Πέμπτη, 06 Μαΐου 2021

Ξεχάστε όσα ξέρατε: Αλλάζουν όλα και για τον κωδικό 6 στο 13033

Δώστε μεγάλη βάση πριν στείλετε το μήνυμα...

9 Φεβρουαρίου 2021 21:28
Ξεχάστε όσα ξέρατε: Αλλάζουν όλα και για τον κωδικό 6 στο 13033
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Το καθεστώς καθολικής απαγόρευσης κυκλοφορίας λόγω κορωνοϊού που ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης φέρνει αλλαγές ακόμη και στα SMS στο 13033, καθώς θα ισχύσει κάτι διαφορετικό με τον κωδικό 6.

Κατόπιν της εισήγησης της επιτροπής επιδημιολόγων ο Κυριάκος Μητσοτάκης ενημέρωσε ότι αποφασίστηκε η αναστολή λειτουργίας κάθε μορφής λιανεμπορίου, ενώ στο εξής όλες οι βαθμίδες εκπαίδευσης θα λειτουργούν εξ αποστάσεως, εκτός από την ειδική αγωγή που θα συνεχιστεί με φυσική παρουσία.

Κορωνοϊός: Αλλάζουν τα δεδομένα και για τη «μετακίνηση 6»

Επιπλέον, η έξοδος για ατομική άσκηση θα νοείται μόνο κοντά στον τόπο της κατοικίας χωρίς τη χρήση οχήματος με την μετακίνηση 6.

Για τη βεντάλια των περιορισμών ξεκαθάρισε ότι στο επόμενο δίμηνο θα ανοίγει και θα κλείνει, ανάλογα με τα επίπεδα του συναγερμού.

Αναλυτικότερα:

  • Παραμένει η απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 21.00 το βράδυ μέχρι τις 05.00 το πρωί από Δευτέρα έως Παρασκευή. Η απαγόρευση της κυκλοφορίας για το Σάββατο και την Κυριακή ξεκινά στις 6 το απόγευμα και ισχύει μέχρι τις 5 το πρωί στην Αττική, Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική.
  • Από Πέμπτη 11/2 κλείνουν καταστήματα λιανικής και κομμωτήρια, ενώ παραμένουν ανοιχτά σούπερ μάρκετ, καταστήματα τροφίμων, φαρμακεία και βενζινάδικα.
  • Σχετικά με την εστίαση και τα καφέ θα λειτουργόυν με την ισχύουσα λογική, delivery και take away
  • Οι συγκλίνουσες πληροφορίες αναφορικά με τις εκκλησίες κάνουν λόγο για λειτουργία με παρουσία έως 9 ατόμων, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ.
  • Παράλληλα, υπάρχει ενδεχόμενο να είναι ανοιχτά τα ανθοπωλεία στις 14/2 που είναι η γιορτή των ερωτευμένων.

Κορωνοϊός: Τότε θα ανακοινώσει τα μέτρα της Αττικής ο Νίκος Χαρδαλιάς

Ο κορωνοϊός αναγκάζει την κυβέρνηση σε νέα μέτρα, τα οποία έκανε γνωστά ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με τον Νίκο Χαρδαλιά να ακολουθεί και να εξηγεί αναλυτικά το τι σημαίνει η νέα καθολική απαγόρευση κυκλοφορίας στην Αττική.

Κορωνοϊός: Ο Νίκος Χαρδαλιάς αναλύει τι σημαίνουν τα νέα μέτρα

«Σε συνέχεια των σημερινών ανακοινώσεων από τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, σχετικά με τη λήψη νέων μέτρων για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού στην Αττική από Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου, ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, θα εξειδικεύσει τα μέτρα προς εφαρμογή, αύριο, Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου, στις 12.00, από το κτίριο Φάρος της Πολιτικής Προστασίας.

Κατά την ενημέρωση από τον Υφυπουργό, ανακοινώσεις θα κάνουν επίσης ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Παναγιώτης Σταμπουλίδης, η Γενική Γραμματέας Ανθρώπινου Δυναμικού Δημοσίου Τομέα του Υπουργείου Εσωτερικών, Βιβή Χαραλαμπογιάννη, η Γενική Γραμματέας Εργασίας του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Άννα Στρατινάκη, καθώς και ο Διοικητής της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας, Άγγελος Μπίνης».

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share