Κυριακή, 02 Οκτωβρίου 2022

Σωθήκαμε: Βρέθηκε το… μαγικό φίλτρο που μας προστατεύει από τον κορωνοϊό πριν από τον πλήρη εμβολιασμό

Χρησιμοποιείται μαζικά κι έρχεται να τον «τελειώσει»

13 Φεβρουαρίου 2021 11:18
Σωθήκαμε: Βρέθηκε το… μαγικό φίλτρο που μας προστατεύει από τον κορωνοϊό πριν από τον πλήρη εμβολιασμό
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Μπορεί ο κορωνοϊός να συνεχίζει να προκαλεί ανησυχία στην χώρα μας, φέρνοντας εκ νέου πίεση στο σύστημα υγείας, αλλά την ίδια ώρα έρχονται νέα ελπιδοφόρα μηνύματα από ένα πιθανό… μαγικό φίλτρο, που μπορεί να μας προστατεύσει προτού εμβολιαστούμε πλήρως.

Ξεκινώντας από τα μέτρα, που ανακοινώθηκαν χθες (12/2), ο Αλκιβιάδης Βατόπουλος αναφέρει, ότι η απόδοση των αυστηρότερων μέτρων που έχουν επιβληθεί θα φανεί μετά το πέρας 10 με 15 ημερών. Η διάρκεια του lockdown θα εξαρτηθεί από τη συμπεριφορά της πανδημίας το επόμενο 15ήμερο.

Ο κ. Μανωλόπουλος μίλησε για το περιστατικό στην Κέρκυρα, όπου γυναίκα παρέλυσε μετά τη δεύτερη δόση του εμβολίου υποστηρίζοντας πως πρόκειται για ένα σύνδρομο νευρολογικής υφής που υπάρχει πιθανότητα να εκδηλωθεί σε κάποια φάση της ζωής του ανθρώπου.

Διερευνάται αν είναι παρενέργεια του εμβολίου αν και δεν υπάρχει κάποια τέτοια ένδειξη, υποστήριξε.

Για τις μεταλλάξεις, ο κ. Βατόπουλος ισχυρίστηκε ότι δε φαίνεται να δημιουργούν πρόβλημα ούτε στον εμβολιασμό ούτε στη σοβαρότητα της νόσου. Ωστόσο η ικανότητα μετάλλαξης του ιού ανησυχεί τους ειδικούς, καθώς, όπως είπε, «μπορεί να υπάρξουν μεταλλάξεις πιο ισχυρές και πιο ανθεκτικές στο εμβόλιο», κατά συνέπεια το πρόγραμμα εμβολιασμού πρέπει να προχωρήσει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα σε παγκόσμιο επίπεδο για να επιτευχθεί η ανοσία του πληθυσμού.

Κορωνοϊός: Αυτά είναι τα δεδομένα γύρω από το φάρμακο του Ισραήλ

Από την πλευρά του ο κ. Πεσσάχ, μίλησε για το φάρμακο που χρησιμοποιείται στο Ισραήλ, το οποίο βέβαια βρίσκεται σε πειραματικό στάδιο, ωστόσο φαίνεται πως η δράση του είναι άμεση για την αντιμετώπιση ασθενών που είναι διασωληνωμένοι ή για να αποφευχθεί η διασωλήνωση. «Τα αποτελέσματά του είναι ελπιδοφόρα», είπε ο κ. Πεσσάχ.

Τέλος, για τη χρήση μάσκας, ο κ. Βατόπουλος υποστήριξε πως όσοι χρησιμοποιούν υφασμάτινες μάσκες, πρέπει να προσέχουν ώστε να πληρούν τις ενδεδειγμένες προδιαγραφές.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share