Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Lockdοwn: «Απρίλιο θα ανοίξει η εστίαση, Μάϊο θα ανοίξουν τα πάντα»

Ευτυχισμένο το 2021!

12 Φεβρουαρίου 2021 13:59
Lockdοwn: «Απρίλιο θα ανοίξει η εστίαση, Μάϊο θα ανοίξουν τα πάντα»
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο καθηγητής Περιβαλλοντικής και Υγειονομικής Μηχανικής του ΑΠΘ Δημοσθένης Σαρηγιάννης μίλησε στο δελτίο ειδήσεων του Star για το νέο, αυστηρό lockdown της Αττικής, και έκανε τις δικές του προβλέψεις για το πότε θα μπορέσουμε να επιστρέψουμε στην παλιά μας ζωή.

«Είναι απαραίτητο το lockdown. Θα ήθελα το ποσοστό τηλεργασίας να ανέβει στο 70% και να το κρατήσουμε και σε βάθος χρόνου. Όχι μόνο για το lockdown. Χρειάζονται έλεγχοι και εταιρική ευθύνη», είπε κατ’ αρχάς ο καθηγητής.

Lockdοwn: «Απρίλιο θα ανοίξει η εστίαση, Μάϊο θα ανοίξουν τα πάντα»

Σε ερώτηση δημοσιογράφου αν οι δυόμισι εβδομάδες μέχρι το τέλος του μήνα είναι επαρκής διάρκεια για το lockdown, ο κ. Σαρηγιάννης απάντησε πως «είναι επαρκής ο χρόνος, αν εφαρμόσουμε τα μέτρα, για να πετύχουμε αποσυμπίεση της διασποράς και στα νοσοκομεία μας στην Αττική. Μετά, θα πρέπει να συνεχίζουμε να διαχειριζόμαστε την πανδημία, αλλά τότε θα είμαστε σε καλύτερες συνθήκες… Αν θέλουμε ένα κάποιου είδους καλό Πάσχα».

Σημείωσε, μάλιστα, πως με το τωρινό lockdown θα μπορέσουμε να διαχειριστούμε την κατάσταση, ακόμα και χωρίς ρυθμίσεις «ακορντεόν» αργότερα. Αν όλα πάνε καλά, συμπλήρωσε, θα μπορούμε να μιλάμε και για το άνοιγμα της εστίασης από τον Απρίλιο και μετά. Ερωτηθείς για το πότε βλέπει κανονικό άνοιγμα της αγοράς και της κοινωνίας, χωρίς μέτρα ακορντεόν, απάντησε πως αυτό θα είναι εφικτό από το τέλος Μαΐου και μετά.

Συναγερμός στην Αττική: Έως 90.000 φορείς κορωνοϊού «δείχνουν» τα λύματα

Συναγερμός στην Αττική: Έως 90.000 εκτίμησε ο καθηγητής Αναλυτικής Χημείας Νίκος Θωμαΐδης τους ενεργούς φορείς κορωνοϊού. Ενώ, σοκ έχει προκαλέσει η είδηση ότι μία 40χρονη νοσηλεύτρια στην Κέρκυρα, μητέρα δύο παιδιών, παρέλυσε στα κάτω άκρα μετά τη δεύτερη δόση του εμβολίου.

Όπως εξήγησε ο αριθμός αυτός που προκύπτει από τα λύματα είναι μειωμένος κατά 10%-20% σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα.

Ο κ. Θωμαΐδης εκτίμησε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ότι «περιμένουμε αύξηση κρουσμάτων στην Αττική ως αποτέλεσμα των προηγούμενων 15 ημερών» προσθέτοντας ότι η συγκέντρωση του ιικού φορτίου όλες αυτές τις ημέρες από την Παρασκευή εξακολουθεί να είναι σε υψηλά επίπεδα.

«Περιμένουμε από την εφαρμογή των μέτρων και για μια εβδομάδα θα δούμε μια σημαντική μείωση» πρόσθεσε ο κ. Θωμαΐδης.

Από την πλευρά του ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης, εκτίμησε ότι «η προβολή για τα κρούσματα αν εφαρμόσουμε σωστά τα μέτρα μιλάμε για μείωση μετά την 1η εβδομάδα του Μαρτίου της τάξης των 150-200 κρουσμάτων».

Κατά τον ίδιο χρειάζεται ένα μίνιμουμ τριών εβδομάδων για να υπάρξει απόδοση του lockdown «αν εφαρμοστεί σωστά».

Κορωνοϊός-Lockdown: Παραλύει η χώρα! Ανακοινώνεται αύριο νέο πιο σκληρό «κλείδωμα» σε Θεσσαλονίκη, Αχαΐα και Ρέθυμνο

Κορωνοϊός: Προς ολικό lockdown οδηγείται πλέον όλη η χώρα, καθώς μετά την Αττική ακολουθούν η Θεσσαλονίκη, η Αχαΐα και το Ρέθυμνο.

Η εισήγηση της επιτροπή είναι να μπουν και οι τρείς Περιφερειακές Ενότητες σε σκληρή καραντίνα. Η οριστική απόφαση θα παρθεί αύριο και στη συνέχεια θα ανακοινωθεί.

Στην Αχαΐα η κατάσταση εξακολουθεί να είναι σταθερά άσχημη καθώς την Τετάρτη ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 112 νέα κρούσματα με την αναλογία ανά 100.000 πληθυσμού να φτάνει στο 36,09.

Στο Ρέθυμνο παρατηρήθηκε νέα έξαρση, με 42 νέα κρούσματα και την αναλογία ανά 100.000 πληθυσμού να ανεβαίνει στο άκρως επικίνδυνο 49,06.

Πολλά ήταν για ακόμα μια ημέρα τα κρούσματα και στη Θεσσαλονίκη, όπου καταγράφηκαν 101 νέες μολύνσεις με τα «ενθαρρυντικά» στοιχεία να προέρχονται από την αναλογία που παραμένει χαμηλά στο 9,1.

Όπως όλα δείχνουν και η Θεσσαλονίκη θα μπει σε ολικό lockdown, κάτι που φανερώνει η επίσκεψη του Βασίλη Κικίλια στη πόλη, αλλά και η τοποθέτηση του Θανάση Εξαδάκτυλου.

Τα στοιχεία θα βρεθούν αύριο ενώπιων των μελών της Επιτροπής Επιδημιολόγων για να καταλήξουν στην εισήγησή τους: αν δηλαδή θα προτείνουν νέο σκληρό lockdown για δεύτερη φορά μέσα σε σχεδόν τρεις μήνες.

Σε εξέλιξη επίσκεψη Κικίλια στη Θεσσαλονίκη

Την ίδια ώρα επίσκεψη στη Θεσσαλονίκη πραγματοποιεί σήμερα, Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου, ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, προκειμένου να επισκεφθεί υγειονομικές δομές της πόλης. Συγκεκριμένα, ο υπουργός Υγείας θα επισκεφθεί το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ (10:00), το Κέντρο Υγείας Τούμπας, που λειτουργεί και ως εμβολιαστικό κέντρο (11:00) και το Γενικό Νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς» (11:30), από όπου θα προβεί σε δηλώσεις προς τους στους εκπροσώπους των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης.

Στη συνέχεια, ο κ. Κικίλιας θα συναντηθεί με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνο Ζέρβα, στο Δημαρχείο της πόλης, (12:15), μετά το πέρας της οποίας, επίσης, θα πραγματοποιήσει δηλώσεις στους εκπροσώπους των ΜΜΕ.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share