Πέμπτη, 06 Μαΐου 2021

Αυτό που φοβούνταν οι μαθητές: Οι 2 μεγάλες αλλαγές στα σχολεία μετά το νέο lockdown

Τι αποφασίζει η κυβέρνηση

11 Φεβρουαρίου 2021 10:17
Αυτό που φοβούνταν οι μαθητές: Οι 2 μεγάλες αλλαγές στα σχολεία μετά το νέο lockdown
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Tο νέο lockdown μετά την αύξηση των κρουσμάτων αλλάζει άρδην τα πλάνα της κυβέρνησης. Ειδικά στο θέμα των σχολείων, οι αλλαγές θα είναι μεγάλες προκειμένου να ολοκληρωθεί η χρονιά, καθώς τα περιθώρια πλέον στενεύουν επικίνδυνα.

Όπως άλλωστε αποκάλυψε ο πρωθυπουργός στη σημερινή συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ, η κυβέρνηση δεν επιθυμούσε το κλείσιμο των σχολείων, όμως η εισήγηση των επιδημιολόγων δεν άφηνε πολλά περιθώρια δεύτερων σκέψεων.

Η διασπορά του ιού ήταν μεγάλη και η εκτίμηση των λοιμωξιολόγων ήταν πώς ένας απ’ τους βασικούς λόγους αφορούσε την κινητικότητα των γονέων που έφερνε το άνοιγμα των σχολείων.

Οι 2 μεγάλες αλλαγές στα σχολεία μετά το νέο lockdown

Απ’ την στιγμή λοιπόν που το lockdown ήταν μονόδρομος, αναζητούνται πλέον λύσεις για να βγει η χρονιά χωρίς πρόβλημα. Αυτή τη στιγμή, υπάρχουν δύο σκέψεις στο κυβερνητικό επιτελείο.

Η πρώτη αφορά την επέκταση του σχολικού έτους και η δεύτερη τον περιορισμό των διακοπών του Πάσχα. Ο πρωθυπουργός σημείωσε χαρακτηριστικά ότι θα γίνουν κάποιες προσαρμογές και μεταξύ αυτών είναι μια ενδεχόμενη επέκταση του διδακτικού έτους, κάποιος περιορισμός των διακοπών του Πάσχα. «Νομίζω ότι όλα αυτά είναι πράγματα, τα οποία είναι αναμενόμενα», είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share