Δευτέρα, 26 Ιουλίου 2021

Αδιανόητη κίνηση στην Ικαρία: Έφεραν τα παιδιά… σηκωτά στο σχολείο για να χαιρετήσουν τον Μητσοτάκη

Απίθανες καταστάσεις στο νησί

9 Φεβρουαρίου 2021 19:06
Αδιανόητη κίνηση στην Ικαρία: Έφεραν τα παιδιά… σηκωτά στο σχολείο για να χαιρετήσουν τον Μητσοτάκη
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Αδιανόητη κίνηση καταγγέλλουν με ανακοίνωσή τους οι Εκπαιδευτικοί Ικαρίας, καθώς όπως αναφέρουν, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Κυριάκου Μητσοτάκη στην… περίφημη περιοδεία στο νησί, οι μαθητές της Θύμαινας πήγαν… σηκωτά στο σχολείο τους, σε μια προσπάθεια «φιέστας και επικοινωνιακού τρικ» από την πλευρά του πρωθυπουργού.

Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωση τονίζεται πως οι μαθητές «επιστρατεύτηκαν» στο σχολείο το Σάββατο, σε μέρα δηλαδή που κανονικά θα έπρεπε να είναι κλειστό, προκειμένου να «στηθεί» με αυτόν τον τρόπο ένα επικοινωνιακό γεγονός υπέρ του πρωθυπουργού.

Κυριάκος Μητσοτάκης: Απίστευτη κίνηση στη διάρκεια της περιοδείας στην Ικαρία

«To Σάββατο 6 Φεβρουαρίου, στη σύντομη παρουσία του στη Θύμαινα, ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης επισκέφτηκε το δημοτικό σχολείο της περιοχής. Για τις ανάγκες της φιέστας που οργανώθηκε και του επικοινωνιακού τρικ επιστρατεύτηκαν οι μαθητές του σχολείου που κανονικά, μέρα Σάββατο, θα έπρεπε να είναι κλειστό», αναφέρει ο τοπικός Σύλλογος των εκπαιδευτικών και προσθέτει:

«Είναι υποκριτικό το ενδιαφέρον του πρωθυπουργού για τους μαθητές, ενώ η κυβέρνησή του προχωράει σε σειρά αντιεκπαιδευτικών μέτρων, που οδηγούν ακόμα και σε κλείσιμο τμημάτων. Ένα από αυτά είναι και η αξιολόγηση, που θα οδηγήσει σε μεγαλύτερη υποβάθμιση των σχολείων. Η έκθεση Πισσαρίδη άλλωστε, που ασκεί επίδραση στο έργο της, δεν αφήνει περιθώρια παρερμηνειών καθώς αναφέρει ότι το κόστος ανά ώρα επαφής δασκάλου/καθηγητή και μαθητή στην Ελλάδα είναι πολύ υψηλό. Καταγγέλουμε την υποκρισία τους και διαμηνύουμε ότι μαζικά και ενωτικά θα αποτρέψουμε τα σχέδια τους».

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share