Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Κορωνοϊός: Στο 205% "έκλεισε" η αύξηση του ιικού φορτίου - Ποια η σύνδεση με τις μεταλλάξεις

Καλά πάει και αυτό

8 Φεβρουαρίου 2021 11:45
Κορωνοϊός: Στο 205%

Κορωνοϊός: Συνεχίζεται η δύσκολη κατάσταση που επικρατεί με τον κορωνοϊό στην Ελλάδα όπου όλο και περισσότερα κρούσματα κάνουν την εμφάνιση τους με αποτέλεσμα να υπάρχουν όλο και περισσότερα μέτρα.

Σημειώνεται ότι ο Άδωνις Γεωργιάδης σε συνέντευξη του μίλησε για την πιθανότητα να υπάρξει "κόφτης" στα SMS για τις μετακινήσεις.

Συγκεκριμένα ο καθηγητής, Νίκος Θωμαϊδης, μίλησε για την αύξηση του ιικού φορτίου την τελευταία εβδομάδα αλλά και ποιος ο ρόλος της μετάλλαξης του ιού σε όλο αυτό.

Συνεχίζεται η αύξηση του ιικού φορτίου.

Κορωνοϊός: Η αύξηση του ιικού φορτίου

Ειδικότερα για μία μεγάλη αύξηση 205% του ιικού φορτίου στα λύματα μίλησε σήμερα ο καθηγητής αναλυτικής Χημείας, Νίκος Θωμαΐδης.

«Η συγκέντρωση του ιικού φορτίου στα λύματα την τελευταία εβδομάδα έκλεισε με μία μεγάλη αύξηση της τάξης του 205% σε σχέση με το μέσο όρο της προηγούμενης εβδομάδας» τόνισε συγκεκριμένα ο καθηγητής.

«Έγινε αυτό που δεν θέλαμε να δούμε, μια απότομη αύξηση» πρόσθεσε. Σύμφωνα με τον ίδιο, που μίλησε στον ΑΝΤ1, έχει παρατηρηθεί εκτεταμένη διασπορά στην Αττική και ενδέχεται να οφείλεται στα στελέχη που είναι πιο μεταδοτικά.

Ξεκαθάρισε, ωστόσο, πως φαίνεται να μην έχουν αυξημένη νοσηρότητα. Η τελευταία -χρονικά- μέτρηση θα ολοκληρωθεί σήμερα, όπως είπε ο καθηγητής, και τα αποτελέσματα από τα δείγματα του Σαββατοκύριακου θα γίνουν γνωστά το απόγευμα.

Για το θέμα της Ικαρίας, ο κ. Θωμαΐδης είπε πως «Όπως γνωρίζετε όλοι μας θα πρέπει να τηρούμε με ευλάβεια και σύνεση τα μέτρα. Όπως γνωρίζετε ο μόνος τρόπος να αποφευχθεί η μετάδοση είναι η χρήση μάσκας και οι αποστάσεις».

Δείτε αναλυτικά όσα είπε

Κορωνοϊός: Καταστράφηκαν αρκετές δόσεις του εμβολίου στο Δρομοκαΐτειο

Κορωνοϊός: Συνεχίζεται να είναι τραγική η κατάσταση του κορωνοϊού στην Ελλάδα όπου καθημερινώς σημειώνεται μεγάλη αύξηση στα κρούσματα.

Σημειώνεται ότι ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Παναγιώτης Αρκουμανέας, μέσα από δηλώσεις του ανέφερε ότι δεν αποκλείεται η δυνατότητα να πάμε σε ολικό lockdown.

Συγκεκριμένα στο Δρομοκαϊτειο επικρατεί ένας πανικός διότι αρκετές δόσεις του εμβολίου κατά του κορωνοϊού καταστράφηκαν λόγω της μεγάλης διακοπής ρεύματος που έγινε την Κυριακή 7 Φεβρουαρίου.

Αρκετές δόσεις του εμβολίου καταστράφηκαν.

Κορωνοϊός: Η καταστροφή των εμβολίων

Ειδικότερα το μπλακ άουτ που προκλήθηκε σε αρκετές περιοχές της Αττικής λόγω της φωτιάς που ξέσπασε σε σταθμό υψηλής τάσης στον Ασπρόπυργο κατέστρεψε 66 δόσεις του εμβολίου στο Δρομοκαΐτειο, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος.

Όπως τόνισε ο ίδιος, παρότι λειτούργησε η γεννήτρια, έπαθε βλάβη ο πίνακας και σταμάτησε η λειτουργία του ψυγείου όπου φυλάσσονταν 11 φιαλίδια εμβολίου κατά του κορωνοϊού.

Συνολικά, όπως εξήγησε ο κ. Γιαννάκος, πρόκειται για 66 δόσεις του εμβολίου, οι οποίες καταστράφηκαν. Τώρα αναμένονται νέα εμβόλια για να εξυπηρετηθούν οι πολίτες που έχουν ραντεβού και ήδη περιμένουν στο εμβολιαστικό κέντρο.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share