Τρίτη, 23 Απριλίου 2024

Καμπανάκι μετεωρολόγων: Σούζη, Αρναούτογλου, Μαρουσάκης, Αρνιακός και Καλλιάνος προειδοποιούν! (Video)

Που και πότε θα χτυπήσει η κακοκαιρία Μήδεια

11 Φεβρουαρίου 2021 15:31
Καμπανάκι μετεωρολόγων: Σούζη, Αρναούτογλου, Μαρουσάκης, Αρνιακός και Καλλιάνος προειδοποιούν! (Video)
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Καμπανάκι έχουν κρούσει οι μετεωρολόγοι Σούζη, Αρναούτογλου, Μαρουσάκης, Αρνιακός και Καλλιάνος και προειδοποιούν για την επερχόμενη κακοκαιρία «Μήδεια».

Η μετεωρολόγος κ. Χριστίνα Σούζη μιλά ανοιχτά για ραγδαία επιδείνωση του καιρού το Σαββατοκύριακο, με τσουχτερό κρύο και χιόνια ακόμα και σε περιοχές με πολύ χαμηλό υψόμετρο.

Πιο συγκεκριμένα, το Σάββατο η κακοκαιρία θα κάνει… πρεμιέρα από τα βόρεια. Βαθμιαία το βαρομετρικό θα κινηθεί στα κεντρικά και μέχρι το απόγευμα και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, με νεφώσεις και βροχές ή χιονόνερο.

Χιονοπτώσεις κατά τόπους πυκνές θα σημειωθούν στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας, στα βόρεια ημιορεινά και από τις προμεσημβρινές ώρες και στα κεντρικά ημιορεινά, καθώς και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο της βόρειας και βαθμιαία της κεντρικής Ελλάδας. Στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως στα θαλάσσια - παραθαλάσσια σποραδικές καταιγίδες, πιθανώς τοπικά ισχυρές στα νησιά του Ιονίου από τις βραδινές ώρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα βορειοανατολικά ανατολικοί βορειοανατολικοί 5 με 7 και από το βράδυ τοπικά 8 μποφόρ με τάση ενίσχυσης. Στις υπόλοιπες περιοχές από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 στρεφόμενοι βαθμιαία σε ανατολικών διευθύνσεων 5 με 7 και στο Ιόνιο τοπικά 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω πτώση, η οποία θα γίνει αισθητή και στα κεντρικά και νότια. Παγετός θα σημειωθεί τις πρωινές και βραδινές ώρες στα βόρεια, όπου τις βραδινές ώρες θα είναι κατά τόπους ισχυρός.

Την Κυριακή, όπως όλα δείχνουν η «Μηδεία» θα κυκλώσει όλη την Ελλάδα, Προβλέπονται νεφώσεις με χιονόνερο και χιονοπτώσεις σε σχεδόν όλη τη χώρα που θα είναι κατά τόπους πυκνές στα κεντρικά και νότια. Καταιγίδες θα εκδηλωθούν αρχικά στις δυτικές και βαθμιαία στις νότιες και ανατολικές θαλάσσιες - παραθαλάσσιες περιοχές. Οι άνεμοι θα πνέουν στα κεντρικά και βόρεια, βόρειοι βορειοανατολικοί 7 με 8 και βαθμιαία στο Αιγαίο τοπικά 9 μποφόρ. Στη νότια νησιωτική χώρα από νότιες διευθύνσεις 5 με 7, στρεφόμενοι βαθμιαία σε βόρειους 6 με 7 και από το βράδυ τοπικά 8 μποφόρ.

Προειδοποίηση Σάκη Αρναούτογλου: «Χαμηλές θερμοκρασίες και πυκνές χιονοπτώσεις το Σαββατοκύριακο»

Προειδοποίηση Σάκη Αρναούτογλου: Ο καιρός θα αλλάξει δραματικά το Σαββατοκύριακο 13 και 14 Φεβρουαρίου, αφού, όπως αναφέρει σε ανάρτησή του στο Facebook ο μετεωρολόγος, η χώρα μας μπαίνει για σχεδόν μια εβδομάδα σε φάση εντυπωσιακής αλλαγής.

«Η χώρα μας εισέρχεται από το Σαββατοκύριακο (13-14 Φλεβάρη) και για μία περίπου εβδομάδα σε φάση εντυπωσιακής αλλαγής του καιρού με κατά τόπους ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες σε συνδυασμό με κατά τόπους επίσης πυκνές χιονοπτώσεις στα περισσότερα ορεινά αλλά και σε πεδινές περιοχές της κεντρικής και βόρειας Ελλάδας!

Για να αποφευχθούν ζημιές λόγω παγετού σε υδρόμετρα και ιδιωτικές σωληνώσεις ύδρευσης, μέσα σε αυλές σπιτιών, κατά την ταπεινή μου γνώμη θα πρέπει να ληφθούν προληπτικά μέτρα όπως η κάλυψη/μόνωση υδρομέτρων ή η εκκένωση των σωλήνων κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Σε ευπαθείς ορεινές αλλά και πεδινές στον παγετό περιοχές της ηπειρωτικής Ελλάδας καλό θα είναι να υπάρχουν αποθέματα νερού μέσα στο σπίτι για κάθε χρήση!!!

Σκεφτόμαστε επίσης τα πουλιά ρίχνοντάς τους τροφή καθώς και τα κατοικίδια σε εξωτερικούς χώρους ώστε να έχουν και αυτά τροφή, πόσιμο νερό και προστασία από την παγωνιά».

Δείτε την ανάρτηση του κ. Αρναούτογλου:

"Σήμερα περιμένουμε βροχές και..." - Ο Κλέαρχος Μαρουσάκης προειδοποιεί

Καιρός σήμερα: Την καθιερωμένη του πρόγνωση για τον καιρό έκανε και σήμερα στο Open, ο Κλέαρχος Μαρουσάκης τονίζοντας πως οι βροχές και οι καταιγίδες θα είναι σήμερα το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού, ενώ στα πελάγη θα πνέουν πολύ ισχυροί νοτιάδες.

Πιο συγκεκριμένα ο έμπειρος μετεωρολόγος ανέφερε ότι " Ετοιμαζόμαστε σιγά σιγά για το πολικό εξπρές που θα επισκεφτεί τη χώρα μας από το Σάββατο και για καμιά 10αρια ημέρες και βλέπουμε... Θα δούμε τον υδράργυρο κοντά στους -15 με -20 και τα χιόνια σε πόλεις και νησιά. Αντιολισθητικές αλυσίδες ίσως χρειαστούν και στο νομό Αττικής."

Δείτε αναλυτικά την πρόγνωση του καιρού από τον έμπειρο μετεωρολόγο:

"Έρχεται γερός χιονιάς και χαμηλές θερμοκρασίες σε όλη την Ελλάδα" - Καμπανάκι από τον Τάσο Αρνιακό

Καιρός σήμερα: Ο Τάσος Αρνιακός προειδοποιεί για τον καιρό των επόμενων ημερών, καθώς σημείωσε ότι η κακοκαιρία που έρχεται θα τραβήξει αρκετές μέρες.

Συγκεκριμένα ο έμπειρος μετεωρολόγος τόνισε ότι έρχεται πανελλαδικός γερός χιονιάς ενώ στις περισσότερες περιοχές της χώρας θα χιονίσει από το Σάββατο και μετά. Επίσης τόνισε ότι δεν γνωρίζουν που θα υπάρχουν χιόνια ακόμα. Θα υπάρχουν πολύ χαμηλές θερμοκρασίες. Παράλληλα στην Αθήνα θα χιονίσει αρκετά αλλά δεν γνωρίζουμε αν το στρώσει ακόμη. Θα κρατήσει αρκετά η κακοκαιρία μέχρι και την Τετάρτη.

Ακόμη τόνισε ότι σήμερα Βελτιώνεται ο καιρός μετά τις βροχές που πέρασε η Αττική με αρκετή ηλιοφάνεια. Στα ύψη θα φτάσει η θερμοκρασία όπου μέχρι 8 με 19 θα είναι ο υδράργυρος στην Αττική ενώ στη Θεσσαλονίκη 7 με 17. Τέλος είπε ότι την Πέμπτη ο καιρός ξεκινά να επιδεινώνεται από τα δυτικά.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από τον Τάσο Αρνιακό

Καμπανάκι από Καλλιάνο: «Έρχεται δυνατός χιονιάς που θα κρατήσει μέχρι…»

Καμπανάκι χτύπησε για ακόμη μια φορά για τον καιρό ο Γιάννης Καλλιάνος, με τον μετεωρολόγο του Mega να αναφέρει πως έρχεται δυνατός χιονιάς στην χώρα, ο οποίος θα κρατήσει για καιρό.

Από το Σάββατο (13/2) το μεσημέρι, συγκεκριμένα, και στη συνέχεια, θα ξεκινήσει πολύ ισχυρός χιονιάς που θα απασχολήσει τη χώρα. Μέχρι και το βράδυ του Σαββάτου θα χιονίζει στα βόρεια και ηπειρωτικά τμήματα της χώρας.

Καιρός-Γιάννης Καλλιάνος: Αυτές οι περιοχές θα αντιμετωπίσουν τα μεγαλύτερα προβλήματα

Ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες στις ορεινές περιοχές. Οι ψυχρές αυτές αέριες μάζες σε εισέλθουν με πολύ βίαιο τρόπο στη χώρα μας, θα ρίξουν κατακόρυφα τον υδράργυρο.

Δείτε την πρόγνωση στο Athensmagazine.gr:

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share