Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

«Μη βιάζεστε ακόμη, θα βγάλουμε τις μάσκες…» - Η Ματίνα Παγώνη μας «προσγειώνει»

Δεν είναι ακόμη... ώρα για αισιοδοξία

8 Φεβρουαρίου 2021 19:52
«Μη βιάζεστε ακόμη, θα βγάλουμε τις μάσκες…» - Η Ματίνα Παγώνη μας «προσγειώνει»
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Η Ματίνα Παγώνη μας «προσγειώνει» σχετικά με τα μέτρα, που επικρατήσουν τον επόμενο καιρό έναντι του κορωνοϊού, μιλώντας ακόμη και για το πότε θα βγάλουμε τις μάσκες.

Η Πρόεδρος Νοσοκομειακών Ιατρών προβλέπει ότι «θα κάνουμε Πάσχα με μέτρα», αλλά και ότι θα περάσουμε ένα καλοκαίρι λίγο πιο «ελεύθερο» από πέρυσι, με την χώρα να ετοιμάζεται για την έλευση ενός φαρμάκου.

Κορωνοϊός: Οι προβλέψεις της Ματίνας Παγώνη για την πορεία της πανδημίας στην Ελλάδα

«Να εκτιμήσουμε την κατάσταση όλη την εβδομάδα, να δούμε τον αριθμό των κρουσμάτων… Όσον αφορά στα κρεβάτια στα νοσοκομεία υπάρχει μια αύξηση από την προηγούμενη εβδομάδα. Τα κενά κρεβάτια στην Αττική είναι 34% και στην υπόλοιπη επικράτεια στο 38-40%. Η αύξηση δεν είναι στις ΜΕΘ, όσο στα απλά περιστατικά covid που νοσηλεύονται στις κλινικές. Θα εκτιμήσουμε την κατάσταση όλες τις μέρες και θα αποφασισθούν αυτά που πρέπει να αποφασισθούν. Κάθε φορά παίρνουμε μέτρα, αλλά δεν εφαρμόζονται…» σημείωσε αρχικά.

«Δεν θα κάνουμε Πάσχα, θα είναι με μέτρα. Να τελειώσουμε τέλη Ιουνίου με τους εμβολιασμούς, να φτάσουμε στο 60%. Να έχουμε μια σχετική ανοσία και σιγά σιγά να μειωθούν τα μέτρα. Για να μπορέσει η οικονομία το καλοκαίρι να σταθεί στα πόδια της και να προχωρήσουμε…Καλοκαίρι θα κάνουμε λίγο καλύτερα από πέρυσι. Και τον Σεπτέμβρη θα βγάλουμε τις μάσκες αν όλα πάνε καλά.», σημείωσε ερωτηθείσα για τα μέτρα το προσεχές διάστημα.

Αναφορικά στην κορύφωση του τρίτου κύματος η κυρία Παγώνη ανέφερε: «Το πρώτο δεκαήμερο του Μαρτίου θα φτάσουμε στην κορύφωση. Όμως θα μπορούμε να περάσουμε κι αυτή τη δυσκολίας αν προσέξουμε τα μέτρα. Να προσέξουμε στα ΜΜΜ που είναι μια παράμετρος δύσκολη και να κάνουμε πάρα πολλά τεστ. Και στα σχολεία και στα εργοστάσια, είναι αυτό που θα λύσει το πρόβλημα».

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share