Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Ανατροπή σκηνικού για το lockdown: Αλλαγή αποφάσεων… για χάρη του Αγίου Βαλεντίνου

Ιδιαιτέρως για τους ερωτευμένους...

9 Φεβρουαρίου 2021 20:20
Ανατροπή σκηνικού για το lockdown: Αλλαγή αποφάσεων… για χάρη του Αγίου Βαλεντίνου
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Ανατροπή σκηνικού υπάρχει σχετικά με το lockdown, που μόλις ανακοίνωσε για την Αττική ελέω επίθεσης του κορωνοϊού ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αφού οι λοιμωξιολόγοι και η κυβέρνηση πραγματοποιούν μια αλλαγή στην απόφασή τους για χάρη της εορτής του Αγίου Βαλεντίνου.

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται, οι δύο πλευρές συμφώνησαν να παραμείνουν ανοιχτά τα ανθοπωλεία το Σαββατοκύριακο 13 και 14 Φεβρουαρίου, προκειμένου να εξυπηρετηθούν όσοι θέλουν να γιορτάσουν τον Αγιο Βαλεντίνο. Η επίσκεψη στα ανθοπωλεία θα πραγματοποιείται μόνο κατόπιν ραντεβού, χωρίς ακόμα να είναι ξεκάθαρο εάν η διαδικασία θα γίνεται με click inside η με click away.

Κορωνοϊός: Η εξαίρεση για τον Άγιο Βαλεντίνο ανακοινώνεται από τον Χαρδαλιά

Την εξειδίκευση των μέτρων θα κάνει το μεσημέρι της Τετάρτης ο Νίκος Χαρδαλιάς που αναμένεται να ανακοινώσει το κλείσιμο του λιανεμπορίου έως τις 28 Φεβρουαρίου ενώ κλειστά θα παραμείνουν και τα σχολεία έως την τελευταία ημέρα του μήνα.

«Λουκέτο» και στη Θεσσαλονίκη: Τρέχουν… για να προλάβουν τα χειρότερα

«Λουκέτο» ετοιμάζεται και στη Θεσσαλονίκη λόγω κορωνοϊού, με την κυβέρνηση να είναι αποφασισμένη για τα μέτρα απαγόρευσης κυκλοφορίας, μετά από όσα προορίζονται και για την Αττική, προκειμένου να αποφευχθούν τα χειρότερα.

Ο Νίκος Παπαϊωάννου, Πρύτανης του ΑΠΘ, μίλησε για την κατάσταση της πανδημίας στη Θεσσαλονίκη στο Mega, μιλώντας για δεδομένα Οκτωβρίου.

Κορωνοϊός: Αυτά είναι τα στοιχεία που οδηγούν σε κλείσιμο τη Θεσσαλονίκη

«Οι μετρήσεις είναι στο 100% πάνω», δήλωσε αρχικά. Κάνοντας μια αντιπαραβολή με την κατάταση του Οκτωβρίου σημείωσε ότι: «βρισκόμαστε στην 20η Οκτωβρίου, δεν φοβίζουμε, αλλά υπάρχει έντονος προβληματισμός γιατί διαπιστώνεται άνοδος του ιικού φορτίου».

Ερωτηθείς για τον ρυθμό ανόδου: «Φαίνεται ίδιος όμως υπάρχουν διαφορετικές παράμετροι. Τον Οκτώβριο ήταν σχεδόν πλήρης η κανονικότητα. Ήματαν πιο ανέμελοι. Τώρα έχουμε σοβαρής μορφής lockdown, αλλά ο χειμώνας είναι μπροστά μας, υπάρχουν οι μεταλλάξεις… Δεν χρειάζεται να φοβίσουμε, χρειάζεται να είμαστε σοβαροί, χρειάζεται μια προσοχή εκ μέρους όλων».

«Υπάρχουν περισσότερες του ενός παράμετροι για να πεις για σκληρότερα μέτρα, οι ειδκοί θα αποφασίσουν καλύτερα. Αν δούμε κάτι επιπλέον δεν θα με εξέπληττε», ανέφερε για το ενδεχόμενο επιβολής επιπλέον μέτρων.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share