Δευτέρα, 18 Οκτωβρίου 2021

Κορωνοϊός: Έκρηξη κρουσμάτων σήμερα 9/2 - Μπορεί να φτάσουν και τα 1.700!

Η Αττική στο κόκκινο - Προ το πυλών ολικό lockdown!

9 Φεβρουαρίου 2021 13:46
Κορωνοϊός: Έκρηξη κρουσμάτων σήμερα 9/2 - Μπορεί να φτάσουν και τα 1.700!
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Κορωνοϊός: Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκονται κυβέρνηση και υγειονομικοί καθώς τα νέα κρούσματα του ιού που θα ανακοινωθούν σήμερα 9/2 θα είναι πολύ περισσότερα από 1.000 με πληροφορίες να κάνουν λόγο πως μπορεί να φτάσουν ακόμα τα 1.700!

Ήδη ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έχει συγκαλέσει έκτακτη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου με τους Βασίλη Κικίλια, Νίκο Χαρδαλιά, Σωτήρη Τσιόδρα και Παναγιώτη Αρκουμανέα προκειμένου να αποφασιστούν τα επόμενα βήματα που θα πρέπει να γίνουν ώστε να σταματήσει η διασπορά του κορωνοϊού, καθώς πλέον το Σύστημα Υγείας πιέζεται ασφυκτικά.

Μάλιστα το απόγευμα θα συνεδριάσει εκτάκτως και η επιτροπή των λοιμωξιολόγων προκειμένου να εξετάσουν όλα τα νέα στοιχεία για την εκτεταμένη διασπορά του κορωνοϊού και στη συνέχεια να εισηγηθούν νέα μέτρα στην κυβέρνηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες τα περισσότερα από τα νέα κρούσματα που θα ανακοινώσει ο ΕΟΔΥ εντοπίζονται ξανά στην Αττική και γι αυτό το lockdown τύπου Μαρτίου είναι πλέον στο τραπέζι, σε μία προσπάθεια να σταματήσει η διασπορά του κορωνοϊού στην κοινότητα.

"Βόμβα" για τον κορωνοϊό: Πρόσω ολοταχώς για ολικό lockdown - "Καίνε" την Αττική τα στοιχεία του Σωτήρη Τσιόδρα

Κορωνοϊός: "Κόκκινος" συναγερμός έχει σημάνει με τον κορωνοϊό στην Ελλάδα μετά από την αύξηση των κρουσμάτων που έχει σημειωθεί τις τελευταίες μέρες και ειδικά στην Αττική.

Σημειώνεται ότι ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας σε δηλώσεις του μίλησε για την περίπτωση να γίνει ολικό lockdown λόγω των αυξημένων κρουσμάτων που υπάρχουν.

Συγκεκριμένα τα στοιχεία που παρουσίασε ο Σωτήρης Τσιόδρας στην έκτακτη συνέλευση που πραγματοποιήθηκε έχει φέρει μεγάλη ανησυχία με την πιθανότητα ενός σκληρότερου lockdown.

Κορωνοϊός: Τα στοιχεία του Σωτήρη Τσιόδρα που "καίνε"

Ειδικότερα μεγάλη ανησυχία επικρατεί στη κυβέρνηση, μετά την έκτακτη επιδημιολογική αναφορά που κατέθεσε μόλις την Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου στο Μαξίμου και τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ο Καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες η νέα έκθεση Τσιόδρα για την επιδημιολογική κατάσταση στη χώρα, είχε σημαντικές διαφοροποιήσεις από τελευταία που κατέθεσε ο επιστήμονας την Παρασκευή, στην οποία δεν εντοπιζόταν τόσο μεγάλη επιβάρυνση στα νοσοκομεία της Αττικής.

Ωστόσο, από την Παρασκευή και μέσα στο Σαββατοκύριακο η έκθεση εντόπιζε σημαντική αύξηση στις εισαγωγές στα μεγάλα νοσοκομεία αναφοράς της πρωτεύουσας και αύξηση τους ασθενείς που βρίσκονται σε μηχανική υποστήριξη της αναπνοής (διασωληνωμένοι).

Αμέσως σήμανε “κόκκινος” συναγερμός στους αξιωματούχους της κυβέρνησης και την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας. Όλα πλέον δείχνουν σκληρό lockdown στο μεγαλύτερο αστικό κέντρο της χώρας, την Αθήνα.

Πολλά θα κριθούν από τη σημερινή εικόνα των νέων μολύνσεων, όπως τόνισε και ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, ο οποίος έριξε τη “βόμβα” του καθολικού lockdown στην Αττική, μιλώντας το πρωί σε εκπομπή του OPEN.

Εάν επιβεβαιωθούν οι επιστήμονες, που μέσα από τα επιδημιολογικά μαθηματικά μοντέλα που παρακολουθούν, προαναγγέλλουν αύξηση των κρουσμάτων στην Αττική σε άνω των 1.400 κρουσμάτων μέχρι τα μέσα της εβδομάδας, τότε το “κλείσιμο” της πρωτεύουσας είναι μονόδρομος.

Ο Σωτήρης Τσιόδρας αποκάλυψε τα στοιχεία.

Τα στοιχεία που έκαναν την κυβέρνηση να "τρέμει"

Σύμφωνα με την έκθεση Τσιόδρα η πληρότητα σε κλίνες ΜΕΘ στην Περιφερειακή Ενότητα Αττικής ανέρχεται πλέον στο 70% και εντοπίζεται μεγάλη αύξηση στις εισαγωγές σε απλές κλίνες ΜΕΘ στα μεγάλα νοσοκομεία αναφοράς της Αθήνας, όπως στο “Σωτηρία”, τον “Ευαγγελισμό” και το Γενικό Κρατικό Αθηνών “Γ. Γεννηματάς”.

Αύξηση της τάξης του 11% υπάρχει και στα κρούσματα ηλικιών έως 9 ετών, γεγονός το οποίο θα σημάνει πιθανότατα την επιστροφή των Δημοτικών στην τηλεκπαίδευση.

Στα στοιχεία που παρέθεσε ο υπουργός υγείας, Βασίλης Κικίλιας το πρωί ανέφερε: «Σύμφωνα με το ΕΚΑΒ 6/2 είχαμε 231 διασωληνώσεις, 7/2 245, 8/2 260. Δηλαδή, 15 την ημέρα παραπάνω, οι 10 εξ αυτών στην Αττική, που σημαίνει ότι μια μονάδα ΜΕΘ την καταλαμβάνουμε σε μια μέρα».

Σε ερώτηση αν το καθολικό lockdown στην Αττική θα φέρει νέο «λουκέτο» στα σχολεία, ο υπουργός Υγείας τόνισε ότι τα στοιχεία δείχνουν μια αύξηση της τάξης του 11% στα κρούσματα ηλικιών έως 9 ετών αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο να κλείσουν ξανά τα σχολεία.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share