγό του, Άννα, ο Δήμος Βερύκιος και ο Γιώργος Λιάνης.

Συγκινεί ο Μίκης Θεοδωράκης για Καλογιάννη: «Κρίμα που έφυγε πρώτος…»

Συγκινεί ο Μίκης Θεοδωράκης με αφορμή το θάνατο του σπουδαίου τραγουδιστή, Αντώνη Καλογιάννη, με τον αγαπημένο μουσικοσυνθέτη να αναφέρει πως είναι κρίμα που εκείνος έφυγε πρώτος από τη ζωή.

Στο συλλυπητήριο μήνυμα που έδωσε στη δημοσιότητα, ο λατρεμένος Μίκης συγκλονίζει με τα λόγια του, στο δικό του τελευταίο «αντίο».

Μίκης Θεοδωράκης: Το μήνυμά του για το θάνατο του Αντώνη Καλογιάννη

«Για τον Αντώνη Καλογιάννη

11.02.2021

Με τον Αντώνη Καλογιάννη συνδέθηκα στενά.

Σημάδεψε κυριολεκτικά το έργο μου δίνοντας πραγματικά μοναδικές ερμηνείες σε έργα όπως τα «Επιφάνια Αβέρωφ», το «Πνευματικό Εμβατήριο», η «Κατάσταση Πολιορκίας», ο «Ήλιος και Χρόνος», τα «Τραγούδια του Ανδρέα», τα «12 Λαϊκά», η «Νύχτα Θανάτου», τα «Γράμματα απ’ την Γερμανία» και σε τόσα άλλα τραγούδια…

Εκτός όμως από την πανέμορφη φωνή του που με συγκινούσε αφάνταστα, ταίριαζαν πολύ και οι χαρακτήρες μας. Ήμασταν φίλοι!

Σκέφτομαι ότι είναι πολύ άδικο που έφυγε πρώτος και με άφησε πίσω του να ζω με τις ωραίες μας αναμνήσεις, γεμάτες μουσική και αγάπη.

Αθήνα, 11.2.2021

Μίκης Θεοδωράκης».

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share