Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Lockdown: Επιστροφή στην τηλεκπαίδευση για τα σχολεία - Ποιοι εκπαιδευτικοί βγαίνουν σε αναστολή

Και πολύ κράτησε αυτό

10 Φεβρουαρίου 2021 12:48
Lockdown: Επιστροφή στην τηλεκπαίδευση για τα σχολεία - Ποιοι εκπαιδευτικοί βγαίνουν σε αναστολή

Κορωνοϊός: Συνεχίζεται η δύσκολη κατάσταση με τον κορωνοϊό στην Ελλάδα, με την κυβέρνηση να έχει πάρει νέα μέτρα κατά της εξάπλωσης του ιού.

Σημειώνεται ότι, πριν από λίγη ώρα, ο Νίκος Χαρδαλιάς μίλησε για τα νέα μέτρα του lockdown και αναφέρθηκε στην απαγόρευση κυκλοφορίας από δήμο σε δήμο.

Συγκεκριμένα, μαζί με άλλα νέα μέτρα, ο Νίκος Χαρδαλιάς αναφέρθηκε στο τι θα γίνει με τα σχολεία και ανακοίνωσε ότι πρόκειται να κλείσουν και να επιστρέψουν στην τηλεκπαίδευση.

Συνεχίζονται τα νέα μέτρα να ανακοινώνονται.

Κορωνοϊός: Το πρόγραμμα της τηλεκπαίδευσης στα σχολεία

Ειδικότερα, τα πρόσθετα περιοριστικά μέτρα που θα ισχύσουν από αύριο στις 6 το πρωί έως τις 28 Φεβρουαρίου ανακοινώνονται αυτήν την ώρα.

Όσον αφορά τα σχολεία, προβλέπεται τηλεκπαίδευση τόσο για την πρωτοβάθμια όσο και για τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση (νηπιαγωγεία, δημοτικά, ολοήμερα σχολεία, γυμνάσια και λύκεια γενικής και επαγγελματικής εκπαίδευσης), καθώς και όλες τις λοιπές εκπαιδευτικές δομές. Εξαιρετικώς, επιτρέπεται η διά ζώσης εκπαιδευτική λειτουργία των σχολικών μονάδων ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης όλων των βαθμίδων.

Η τηλεκπαίδευση θα διενεργείται πρωινές ώρες για Γυμνάσια και Λύκεια και μεσημβρινές ώρες για νηπιαγωγεία και δημοτικά, όπως ακριβώς γινόταν και κατά το καθολικό λοκντάουν του Νοεμβρίου. Παράλληλα, αύριο Πέμπτη και ώρες 10-12 πμ ξεκινά εκ νέου η προβολή επεισοδίων εκπαιδευτικής τηλεόρασης από την ΕΡΤ2, για τους μαθητές πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Τέλος σημειώνεται, επίσης, ότι σε αναστολή θα βρίσκονται οι βρεφικοί, βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί. Τα ΑΕΙ συνεχίζουν να λειτουργούν μέσω τηλεκπαίδευσης.

Κορωνοϊός: «Ρουκέτα» Γώγου - Δεν αποκλείεται παράταση του lockdown και μετά τις 28/2 (Video)

Κορωνοϊός: «Ρουκέτα» έριξε ο καθηγητής Χαράλαμπος Γώγος, καθώς τόνισε ότι κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει παράταση του lockdown και μετά την 28η Φεβρουαρίου! Παράλληλα, διαβάστε το παρασκήνιο της απόφασης που οδήγησε στο σκληρό lockdown.

Αν χρειαστούν γρήγορες αποφάσεις για την Αχαΐα και τη Θεσσαλονίκη, θα ληφθούν σήμερα, αύριο ή την Παρασκευή, διαβεβαίωσε ο καθηγητής Παθολογίας Χαράλαμπος Γώγος, μιλώντας την τηλεόραση του ΣΚΑΪ. Εξήγησε ότι η Πάτρα έχει ήδη «κλείσει» από την προηγούμενη Παρασκευή και αυτό που μένει να εξεταστεί είναι εάν χρειάζεται η λήψη μέτρων για ολόκληρη την Αχαΐα.

Για το «σκληρό» lockdown στην Αττική, τόνισε ότι η απόφαση ελήφθη γρήγορα, καθώς παρατηρήθηκε μεγάλη αύξηση των εισαγωγών στα νοσοκομεία, αλλά και της πληρότητας στις ΜΕΘ, καθώς από 55% πριν από λίγες ημέρες έφτασαν στο 63% και τώρα στο 72%.

Ο κ. Γώγος τόνισε ότι η κατάσταση στην Αττική δεν είναι τραγική «είναι όμως πολύ ανησυχητική», καθώς αρκετά κρούσματα νοσούν σοβαρά και μπαίνουν στα νοσοκομεία. «Αν είχαμε μεγαλύτερη δυνατότητα για νοσηλεία, θα ήμασταν πιο χαλαροί», πρόσθεσε.

Προσπαθούμε να είμαστε μπροστά από τον ιό, «αλλά μερικές φορές μας υπερβαίνει η δυνατότητά του να διασπείρεται», τόνισε ο καθηγητής.

Σύμφωνα με τον καθηγητή, τα πρώτα ορατά αποτελέσματα του αυστηρού lockdown θα φανούν σε 2,5 εβδομάδες, αλλά κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά ότι δεν θα υπάρξει παράταση των περιορισμών. Σε κάθε περίπτωση, σημείωσε ότι υπάρχει πλέον το πλεονέκτημα των εμβολιασμών που αυξάνονται συνεχώς, καθώς οι εμβολιασμένοι δεν καταλήγουν στα νοσοκομεία και από την άλλη φαίνεται πως μεταδίδουν 67% λιγότερο τον ιό.

Για τις εκκλησίες, τόνισε ότι η εισήγηση της επιτροπής είναι να επιτρέπεται μόνο η ατομική λατρεία, όπως και τον Μάρτιο. Το lockdown, τόνισε, πρέπει να περιλαμβάνει όσο το δυνατόν περισσότερες δραστηριότητες, αλλά, εάν υπάρχει κάποιο αίτημα που μπορεί να γίνει δεκτό, «θα το δούμε και θα το συζητήσουμε».

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share