Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Κορωνοϊός: Κατέληξε ηλικιωμένη σε γηροκομείο της Βάρδας - Βρέθηκαν 27 κρούσματα

Δεν είμαστε σε καθόλου καλό δρόμο

9 Φεβρουαρίου 2021 12:42
Κορωνοϊός: Κατέληξε ηλικιωμένη σε γηροκομείο της Βάρδας - Βρέθηκαν 27 κρούσματα

Κορωνοϊός: Η κατάσταση με τον κορωνοϊό στην Ελλάδα δεν είναι καθόλου καλή με αποτέλεσμα να έχουν παρθεί περισσότερα έκτακτα μέτρα για την εξάπλωση του.

Παράλληλα όμως ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας μίλησε για το γεγονός ότι υπάρχει πιθανότητα να γίνει ολικό lockdown στην Αττική για να μειωθούν τα κρούσματα.

Συγκεκριμένα σε γηροκομείο της Βάρδας μία ηλικιωμένη γυναίκα κατέληξε από τον κορωνοϊό ενώ παράλληλα βρέθηκαν 27 κρούσματα.

Μία ηλικιωμένη κατέληξε σε γηροκομείο της Βάρδας.

Κορωνοϊός: Το περιστατικό στο γηροκομείο

Ειδικότερα μία 98χρονη γυναίκα τρόφιμος της δομής φιλοξενίας της Βάρδας η οποία τις τελευταίες μέρες νοσηλευόταν στο Νοσοκομείο του Πύργου «χτυπημένη» από τον covid-19 άφησε χθες την τελευταία της πνοή.

Εννέα ηλικιωμένοι, τρόφιμοι της δομής φιλοξενίας στη Βάρδα, νοσηλεύονται στα νοσοκομεία Πύργου και Πατρών ενώ άλλοι 13 ηλικιωμένοι που είναι θετικοί στον ιό, βρίσκονται σε καραντίνα στο δεύτερο όροφο της δομής και όλοι σύμφωνα με πληροφορίες είναι ασυμπτωματικοί και φυσικά παρακολουθούνται από γιατρό της δομής. Σε ότι αφορά τους εργαζόμενους 14 άτομα είναι σε καραντίνα.

Κορωνοϊός: Τι σημαίνει ολικό lockdown - Τα νέα μέτρα

Κορωνοϊός: Ένα βήμα πριν το αυστηρό lockdown φαίνεται πως βρίσκεται η Αττική καθώς συγκεντρώνει τα περισσότερα κρούσματα του ιού καθημερινά. Την κατεύθυνση αυτή αποτύπωσε εξάλλου η δήλωση «βόμβα» το πρωί της Τρίτης του υπουργού Υγείας, Βασίλη Κικίλια.

Για το λόγο αυτό έκτακτη σύσκεψη συγκαλεί ο πρωθυπουργός στις 13.30 στο Μέγαρο Μαξίμου με τον Υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια, τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκο Χαρδαλιά, τον Καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα και τον Πρόεδρο του ΕΟΔΥ Παναγιώτη Αρκουμανέα, προκειμένου να αξιολογηθεί εκ νέου η επιδημιολογική κατάσταση και να μην χαθεί πολύτιμος χρόνος.

Πάντως, ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, αναφέρθηκε στα σενάρια που θέλουν την Αττική να μπαίνει σε lockdown «τύπου Μαρτίου» σημειώνοντας πως η χώρα βρίσκεται ούτως ή άλλως σε lockdown.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η διαφορά του Μαρτίου με σήμερα, κι ως εκ τούτου τα νέα μέτρα που μπορεί να εφαρμοστούν είναι τα εξής:

  • Κλειστά σχολεία σε κάθε βαθμίδα της εκπαίδευσης
  • Πλήρες κλείσιμο του λιανεμπορίου

Τι σημαίνει ολικό lockdown

  • Κλειστά όλα τα σχολεία
  • Λουκέτο στο λιανεμπόριο
  • Υποχρεωτική τηλεργασία στο δημόσιο
  • Καθολική απαγόρευση κυκλοφορίας
  • Αυστηρότεροι έλεγχοι

Κορωνοϊός: "Ο εγκλεισμός θα κρατήσει ακόμα 2 με 3 μήνες" - Δήλωση "βόμβα" από καθηγητή πνευμονολογίας

Κορωνοϊός: Στην πορεία της πανδημίας στη χώρα μας, αναφέρθηκε ο καθηγητής Πνευμονολογίας και Εντατικής Θεραπείας του ΕΚΠΑ, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος. Τι είπε για το Lockdown;

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με όσα είπε ο καθηγητή πνευμονολογίας στην εκπομπή "Κοινωνία Ώρα Mega" η κόπωση των ανθρώπων είναι κατανοητή, ωστόσο πρέπει όλοι να κάνουν ένα κουράγιο, καθώς υπάρχει τεράστιο φως στην άκρη του τούνελ που δεν είναι μακριά.

Μάλιστα, δήλωσε ότι προέβλεψε ότι ο εγκλεισμός θα κρατήσει ακόμα δύο με τρεις μήνες και πως το Πάσχα η Ελλάδα θα είναι μια εντελώς διαφορετική χώρα. "Το καλοκαίρι θα είναι πολύ καλό και από Σεπτέμβρη η κοινωνία θα λειτουργεί σχεδόν φυσιολογικά", σημείωσε χαρακτηριστικά.

"Η Ελλάδα μέχρι το Πάσχα θα έχει εμβολιάσει ηλικιωμένους και όλους τους ανθρώπους με υποκείμενα νοσήματα. Επομένως, η πίεση στο σύστημα Υγείας θα είναι πολύ μικρότερη", πρόσθεσε ο κ. Βασιλακόπουλος.

Κορωνοϊός ολικό Lockdown

"Όλα τα εμβόλια είναι απολύτως αποτελεσματικά στο να μας προφυλάσσουν από τη σοβαρή νόσο", διευκρίνισε και εξήγησε πως το ποσοστό αποτελεσματικότητας σημαίνει ότι αν κάποιος κολλήσει κορωνοϊό ενώ έχει κάνει εμβόλιο, δε θα παρουσιάσει κανένα σύμπτωμα.

"Σαν πολιτεία και κοινωνία πρέπει να βρούμε μια λεπτή ισορροπία αναμεσά στο υγειονομικό κόστος και το οικονομικό και κοινωνικό κόστος", τόνισε ο καθηγητής και εξήγησε πως η εναλλασσόμενη εφαρμογή μέτρων οφείλεται στη συμπεριφορά των πολιτών, η οποία αλλάζει τελείως τα δεδομένα.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share