Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Κορωνοϊός: Δείτε live τις τελευταίες ενημερώσεις για την Ελλάδα

Συμβαίνει τώρα!

8 Φεβρουαρίου 2021 17:51
Κορωνοϊός: Δείτε live τις τελευταίες ενημερώσεις για την Ελλάδα
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Κάθε Δευτέρα, στις 18:00, στο υπουργείο Υγείας πραγματοποιείται τακτική ενημέρωση για την πορεία και τον προγραμματισμό της διαδικασίας εμβολιασμού, κατά της COVID-19, αλλά και για τα οφέλη του, από την ομότιμη καθηγήτρια Παιδιατρικής του ΕΚΠΑ και πρόεδρο της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου και τον γενικό γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας του υπουργείου Υγείας Μάριο Θεμιστοκλέους, τη στιγμή που τα νεότερα στοιχεία του ΕΟΔΥ είναι ανησυχητική.

Κορωνοϊός: Δείτε ζωντανά τις ενημερώσεις

Συναγερμός στο "Σωτηρία": Σχεδόν στο 100% η κάλυψη στους θαλάμους covid

Κορωνοϊός: Δυσκολεύει όλο και περισσότερο η κατάσταση με τον κορωνοϊό στην Ελλάδα και ειδικά όταν ανακοινώνονται περισσότερα κρούσματα καθημερινώς.

Σημειώνεται ότι εντοπίστηκε και πάλι το μεταλλαγμένο στέλεχος του κορωνοϊού στην Ελλάδα όπου έχει έρθει από την Βρετανία με αυτό να είναι στην Ήπειρο.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με την πρόεδρο του κεντρικού συμβουλίου Υγείας, Μίνα Γκάγκα, το νοσοκομείο "Σωτηρία" βρίσκεται σε δύσκολη κατάσταση με τους διασωληνωμένους.

Ασφυκτική η κατάσταση στο νοσοκομείο

Κορωνοϊός: Η κατάσταση στο "Σωτηρία"

Ειδικότερα την ανησυχία της για την αύξηση των εισαγωγών στα νοσοκομεία λόγω κορωνοϊού εξέφρασε η Μίνα Γκάγκα, η πρόεδρος του κεντρικού συμβουλίου Υγείας και διευθύντρια της 7ης Πνευμονολογικής κλινικής του νοσοκομείου "Σωτηρία", μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Σήμερα».

«Η κάλυψη είναι σχεδόν 100% στους θαλάμους Covid», είπε η κ. Γκάγκα και πρόσθεσε ότι αν χρειαστεί θα μετατραπούν και άλλες κλινικές του νοσοκομείου Σωτηρία σε Covid.

Στις ΜΕΘ είπε πως τα πράγματα είναι λίγο καλύτερα, αλλά ένα μικρό ποσοστό των ασθενών που βρίσκεται στους θαλάμους, που κυμαίνεται από 10% έως 15%, «θα χρειαστούν λογικά μονάδα τις επόμενες ημέρες».

Η κ. Γκάγκα απηύθυνε έκκληση στους πολίτες να προσέχουν πάρα πολύ, να φορούν τις μάσκες και να κρατούν τις αποστάσεις. Τόνισε ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα στην Αττική, όπου μένει και ο μισός πληθυσμός της χώρας, είναι η κούραση του πληθυσμού.

Φυσικά, είπε, αν κάνουμε lockdown θα βοηθούσε από άποψη υγείας, θα σταματούσε κάθε διασπορά αλλά εξέφρασε την ελπίδα να μην γίνει κάτι τέτοιο γιατί ο αντίκτυπος θα είναι πάρα πολύ μεγάλος. «Ειλικρινά ελπίζω ότι δεν θα γίνει. Να σφίξουμε όλοι μαζί τα δόντια να προσπαθήσουμε να βγούμε καλά», είπε η κ. Γκάγκα.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share