Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Έχασε τη μάχη με τον καρκίνο ο δημοσιογράφος Νάσος Νασόπουλος

Τραγική απώλεια!

8 Φεβρουαρίου 2021 08:48
Έχασε τη μάχη με τον καρκίνο ο δημοσιογράφος Νάσος Νασόπουλος
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Έφυγε από την ζωή, σε ηλικία 58 ετών, ο πατρινός δημοσιογράφος Νάσος Νασόπουλος, έπειτα από γενναία μάχη που έδωσε με τον καρκίνο.

Ο Νάσος Νασόπουλος εργάστηκε επί χρόνια σε εφημερίδες, τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς σταθμούς της Πάτρας, ενώ ήταν ο εμπνευστής και η «ψυχή» της ιστοσελίδας The Best. Μάλιστα, στη συγκεκριμένη ιστοσελίδα είχε καθιερώσει τις στήλες «Ζώντας με τον καρκίνο» και το «Ημερολόγιο ενός καρκινοπαθούς», όπου περιέγραφε την περιπέτειά του και μοιραζόταν τις εμπειρίες του με άλλους συμπάσχοντες. Επίσης, ο Νάσος Νασόπουλος διετέλεσε city manager στην Πάτρα, κατά την διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσαν τα Δ.Σ. της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου – Ηπείρου – Νήσων και του Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης Συντακτών της ΕΣΗΕΠΗΝ, με αφορμή τον θάνατο του Νάσου Νασόπουλου αναφέρονται μεταξύ άλλων τα εξής:

«Ο Νάσος Νασόπουλος ήταν πιστός στους κανόνες και στην ηθική της δημοσιογραφίας, υπηρέτησε απαρέγκλιτα τις αρχές του λειτουργήματος και διακόνησε σε σύγχρονους και νεότερους, τις θεμελιώδεις αξίες της δημοσιογραφίας. Χαρακτηριστικό του ήθους, του πνεύματος και του αλτρουϊσμού που πάντα τον διέκρινε, είναι το γεγονός ότι ενώ αντιμετώπιζε το σοβαρό πρόβλημα υγείας που τον ταλάνιζε, κύριο μέλημά του παρέμενε η καθημερινή ενημέρωση για όλους-ως ημερολόγιο -μέσα από την ιστοσελίδα The Best.gr, περιγράφοντας τη μάχη που έδινε. Δεν φοβήθηκε! Μέχρι και τη τελευταία στιγμή που οι δυνάμεις του επέτρεπαν ήταν δημοσιογράφος! Με ανέσπερο σεβασμό, στον άνθρωπο, τον δημοσιογράφο, τον συνάδελφο, Νάσο σε αποχαιρετούμε και δεν θα σε ξεχάσουμε».

Έχασε τη μάχη με τον καρκίνο ο δημοσιογράφος Νάσος Νασόπουλος

Σε δήλωσή του ο δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, επισημαίνει ότι «ο Νάσος Νασόπουλος υπηρέτησε επί πολλά χρόνια την δημοσιογραφία αναδεικνύοντας, με την πένα του, ζητήματα της κοινωνικής και πολιτικής ζωής». Παράλληλα, συνεχίζει, «ασχολήθηκε με την πόλη και κατέγραψε την προσφορά του σε αυτήν από θέσεις ευθύνης, ενώ υπήρξε μαχητής της ζωής μέχρι και την τελευταία στιγμή».

Ακόμη, ο δήμαρχος Πατρέων ανέφερε για τον Νάσο Νασόπουλο: «είχα την ευκαιρία να συνεργαστώ μαζί του σε πάρα πολλές περιπτώσεις και να διακρίνω σε αυτόν το ήθος, την σεμνότητα, την εργατικότητα, την κατάρτισή του, που εκφράστηκαν και στη διαμόρφωση του φακέλου για τη διεκδίκηση από την Πάτρα των Παράκτιων Μεσογειακών Αγώνων του 2019».

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share