Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Χάος στο κέντρο της Αθήνας: Ένταση και χημικά στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο

Άγρια επεισόδια στο Σύνταγμα

10 Φεβρουαρίου 2021 14:38
Χάος στο κέντρο της Αθήνας: Ένταση και χημικά στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Χάος στο κέντρο της Αθήνας: Χημικά και προσαγωγές είχαμε κατά τη διάρκεια της έντασης που σημειώθηκε στο στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο κατά του νομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, το οποίο βρίσκεται σε εξέλιξη στο κέντρο της Αθήνας.

Oι αλλαγές στον τρόπο πρόσβασης στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση, η ρύθμιση για τη φύλαξη των πανεπιστημιακών χώρων από ειδικό σώμα που θα υπάγεται στην ΕΛΑΣ αλλά και οι διαγραφές φοιτητών βγάζουν τους φοιτητές στους δρόμους που ζητούν να επιστρέψουν με όλα τα μέτρα προστασίας στις σχολές του για το εαρινό εξάμηνο καθώς τα μαθήματα των Πανεπιστημίων γίνονται εδώ και έναν χρόνο εξ αποστάσεως.

ΟΛΜΕ και ΔΟΕ χαρακτηρίζουν το νομοσχέδιο «αντιεκπαιδευτικό» και επικρίνουν την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας για «αδιαφορία για την εκπαιδευτική πραγματικότητα» και «αυθαιρεσία στη λήψη αποφάσεων».

Αυτή την ώρα έχει διακοπεί η κυκλοφορία στους δρόμους γύρω από το κέντρο της Αθήνας ενώ κλειστός παραμένει με εντολή της Αστυνομίας ο σταθμός του Μετρό «Πανεπιστήμιο».

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share