Πέμπτη, 17 Ιουνίου 2021

Έρχεται «ιστορική» πολική εισβολή στην Θεσσαλονίκη

Αλλάζει δραματικά ο καιρός!

9 Φεβρουαρίου 2021 10:20
Έρχεται «ιστορική» πολική εισβολή στην Θεσσαλονίκη
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Δραματική αλλαγή του καιρού αναμένεται τις επόμενες ημέρες και μέχρι το τέλος της εβδομάδας, με ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες και χιόνια, ακόμα και μέσα στις πόλεις.

Αυτό τονίζει ο μετεωρολόγος του OPEN TV, Κλέαρχος Μαρουσάκης. Μπορεί τις προηγούμενες ημέρες σε αρκετές περιοχές της χώρας η θερμοκρασία να έφτασε ή και να ξεπέρασε τους 20 βαθμούς, ωστόσο η ζέστη και η καλοκαιρία θα δώσουν τη θέση τους σε βροχές και καταιγίδες, που θα συνοδεύονται από βαρομετρικό χαμηλό.

Σύμφωνα με τον κ. Μαρουσάκη, το πρώτο βαρομετρικό χαμηλό πέρασε χθες, Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου, από τα βόρεια τμήματα της χώρας μας, προκαλώντας βροχές και καταιγίδες που εκδηλώθηκαν κατά κύριο λόγο στα δυτικά, τα βόρεια και κυρίως βορειοανατολικά, αλλά και το ανατολικό Αιγαίο. Το δεύτερο σύστημα κακοκαιρίας θα μας απασχολήσει σήμερα, Τρίτη 9 Φεβρουαρίου, δίνοντας αντίστοιχο τύπο καιρού, με τους νοτιάδες να κυριαρχούν στα πελάγη μας.

Αύριο, Τετάρτη, ο καιρός θα βελτιωθεί, ωστόσο η καλοκαιρία δεν θα κρατήσει για πολύ, μιας και το διήμερο Πέμπτη – Παρασκευή νέο βαρομετρικό χαμηλό θα προσεγγίσει τη χώρα μας και από τα δυτικά, δίνοντας και πάλι βροχές και καταιγίδες, αυτή τη φορά ενδεχομένως σε πιο γενικευμένο επίπεδο.

Νέα κακοκαιρία με πολικό ψύχος αναμένεται όμως να σημειωθεί στη χώρα μας και από το ερχόμενο Σαββατοκύριακο. Η εξέλιξη του καιρού θα ωθήσει πολικής προέλευσης αέριες μάζες προς τη χώρα μας, οι οποίες θα συγκρουστούν βίαια με θερμότερες και υγρότερες αέριες μάζες από την περιοχή της Μεσογείου, με αποτέλεσμα να οργανωθεί ένα βαρομετρικό χαμηλό στα νότια θαλάσσια τμήματα της Ιταλίας, το οποίο, καθώς θα μετατοπιστεί ανατολικά, θα φέρει τη βαρυχειμωνιά στη χώρα μας, από το ερχόμενο Σάββατο και έπειτα. Η κακοκαιρία στην έναρξή της θα θυμίσει την αντίστοιχη που είχε σημειωθεί τον Μάρτιο του 1987, σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη.

«Το ερχόμενο Σαββατοκύριακο δεν θα θυμίζει σε τίποτα την καιρική κατάσταση που βιώνουμε τώρα. Έτσι, λοιπόν, μην παραξενευτούμε αν δούμε μεγάλες πόλεις να ντύνονται στα λευκά ή και περιοχές με ολικό και ισχυρό παγετό. Ίσως για άλλη μια φορά τον φετινό χειμώνα να δούμε τον υδράργυρο να "φλερτάρει" με τους -15 ή -20 βαθμούς και το χιόνι να στρώνεται δίπλα στη θάλασσα. Και όλα αυτά σε έναν κατά γενική ομολογία ανύπαρκτο καιρικά χειμώνα μέχρι στιγμής, με εξαίρεση μερικές "φωτοβολίδες"...», αναφέρει χαρακτηριστικά σε ανάρτησή του ο κ. Μαρουσάκης.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΟΙΞΗ ΣΤΗ ΒΑΡΥΧΕΙΜΩΝΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΧΙΟΝΙΑ Εντυπωσιακές αλλαγές αναμένεται να παρουσιάσει ο καιρός στη χώρα μας...

Δημοσιεύτηκε από Klearhos Marousakis στις Δευτέρα, 8 Φεβρουαρίου 2021
 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share