Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Συγκέντρωση καλλιτεχνών στα Προπύλαια - Κλειστή η Πανεπιστημίου

Τι ζητούν οι καλλιτέχνες;

11 Φεβρουαρίου 2021 13:51
Συγκέντρωση καλλιτεχνών στα Προπύλαια - Κλειστή η Πανεπιστημίου

Συλλαλητήριο και πορεία πραγματοποιούν αυτή την ώρα καλλιτεχνες στα Προπύλαια. Οι καλλιτεχνες βρίσκονται με πανό στην Πανεπιστημίου, ενώ ο σταθμός του μετρό «Πανεπιστήμιο» είναι κλειστός από τις 11.00 το πρωί. Η Πανεπιστημίου είναι αυτη την ώρα κλειστή, ενώ θα ακολουθήσει πορεία των καλλιτεχνών προς το υπουργείο Εργασίας

Στο κάλεσμά της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος-Ακροάματος (ΠΟΘΑ) σημειώνει ότι «είναι αδιανόητο και υποτιμητικό να εξαναγκάζονται κάθε μήνα να πιέζουν με κάθε τρόπο την κυβέρνηση να πράξει ως οφείλει».

Καταγράφοντας την κρίσιμη κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι άνθρωποι του Πολιτισμού, η ΠΟΘΑ σημειώνει μεταξύ άλλων:

«Είναι αδιανόητο και υποτιμητικό, οι εργαζόμενοι στο χώρο του Πολιτισμού να εξαναγκαζόμαστε κάθε μήνα να πιέζουμε με κάθε τρόπο την Κυβέρνηση να πράξουν ως οφείλουν και να συνεχίσουν να στηρίζουν τον χώρο μας, όταν γνωρίζουν πολύ καλά ότι παραμένει κλειστός με δική τους απόφαση. Να τους υποδεικνύουμε τη δουλειά τους και να πρέπει κάθε φορά να αποδεικνύουμε τα αυτονόητα.

Να περιγράφουμε την κατάσταση, να οργανώνουμε δίκτυα και δομές αλληλεγγύης, για να αντιληφθούν το αποτέλεσμα της πολιτικής τους». Παράλληλα δείτε ποιοι καλλιτέχνες είναι δικαιούχοι για το επίδομα 534 ευρώ.

Συγκέντρωση καλλιτεχνών στα Προπύλαια

Οι καλλιτέχνες ζητούν

  • Την ουσιαστική οικονομική στήριξη -μέσα από το μητρώο του ΕΕΤΕ- των εικαστικών καλλιτεχνών που σήμερα δίνουν αγώνα επιβίωσης, για όλο το διάστημα που θα διαρκέσει αυτή η κατάσταση , είτε έχουν ανάλογο ΚΑΔ στην
    Εφορία, είτε βιοπορίζονται με «τίτλους κτήσης».
  • Να οριστεί άμεσα ως περίοδος ισχύος των μέτρων στήριξης όλη η περίοδος της καραντίνας και μέχρι να
    αρθούν οι επιπτώσεις στον κλάδο μας.
  • Πίστωση στους λογαριασμούς των καλλιτεχνών στην αρχή κάθε μήνα.
  • Να ανοίξουν οι πολιτιστικοί χώροι εργασίας των καλλιτεχνών (μουσικές σκηνές, θέατρα, εκθεσιακοί χώροι, Μουσεία, Καλλιτεχνικές Σχολές, καλλιτεχνικά εργαστήρια στους Δήμους, μαθήματα στα εργαστήρια κλπ) με μέτρα
    προστασίας της υγείας και ελεγκτικούς μηχανισμούς.
  • Διαγραφή χρεών προς Εφορία, Τράπεζες, ΔΕΚΟ για το διάστημα εφαρμογής των μέτρων και για όσους αποδεδειγμένα βρίσκονται σε αδυναμία να πληρώσουν.
  • Να καταργηθούν τα μέτρα αναγκαστικής είσπραξης σε βάρος των εργαζόμενων (πλειστηριασμοί, εξώσεις, κατασχέσεις τραπεζικών καταθέσεων).
  • Να εξασφαλιστούν με ευθύνη του κράτους σε κάθε εργαζόμενο και στην οικογένειά του τα βασικά αγαθά: εισόδημα, φαγητό, θέρμανση, ρεύμα, τηλέφωνοίντερνετ, νερό.
  • Να διασφαλιστεί η απόδοση πνευματικών δικαιωμάτων για τους δημιουργούε στο διαδίκτυο
  • Διεκδικούμε την άμεση εφαρμογή του νόμου διάθεσης του 1% της δαπάνης δημοσίων κτιρίων και του περιβάλλοντος αυτά χώρου για τη δημιουργία και τοποθέτηση σε αυτά έργων εικαστικών τεχνών / Δημόσιους Καλλιτεχνικούς
  • Διαγωνισμούς για την τέχνη στο δημόσιο χώρο.
 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share