Τρίτη, 16 Απριλίου 2024

Συναγερμός στην Κρήτη: Φορτηγό πλοίο πλέει ακυβέρνητο στα ανοικτά του Ηρακλείου

Ποια η κατάσταση του πληρώματος;

10 Φεβρουαρίου 2021 23:18
Συναγερμός στην Κρήτη: Φορτηγό πλοίο πλέει ακυβέρνητο στα ανοικτά του Ηρακλείου
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Συναγερμός επικρατεί στις λιμενικές Αρχές στην Κρήτη, καθώς ένα φορτηγό πλοίο πλέει ακυβέρνητο στα ανοικτά του Ηρακλείου και, συγκεκριμένα, στα βόρεια.

Κρήτη: Αυτές είναι οι εξελίξεις για το ακυβέρνητο πλοίο

Στο πλοίο, που μεταφέρει γύψο, επιβαίνουν 8 μέλη πλήρωμα, με το συναγερμό να έχει σημάνει πρόσφατα για πλοίο στις Κυκλάδες.

Φορτηγό πλοίο ακυβέρνητο στην Κρήτη

Στο σημείο, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων μεταβαίνει ρυμουλκό, ενώ στη θαλάσσια περιοχή πνέουν άνεμοι δυτικοί 3 με 4 μποφόρ.

Τραγωδία στον Αρκτικό Κύκλο: Πλοίο βούλιαξε από το πολύ χιόνι - Ώρες αγωνίας για το πλήρωμα

Τραγωδία στον Αρκτικό Κύκλο: Ένα πλοίο ξεκίνησε να βυθίζεται από το πολύ το χιόνι με αποτέλεσμα να βρίσκεται σε κίνδυνο το πλήρωμα ενώ δύο επέζησαν αφού έφυγαν από εκεί.

Συγκεκριμένα το πλοίο Onega βυθίστηκε το πρωί της Δευτέρας 28 Δεκεμβρίου στη Θάλασσα Μπάρεντς ενώ σύμφωνα με τα ρωσικά μέσα αυτό έγινε «εξαιτίας του βάρους του χιονιού». Όμως δύο άντρες σώθηκαν σαν από θαύμα από τα παγωμένα νερά του Αρκτικού Κύκλου, όσο οι ελπίδες για τους άλλους 17 του πληρώματος εξανεμίζονται.

Πλοίο βούλιαξε από το πολύ χιόνι όπου το πλήρωμα βρίσκεται σε κίνδυνο.

Τραγωδία στον Αρκτικό Κύκλο: Συνεχίζονται οι προσπάθειες για να σωθεί το πλήρωμα

Ειδικότερα συνεχίζονται οι σωστικές προσπάθειες για τα υπόλοιπα μέλη του πληρώματος του αλιευτικού σκάφους, την ίδια ώρα που οι ρωσικές αρχές ερευνούν και για τυχόν εγκληματικές ενέργειες.

Ο 40χρονος Vladislav Butorin και ο 30χρονος Ruslan Katyukhin σώθηκαν από τα παγωμένα νερά, με τη θερμοκρασία να έχει πέσει στους -22 βαθμούς Κελσίου. Οι αρχές θεωρούν πως είναι οι μόνοι δύο που θα βγουν ζωντανοί από το ναυάγιο. Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν ξεκαθάρισε πως οι ελπίδες για το υπόλοιπο πλήρωμα είναι μικρές

Σύζυγος μέλους του πληρώματος, η Alyona Bondarenko, είπε στις αρχές ότι της τηλεφώνησε ο άντρας της και της είπε ότι το πλοίο ήταν καλυμμένο με πάγο προτού σαλπάρει. «Γιατί ξεκίνησαν για ψάρεμα σε τέτοιες θερμοκρασίες;».

«Ένας άνθρωπος δεν μπορεί να επιβιώσει σε τέτοιες συνθήκες για περισσότερα από 15 λεπτά», δήλωσε ο εκπρόσωπος των σωστικών συνεργείων. Σύμφωνα με τις έρευνες, το σκάφος ήταν καλυμμένο με χιόνι και βυθίστηκε εξαιτίας του βάρους του.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share