Πέμπτη, 06 Μαΐου 2021

Κορωνοϊός: Πάνω από 8 δις θα δαπανήσει η Γερμανία για την αγορά των εμβολίων

Εξωπραγματικό το ποσό που θα δώσει

9 Φεβρουαρίου 2021 18:28
Κορωνοϊός: Πάνω από 8 δις θα δαπανήσει η Γερμανία για την αγορά των εμβολίων
Από Βασίλης Κατσιαούνης

Κορωνοϊός: Η κατάσταση με την πανδημία του κορωνοϊού σε όλο τον κόσμο είναι σε σοβαρή κατάσταση με τις περισσότερες χώρες να έχουν ξεκινήσει ήδη τους εμβολιασμούς.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με νέες έρευνες που έκαναν την εμφάνιση τους φαίνεται πως το εμβόλιο της Pfizer αντιμετωπίζει και τις παραλλαγές του ιού.

Συγκεκριμένα η Γερμανία πρόκειται να κάνει το μεγάλο βήμα με την αγορά των εμβολίων όπου θα διαθέσει πάνω από 8 δις ευρώ.

Αρκετά εμβόλια θα αγοράσει η Γερμανία.

Κορωνοϊός: Η μεγάλη αγορά της Γερμανίας

Ειδικότερα σχεδόν 9 δισεκατομμύρια ευρώ σχεδιάζει να δαπανήσει φέτος η Γερμανία για να αγοράσει έως 635,1 εκατομμύρια εμβόλια κατά της Covid-19 στο πλαίσιο του προγράμματος προμήθειας εμβολίων της Ευρωπαϊκής Ένωσης και εθνικών συμφωνιών, σύμφωνα με έγγραφο του υπουργείου Οικονομικών που είδε σήμερα το reuters και το οποίο επικαλείται το ΑΜΠΕ.

Η υφυπουργός Οικονομικών Μπετίνα Χάγκεντορν καλεί με επιστολή της τους βουλευτές να δώσουν το πράσινο φως στο αίτημα του υπουργού Υγείας Γενς Σπαν για επιπλέον 6,22 δισ. ευρώ για την αγορά περισσότερων εμβολίων, σύμφωνα με το έγγραφο.

Αυτό το ποσό είναι επιπλέον των 2,66 δισ. ευρώ που έχουν ήδη δεσμευτεί στον προϋπολογισμό για το 2021 για την αγορά εμβολίων κατά της Covid-19.

Η Γερμανία θα αγοράσει αρκετά εμβόλια.

Πηγή στον κυβερνητικό συνασπισμό δήλωσε στο Reuters ότι η Επιτροπή Προϋπολογισμού της Μπούντεσταγκ, της κάτω βουλής του γερμανικού κοινοβουλίου, αναμένεται να εγκρίνει αύριο, Τετάρτη, την επιπλέον δαπάνη.

Το υπουργείο Υγείας θα χρησιμοποιήσει συνολικά κεφάλαια 8,89 δις. ευρώ για να αγοράσει έως 635,1 εκατομμύρια δόσεις εμβολίου στο πλαίσιο των σχεδίων κοινών προμηθειών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του εθνικού σχεδίου του Βερολίνου, αναφέρεται στο έγγραφο.

«Για την ομοσπονδιακή κυβέρνηση, η απόκτηση εμβολίων κατά της Covid-19 έχει θεμελιώδη σημασία για να θέσουμε υπό έλεγχο την πανδημία» του κορονοϊού, αναφέρει η Χάγκεντορν στους βουλευτές στην επιστολή της.

«Επιπλέον, ένα ευρύ χαρτοφυλάκιο εμβολίων απαιτείται ώστε η Γερμανία να έχει αποτελεσματικά εμβόλια και αρκετές δόσεις εμβολίων για τις διάφορες πληθυσμιακές ομάδες, επίσης στην περίπτωση που δεν θα εγκριθούν όλα τα εμβόλια», πρόσθεσε.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share