Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Κορωνοϊός: Ξεκινά η ενημέρωση με SMS για τα ραντεβού των εμβολιασμών των ηλικιωμένων

Συνεχίζονται σιγά σιγά οι διαδικασίες

10 Φεβρουαρίου 2021 15:13
Κορωνοϊός: Ξεκινά η ενημέρωση με SMS για τα ραντεβού των εμβολιασμών των ηλικιωμένων

Κορωνοϊός: Συνεχίζονται οι εξελίξεις με τον κορωνοϊό στην Ελλάδα, όπου τα πράγματα φαίνονται αρκετά δύσκολα με την αύξηση των κρουσμάτων, γι' αυτό και ανακοινώθηκαν νέα μέτρα.

Σημειώνεται ότι, σήμερα Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου, ο Νίκος Χαρδαλιάς έκανε επίσημες ανακοινώσεις σχετικά με τα νέα μέτρα που θα ισχύουν στο lockdown της Αττικής.

Συγκεκριμένα, απ' ό,τι φαίνεται, ξεκινούν οι διαδικασίες για την αποστολή των SMS στους ηλικιωμένους και συγκεκριμένα για τον εμβολιασμό τους.

Ξεκινούν σιγά σιγά οι διαδικασίες.

Κορωνοϊός: Τα SMS για τα ραντεβού των εμβολιασμών

Ειδικότερα, ακόμη δύο ηλικιακές ομάδες εντάσσονται –σήμερα και την Παρασκευή 12/2– στον σχεδιασμό της επιχείρησης «Ελευθερία».

Σήμερα το απόγευμα, θα αρχίσουν να «φεύγουν» τα sms ραντεβού για εμβολιασμό στους εγγεγραμμένους στην άυλη συνταγογράφηση ηλικίας 60-64 ετών, για τους οποίους ανοίγει η πλατφόρμα των ραντεβού.

Οι εμβολιασμοί της συγκεκριμένης ηλικιακής ομάδας με το εμβόλιο της AstraZeneca θα αρχίσουν από τις 15/2. Αυτό το σύστημα εμβολιασμού θα «τρέξει» παράλληλα με το βασικό σύστημα εμβολιασμού, στο οποίο εμβολιάζονται αυτή τη στιγμή οι πολίτες ηλικίας 80-84 ετών.

Συνεχίζονται σιγά σιγά οι διαδικασίες.

Την Παρασκευή ανοίγει η πλατφόρμα για τους 75-79 ετών

Την Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου, ανοίγει η διαδικασία των ραντεβού για την επόμενη ηλικιακή ομάδα αυτού του συστήματος, ηλικίας 75-79 ετών.

Υπογραμμίζεται ότι, μέχρι αυτή την ώρα, έχουν διενεργηθεί 446.780 εμβολιασμοί πρώτης και δεύτερης δόσης, ποσοστό που αντιστοιχεί σε εμβολιαστική κάλυψη του πληθυσμού 4,46%.

«Πρόσω ολοταχώς» στα εμβόλια: Προχωρά η διαδικασία για να αποφευχθεί η τραγωδία

«Πρόχω ολοταχώς» βάζει η κυβέρνηση για τον εμβολιασμό του πληθυσμού έναντι του κορωνοϊού, με την επιδημιολογική κατάσταση να μην είναι ιδανική αυτό τον καιρό, αλλά τη διαδικασία να προχωρά άμεσα, ώστε να εμβολιαστούν όσοι ανήκουν στις ηλικίες μεταξύ 60-64 και 75-79 ετών.

Ειδικότερα, σήμερα Τετάρτη, ανοίγει η πλατφόρμα για την ηλικιακή ομάδα 60-64 ετών, στους οποίους θα γίνουν τα εμβόλια της AstraZeneca. Την Παρασκευή 12/2, ανοίγει η πλατφόρμα για την ηλικιακή ομάδα 75-79 ετών.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share