Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Σοκάρει το τροχαίο στο Κηφισό: Σύγκρουση οχημάτων με περιπολικό και κλούβα που είχε μέσα την Πόλα Ρούπα

Φοβερές εικόνες από το περιστατικό

11 Φεβρουαρίου 2021 20:31
Σοκάρει το τροχαίο στο Κηφισό: Σύγκρουση οχημάτων με περιπολικό και κλούβα που είχε μέσα την Πόλα Ρούπα
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Ένα σοκαριστικό τροχαίο συνέβη σήμερα (11/2) στον Κηφισό και ήταν, μάλιστα, αρκετά επικίνδυνο, καθώς μέσα σε αυτό βρίσκονταν ένα περιπολικό και μια κλούβα της Αστυνομίας, η οποία μετέφερε την Πόλα Ρούπα στις φυλακές της Θήβας.

Καραμπόλα έξι οχημάτων, ανάμεσα τους μία κλούβα κι ένα περιπολικό της ΕΛ.ΑΣ. σημειώθηκε λίγο μετά τις 14:30 στο ρεύμα ανόδου του Κηφισού και πριν τη λεωφόρο Αθηνών.

Τροχαίο στον Κηφισό: Το χρονικό και το βίντεο από το περιστατικό με την Πόλα Ρούπα

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε ο ΑΝΤ1, η κλούβα που ενεπλάκη στην καραμπόλα, μετέφερε το ηγετικό στέλεχος του Επαναστατικού Αγώνα, Πόλα Ρούπα, της οποίας συνεργός πρόσφατα εξαφανίστηκε.

Η Πόλα Ρούπα μεταφερόταν στις φυλακές Ελαιώνα στη Θήβα από τα δικαστήρια της Ευελπίδων. Τα τέσσερα Ι.Χ. συγκρούστηκαν μεταξύ τους και έπεσαν πάνω τους το περιπολικό και το λεωφορειάκι της ΕΛ.ΑΣ. που ακολουθούσαν.

Από το τροχαίο τραυματίστηκαν ελαφρά οι δύο αστυνομικοί που επέβαιναν στο περιπολικό. Την ώρα της σύγκρουσης επικρατούσαν άσχημες καιρικές συνθήκες με βροχή και ολισθηρό οδόστρωμα, λόγω της νεροποντής.

Πόλα Ρούπα: Η ποινή που της είχε επιβάλει το δικαστήριο

Ποινή ισόβιας και επιπλέον 25ετούς κάθειρξης επέβαλε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων στην Πόλα Ρούπα, για τη βομβιστική επίθεση στην Τράπεζα της Ελλάδος στις 10 Απριλίου 2014. Tην ευθύνη είχε αναλάβει η οργάνωση Επαναστατικός Αγώνας.

Το δικαστήριο κήρυξε ένοχη τη Ρούπα για σειρά κατηγοριών, όπως τρομοκρατική οργάνωση, προμήθεια, κατοχή και χρήση εκρηκτικών υλών κ.ά.

Την ίδια ώρα ο σύντροφος της Νίκος Μαζιώτης δικάζεται σε δεύτερο βαθμό για την επίθεση αυτή. Σε πρώτο βαθμό είχε καταδικαστεί το 2016 σε ισόβια κάθειρξη.

Η απόφαση του δικαστηρίου ελήφθη με ανάλογη εισαγγελική πρόταση, σύμφωνα με την οποία η Ρούπα ήταν ηθικός αυτουργός της επίθεσης με φυσικό αυτουργό τον σύντροφο της.

Το χρονικό της βομβιστικής επίθεσης στην ΤτΕ στις 10 Απριλίου 2014

Το χτύπημα στην ΤτΕ είχε γίνει νωρίς το πρωί μέσω αυτοκινήτου παγιδευμένου με εκρηκτικά, που ήταν παρκαρισμένο στην οδό Αμερικής έξω από το κτίριο της τράπεζας. Η έκρηξη ήταν ισχυρότατη και είχε προκαλέσει ζημιές σε κτήρια και καταστήματα σε μεγάλη απόσταση, ωστόσο δεν είχε τραυματιστεί κανείς, καθώς είχε προηγηθεί προειδοποιητικό τηλεφώνημα και η Αστυνομία είχε εκκενώσει την γύρω περιοχή.

Στις 25 Απριλίου 2014, με ανακοίνωση του ο «Επαναστατικός Αγώνας» ανέλαβε την ευθύνη για την βομβιστική επίθεση, αναφέροντας μεταξύ άλλων πως η ενέργεια «αφιερώνεται στον αναρχικό σύντροφο Λάμπρο Φούντα, μέλος του Επαναστατικού Αγώνα, που σκοτώθηκε σε ένοπλη συμπλοκή με αστυνομικούς στην Δάφνη στις 10 Μαρτίου 2010 κατά τη διάρκεια προπαρασκευαστικής ενέργειας της οργάνωσης».

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share