Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

«Χιόνια μέχρι και στα νησιά με πολύ βαρύ χειμώνα…» - Ο Σάκης Αρναούτογλου προειδοποιεί

Επικίνδυνα φαινόμενα στο τέλος της εβδομάδας

9 Φεβρουαρίου 2021 18:31
«Χιόνια μέχρι και στα νησιά με πολύ βαρύ χειμώνα…» - Ο Σάκης Αρναούτογλου προειδοποιεί
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Ο Σάκης Αρναούτογλου προειδοποιεί για τον καιρό των επόμενων ημερών, με τον έμπειρο μετεωρολόγο να αναφέρει στην ΕΡΤ, ότι θα υπάρξουν αλλεπαληλλές αλλαγές και προς το τελος της εβδομάδας θα βιώσουμε βαρυχειμωνιά.

Την Τετάρτη (10/2), πάντως, ο καιρός θα είναι καλύτερος, με τους ανέμους στα 6 μποφόρ και τη θερμοκρασία στους 20 βαθμούς, με τα φαινόμενα να είναι αισθητά μειωμένα σε σύγκριση με σήμερα (9/2).

Καιρός-Σάκης Αρναούτογλου: Η πρόβλεψη για τον βαρύ χειμώνα στο τέλος της εβδομάδας

Όσο προχωράμε προς το τέλος της εβδομάδας, όμως, τα φαινόμενα θα ενταθούν και τα χιόνια μπορεί να φτάσουν μέχρι και σε νησιά, δημιουργώντας την αίσθηση της βαρυχειμωνιάς, με τον Τάσο Αρνιακό επίσης να προειδοποιεί.

Δείτε την πρόγνωση στο Athensmagazine.gr:

Έρχεται ψυχρή εισβολή «φορτωμένη» με χιόνια και παγετό

Καιρός: Ενα νέο κύμα κακοκαιρίας, που θα φέρει χιονοπτώσεις ενδεχομένως και σε χαμηλά υψόμετρα, αναμένουν οι μετεωρολόγοι τις προσεχείς ημέρες.

Οπως εξηγεί στο iefimerida.gr, ο Κώστας Λαγουβάρδος, διευθυντής ερευνών στο meteo.gr/Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, «ο καιρός μέχρι την Πέμπτη θα είναι φθινοπωρινός στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Σήμερα αναμένουμε βροχές στη δυτική Ελλάδα και το απόγευμα στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, αλλά όχι στην Αττική».

Σύμφωνα με το meteo.gr πιθανότητα χαλαζοπτώσεων υπάρχει στο Ιόνιο και τις παράκτιες περιοχές του το απόγευμα της Τρίτης 9/2 καθώς και στο Ανατολικό Αιγαίο από αργά το βράδυ της Τρίτης 9/2 έως τις πρώτες ώρες της Τετάρτης 10/2.

Δείτε τον χάρτη του meteo.gr για τον καιρό και τα φαινόμενα του προσεχούς εικοσιτετραώρου:

Ερχεται ψυχρή εισβολή «φορτωμένη» με χιόνια και παγετό

Την Τετάρτη ο καιρός θα είναι πιο ήπιος, σύμφωνα με τον κ. Λαγουβάρδο, όμως «την Πέμπτη θα έχουμε εκ νέου ένα πέρασμα μετώπου με περίπου ίδια χαρακτηριστικά. Αναμένουμε φαινόμενα στη δυτική Ελλάδα και στα ανατολικά, ενώ πιθανώς θα βρέξει και στην Αθήνα. Οι άνεμοι θα είναι νότιοι και οι θερμοκρασίες ήπιες».

Το σκηνικό του καιρού θα αλλάξει σημαντικά όμως από την Παρασκευή. «Από την Παρασκευή κατεβαίνουν ψυχρές αέριες μάζες στην περιοχή μας, κυρίως στη βόρεια Ελλάδα. Οι άνεμοι στρέφονται σε βοριάδες και είναι σχεδόν σίγουρο ότι από το Σάββατο μέχρι και την Τρίτη θα έχουμε μια ψυχρή εισβολή στη χώρα μας» επισημαίνει ο διευθυντής ερευνών του meteo.gr.

Πού αναμένονται χιονοπτώσεις

Από τα πρώτα στοιχεία που έχει στη διάθεσή της η ομάδα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών προκύπτει ότι «η ψυχρή εισβολή θα είναι αρκετά έντονη και με διάρκεια. Θα πρέπει όμως να περιμένουμε δυο ημέρες ακόμη για να δούμε πόσο νότια θα κατέβουν οι ψυχρές μάζες και πόσο έντονη θα είναι. Τα στοιχεία δείχνουν ότι σίγουρα θα χιονίσει στα βουνά, πιθανώς και σε χαμηλότερα υψόμετρα. Αναμένουμε χιόνια σε Ηπειρο, Πελοπόννησο, Θεσσαλία, σε ένα κομμάτι της Ανατολικής Στερεάς και ίσως και στην Αττική» τονίζει ο Κώστας Λαγουβάρδος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα μοντέλα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών δίνουν χιονόπτωση στα βόρεια προάστια της Αττικής για όλο το εικοσιτετράωρο την προσεχή Κυριακή:

Κακοκαιρία Ελλάδα χιόνια

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share