Τρίτη, 11 Μαΐου 2021

Σοφία Μπεκατώρου: Στο αρχείο οι καταγγελίες της υπόθεσης για την σεξουαλική κακοποίηση

Προχωρούν με γρήγορους ρυθμούς οι εξελίξεις

8 Φεβρουαρίου 2021 13:25
Σοφία Μπεκατώρου: Στο αρχείο οι καταγγελίες της υπόθεσης για την σεξουαλική κακοποίηση
Από Βασίλης Κατσιαούνης

Σοφία Μπεκατώρου: Συνεχίζονται οι εξελίξεις σχετικά με την υπόθεση της σεξουαλικής κακοποίησης της ολυμπιονίκης, Σοφίας Μπεκατώρου, όπου προχωρούν αρκετά γρήγορα για να αποδοθεί η δικαιοσύνη.

Σημειώνεται ότι πριν λίγες μέρες αποκαλύφθηκε ότι ακόμη άτομα βρέθηκαν θύματα σεξουαλικής παρενόχλησης από τον παράγοντα της ιστιοπλοϊας.

Συγκεκριμένα η υπόθεση της σεξουαλικής παρενόχλησης της Σοφίας Μπεκατώρου φαίνεται ότι μπαίνει στο αρχείο, λόγω παραγραφής, μετά την ολοκλήρωση της προκαταρκτικής εξέτασης.

Συνεχίζονται οι εξελίξεις με την Σοφία Μπεκατώρου.

Σοφία Μπεκατώρου: Οι καταγγελίες στο αρχείο

Ειδικότερα το δρόμο για το αρχείο, λόγω παραγραφής, πήραν οι καταγγελίες της ολυμπιονίκη Σοφίας Μπεκατώρου για σεξουαλική κακοποίηση από μεγαλοπαράγοντα της Ιστιοπλοΐας πριν από 23 χρόνια.

Μετά την ολοκλήρωση της προκαταρκτικής εξέτασης που αφορούσε στις προσωπικές της καταγγελίες ο αρμόδιος εισαγγελέας, όπως αναμενόταν, αρχειοθέτησε τη δικογραφία που είχε σχηματιστεί καθώς τα αδικήματα έχουν παραγραφεί και η Δικαιοσύνη δεν μπορεί να προχωρήσει στο επόμενο βήμα της άσκησης ποινικής δίωξης.

Ωστόσο, η μαρτυρία της Σοφίας Μπεκατώρου άνοιξε ένα ακόμη κεφάλαιο στην έρευνα της δικαιοσύνης καθώς η ολυμπιονίκης μίλησε και για τρεις ακόμη περιπτώσεις αθλητριών. Για τις δυο κρίθηκε πως η παρενόχληση ήταν εκτός των ορίων του ποινικά κολάσιμου ενώ στην τρίτη περίπτωση ο προπονητής που καταγγέλθηκε για βιασμό είναι, ήδη, στην φυλακή.

Στο αρχείο οι καταγγελίες της Σοφίας Μπεκατώρου.

Πρόκειται για την καταγγελία της, 21 ετών σήμερα, αθλήτριας της ιστιοπλοΐας που κατέθεσε ενώπιον της δικαιοσύνης για την αποπλάνηση και το βιασμό της από τον προπονητή της στην τρυφερή ηλικία των 11 ετών.

Το αδίκημα αυτό δεν είναι παραγραμμένο και μετά την άσκηση ποινικής δίωξης ο προπονητής απολογήθηκε και κρίθηκε προφυλακιστέος.

Ο συγκεκριμένος κατηγορούμενος εξακολουθεί να ερευνάται καθώς στην κατάθεση του ο πατέρας της αθλήτριας φέρεται να κατήγγειλε την ύπαρξη μεγάλου αριθμού όπλων, μεταξύ αυτών και ενός καλάσνικοφ, σε εξοχική κατοικία της οικογένειας του προπονητή σε κωμόπολη της Βοιωτίας.

Έτσι, ο εισαγγελέας έστειλε αντίγραφο της δικογραφίας στον εισαγγελέα της Θήβας προκειμένου να διερευνηθεί και αυτό το σκέλος της υπόθεσης.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share