Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

"Βόμβα" για το lockdown: "Το καλοκαίρι θα πάρουμε ανάσα"

Καλά πάει όλο αυτό

12 Φεβρουαρίου 2021 13:40

Lockdown: Ανησυχητική είναι η κατάσταση με τον κορωνοϊό στην Ελλάδα όπου εδώ και λίγες μέρες έχουν ανακοινωθεί νέα μέτρα με πιο σκληρό lockdown.

Σημειώνεται ότι σε εισήγηση τους οι λοιμωξιολόγοι ανέφεραν σκληρό lockdown για Εύβοια, Αχαϊα και Ρέθυμνο ενώ ακόμη υπάρχει μεγάλη σκέψη για την Θεσσαλονίκη.

Συγκεκριμένα η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελεία Πελώνη μίλησε για το lockdown στην Ελλάδα αλλά και πότε πρόκειται να πάρουμε ανάσα από όλο αυτό.

Δύσκολα τα πράγματα για το lockdown.

Lockdown: Τα σενάρια για το καλοκαίρι

Ειδικότερα ας μην προδικάζουμε» είπε η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελεία Πελώνη για το αν θα πάρει παράταση, πέραν της 28ης Φεβρουαρίου το lockdown.

«Πρέπει να μειώσουμε την κινητικότητα, τις άσκοπες μετακινήσεις, πρέπει να αυξηθεί η τηλεργασία» είπε. «Δεν πρέπει να εφησυχάζουμε, έχουμε δύο δύσκολους μήνες μπροστά μας» πρόσθεσε μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

«Είναι ένα δυναμικό φαινόμενο και ανάλογα λαμβάνονται αποφάσεις. Το καλοκαίρι θα πάρουμε ανάσα, το θέμα είναι να φτάσουμε μέχρι το καλοκαίρι» είπε η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος.

Η Αριστετελεία Πελώνη είπε ότι η Επιτροπή των Εμπειρογνωμόνων συνεδριάζει σήμερα για άλλες περιοχές της Ελλάδας, χωρίς να αποκλείει αυστηροποίηση των μέτρων, παραπέμποντας ωστόσο στις εισηγήσεις των ειδικών.

Τέλος σημείωσε ότι οι εμβολιασμοί προχωρούν ομαλά και αυτοί σε μεγάλο βαθμό θα κρίνουν το άνοιγμα των δραστηριοτήτων.

Δείτε αναλυτικά όσα είπε:

Κορωνοϊός: Γέμισαν σχεδόν οι κλίνες ΜΕΘ στον Πύργο

Κορωνοϊός: Δύσκολη είναι η κατάσταση με τον κορωνοϊό στην Ελλάδα όπου όλο και περισσότερα κρούσματα ανακοινώνονται καθημερινώς με αποτέλεσμα να έχουν τεθεί σε εφαρμογή περισσότερα μέτρα.

Σημειώνεται ότι ανοίγει η πλατφόρμα για τον εμβολιασμό των ηλικιωμένων ηλικιών από 75 έως 79 ετών όπου θα μπορούν να κλείσουν ραντεβού.

Συγκεκριμένα στον Πύργο φαίνονται δύσκολα τα πράγματα διότι έχουν γεμίσει η μία από τις δύο κλίνες ΜΕΘ για τον κορωνοϊό με αποτέλεσμα να υπάρχει πρόβλημα.

Σοβαρή είναι η κατάσταση στον Πύργο.

Κορωνοϊός: Η κατάσταση με τις ΜΕΘ

Ειδικότερα ανησυχεί η αύξηση της διασποράς του κορωνοϊού στην Ηλεία, ενώ, την ίδια ώρα, η μια εκ των δύο κλινικών Covid-19 στο Νοσοκομείο του Πύργου έχει γεμίσει.

Την Πέμπτη στην Π.Ε. Ηλείας εντοπίστηκαν 13 κρούσματα, ενώ πηγές αναφέρουν πως αναμένονται αποτελέσματα για έξι ύποπτα κρούσματα που ελέγχθηκαν στο Νοσοκομείο του Πύργου, όπως μεταδίδει η ΕΡΤ.

Όσον αφορά στην κατάσταση της υγείας του ηλικιωμένου από την Κεφαλονιά που μεταφέρθηκε με αεροδιακομιδή στο Γενικό Νοσοκομείο Πύργου, αυτή κρίνεται αρκετά σοβαρή, και οι γιατροί της μονάδας ΜΕΘ covid-19, καταβάλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να μπορέσουν να βελτιώσουν την κλινική του εικόνα.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share