Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Συναγερμός από τον ΕΟΦ: Ανακαλείται άμεσα αντιψυχωσικό φάρμακο

Βρέθηκε σοβαρό ελάττωμα

12 Φεβρουαρίου 2021 15:30
Συναγερμός από τον ΕΟΦ: Ανακαλείται άμεσα αντιψυχωσικό φάρμακο

ΕΟΦ: Συναγερμό σήμανε ο ΕΟΦ μέσα από ανακοίνωση του σχετικά με ένα αντιψυχωσικό φάρμακο το οποίο ανακαλείται άμεσα λόγω ενός ελαττώματος που έχει.

Σημειώνεται ότι την Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων μέσα πάλι από ανακοίνωση του προχώρησε στην επέκταση της απαγόρευσης διακίνησης και διάθεσης του προϊόντος Epimedium Macun προς κάθε σημείο ενδεχόμενης διακίνησης.

Μέσα από ανακοίνωση ανακαλείται ένα φάρμακο.

ΕΟΦ: Η ανάκληση του φαρμάκου

Ειδικότερα στην ανάκληση του αντιψυχωσικού φαρμάκου GEODONPS.INJ.SOL20MG/ML της εταιρείας UPJOHN HELLAS Ε.Π.Ε. προχωράει ο ΕΟΦ.

Σύμφωνα με τον ΕΟΦ «υπάρχει πιθανό ποιοτικό ελάττωμα που σχετίζεται με την φύσιγγα του διαλύτη, ύδατος για ενέσιμα. Συγκεκριμένα ενδέχεται να υπάρχει οπή στη φύσιγγα του διαλύτη και το περιεχόμενο να μην είναι πλέον στείρο».

Παγώνη: «Η δεύτερη δόση έχει περισσότερες παρενέργειες»

Η Ματίνα Παγώνη εξήγησε ότι αρκετοί που έκαναν την δεύτερη δόση είχαν μυαλγίες, έκαναν πυρετό για δύο μέρες, ένιωσαν καταβολή και χρειάστηκε να μείνουν σπίτι!

Η δεύτερη δόση του εμβολίου για τον κορωνοϊό έχει παρατηρηθεί ότι έχει περισσότερες παρενέργειες από την πρώτη δήλωσε μιλώντας στο Mega η γιατρός και πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη. Όπως εξήγησε αρκετοί που έκαναν την δεύτερη δόση παρατηρήθηκε ότι είχαν μυαλγίες, έκαναν πυρετό για δύο μέρες, ένιωσαν καταβολή και χρειάστηκε αν μείνουν στο σπίτι για μικρό διάστημα.

«Υπήρχαν πολλά περιστατικά τέτοια τα οποία τα έχουμε καταγράψει. Αντίθετα όπως είπε στην πρώτη δόση το 99% των πολιτών που εμβολιάστηκε μέχρι στιγμής ένιωσε ένα πόνο μόνο τοπικά.

Αναφερόμενη στο πρόβλημα που δημιουργήθηκε με την νοσηλεύτρια τόνισε ότι υπάρχουν πολλοί παράγοντες που μπορούν να δημιουργήσουν παράλυση. «Μπορεί να είναι και από το εμβόλιο. Σε κάθε περίπτωση πρέπει να περιμένουμε την διάγνωση των γιατρών και από κει και πέρα βάση των αποτελεσμάτων θα μιλήσουμε. Δεν έχει πει γιατρό ότι φταίει το εμβόλιο για το πρόβλημα με τη νοσηλεύτρια Δεν είναι σωστό να βγαίνουμε και να πετάμε βόμβες και να λέμε ότι αυτό το περιστατικό ήταν από τα εμβόλια ή δεν ήταν από το εμβόλια. Όλα τα εμβόλια έχουν παρενέργειες» κατέληξε η κ. Παγώνη.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share