Τετάρτη, 17 Απριλίου 2024

Καιρός: «Κατάβαση ψύχους-τέρατος - Έρχεται βαρυχειμωνιά» - Προειδοποιούν Καλλιάνος-Μαρουσάκης για ραγδαία επιδείνωση

Ποιες περιοχές της Ελλάδας θα επηρεαστούν περισσότερο σύμφωνα με τους μετεωρολόγους

9 Φεβρουαρίου 2021 08:41
Καιρός: «Κατάβαση ψύχους-τέρατος - Έρχεται βαρυχειμωνιά» - Προειδοποιούν Καλλιάνος-Μαρουσάκης για ραγδαία επιδείνωση
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Καιρός: Για κατάβαση ψύχους-τέρατος και για βαρυχειμωνιά προειδοποίησαν οι Γιάννης Καλλιάνος και Κλέαρχος Μαρουσάκη κάνοντας λόγο για ραγδαία επιδείνωση. Παράλληλα, ο Τάσος Αρνιακός προειδοποιεί για τον καιρό των επόμενων ημερών, καθώς σημείωσε ότι το Σαββατοκύριακο θα υπάρχει μεγάλη αλλαγή.

Συγκεκριμένα για ραγδαία μεταβολή του καιρού με κατάβαση «ψύχους τέρατος», από την κεντρική και βόρεια Ευρώπη που αναμένεται να χτυπήσει την Ελλάδα σύμφωνα με τα τωρινά προγνωστικά μοντέλα, κάνει λόγο σε ανάρτησή του στο Facebook ο βουλευτής και μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος, εφιστώντας την προσοχή.

Σύμφωνα με την πρόγνωση του καιρού, αναμένεται μεταφορά πολύ ψυχρών αέριων μαζών οι οποίες σε πρώτη φάση θα επηρεάσουν την κεντρική και βόρεια Ελλάδα. Οι χιονοπτώσεις αναμένεται να επηρεάσουν της περιοχές της Στερεάς Ελλάδος και τα βορειότερα τμήματα.

Από το βράδυ της Κυριακής προς Δευτέρα, το ψύχος αναμένεται να επηρεάσει και τα νοτιότερα τμήματα της χώρας από την Αττική έως και την Κρήτη.

Δείτε την ανάρτηση του κ. Καλλιάνου:

Την ίδια ώρα, για ραγδαία αλλαγή του καιρού μέχρι και το τέλος της εβδομάδας, όπου θα οδηγηθούμε σε αρνητικές θερμοκρασίες και χιόνια ακόμη και μέσα σε πόλεις, προειδοποιεί και ο μετεωρολόγος, Κλέαρχος Μαρουσάκης.

«Η όλη αυτή εξέλιξη θα ωθήσει πολικής προέλευσης αέριες μάζες προς τη χώρα μας οι οποίες θα συγκρουστούν βίαια με θερμότερες και υγρότερες αέριες μάζες από την περιοχή της Μεσογείου με αποτέλεσμα να οργανωθεί ένα βαρομετρικό χαμηλό στα νότια θαλάσσια τμήματα της Ιταλίας το οποίο καθώς θα μετατοπιστεί ανατολικά θα φέρει τη βαρυχειμωνιά στη χώρα μας από το ερχόμενο Σάββατο και μετά.

Παρατηρώντας κάποιος τους Μετεωρολογικούς χάρτες έτσι όπως διαμορφώνονται στον προγνωστικό ορίζοντα μπορεί να βρει κοινά σημεία ως προς την έναρξη τουλάχιστον του όλου φαινομένου με το ισχυρό κύμα ψύχους που απασχόλησε αρκετές περιοχές της Ευρώπης αλλά και τη χώρα μας τον Μάρτιο του 1987», αναφέρει μεταξύ άλλων σε ανάρτησή του ο κ. Μαρουσάκης.

Δείτε την ανάρτηση του κ. Μαρουσάκη:

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share