Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Κορωνοϊός: Δείτε live το διάγγελμα του Κυριάκου Μητσοτάκη

Ζωντανά οι ενημερώσεις του

9 Φεβρουαρίου 2021 18:58
Κορωνοϊός: Δείτε live το διάγγελμα του Κυριάκου Μητσοτάκη
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Ο πρωθυπουργός της Ελλάδας, Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλά στον ελληνικό λαό για την πορεία της πανδημίας, τη στιγμή που τα κρούσματα κορωνοϊού «εκτοξεύονται» στην χώρα.

Ο κ. Μητσοτάκης είχε ενημερώσει και νωρίτερα πως σκοπεύει να απευθυνθεί μέσω διαγγέλματος, στο οποίο είναι πολύ πιθανό να αναγγείλει τα νέα μέτρα για την αντιμετώπιση του φονικού ιού.

Κορωνοϊός: Δείτε ζωντανά το διάγγελμα του Κυριάκου Μητσοτάκη

Εισήγηση λοιμωξιολόγων: Ολικό lockdown στην Αττική - Κλείνουν μαγαζιά και σχολεία

Κορωνοϊός: Συνεχίζεται η κατάσταση με τον κορωνοϊό να είναι κρίσιμη στην Ελλάδα με αποτέλεσμα να γίνονται όλο και περισσότερες προσπάθειες για την αποτροπή της εξάπλωσης του.

Συγκεκριμένα μέσα από την εισήγηση τους οι λοιμωξιολόγοι αποφάσισαν να γίνει ολικό lockdown από την Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου σε όλη την Αττική με κλειστά τα μαγαζιά και τα σχολεία.

Συνεχίζεται το επεισόδιο με τον κορωνοϊό.

Κορωνοϊός: Η εισήγηση των λοιμωξιολόγων

Ειδικότερα σε έκτακτη σύσκεψη βρίσκεται η επιτροπή των λοιμωξιολόγων, η οποία εισηγείται καθολικό lockdown στην Αττική ανάλογο με εκείνο του περασμένου Μαρτίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι λοιμωξιολόγοι έκριναν πως στην Αττική θα πρέπει να ληφθούν τα πιο σκληρά μέτρα, καθώς η περιοχή βρίσκεται στο «κόκκινο» μετά την τελευταία έκρηξη των κρουσμάτων κορωνοϊού.

Όπως έκανε γνωστό ο Βασίλης Κικίλιας, μετά την έκτακτη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό, σήμερα η επιτροπή θα δώσει την εισήγησή της στην κυβέρνηση και στη συνέχεια θα ανακοινωθούν τα μέτρα.

Έτσι, λοιπόν, η Αττική -πιθανότατα- για τις επόμενες 14 ημέρες θα βρίσκεται σε καθεστώς σκληρού lockdown με τα σχολεία και τα καταστήματα να είναι κλειστά. Οι λεπτομέρειες για όλα τα νέα μέτρα και από πότε θα ισχύουν θα ανακοινωθούν επίσημα από την κυβέρνηση εντός της ημέρας.

Νέο lockdown στην Αττική.

Τα μέτρα που αναμένεται να παρθούν από αύριο

Κλειστά θα παραμείνουν

  • Όλα τα σχολεία
  • Το λιανεμπόριο
  • Κομμωτήρια, κέντρα αισθητικής και καταστήματα περιποίησης νυχιών

Αύξηση της τηλεργασίας όπου είναι εφικτό σε όποια επιχείρηση λειτουργεί.

Σούπερ μάρκετ, φαρμακεία, ηλεκτρονικά καταστήματα και υπό προϋποθέσεις, τα καταστήματα οπτικών/βαρηκοΐας θα μείνουν ανοικτά αλλά θα πωλούν μόνο είδη πρώτης ανάγκης.

Κανονικά θα λειτουργήσουν τα “delivery“ και τα “take away”.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share