Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Lockdown: "Κλείδωσαν" τα νέα μέτρα στην Αττική - Επιστρέφει το Click Away

Ήταν αναμενόμενο να γίνει

5 Φεβρουαρίου 2021 18:32
Lockdown:

Lockdown: Η κατάσταση με τον κορωνοϊό παραμένει δύσκολη στην Ελλάδα με αποτέλεσμα η κυβέρνηση να παίρνει και άλλες αποφάσεις για να περιοριστεί η εξάπλωση της πανδημίας.

Σημειώνεται ότι ο ΕΟΔΥ μέσα από τη σημερινή του ενημέρωση για τα κρούσματα του κορωνοϊού ανέφερε ότι τα παραμένει ο τετραψήφιος αριθμός.

Συγκεκριμένα ανακοινώθηκαν τα νέα μέτρα που έχουν παρθεί για τον κορωνοϊό αλλά και το Lockdown με τους ειδικούς να συνεδριάζουν.

Αυτά είναι τα νέα μέτρα που κλείδωσαν.

Lockdown: Τα νέα μέτρα στην Αττική

Ειδικότερα σε μία τηλεδιάσκεψη θρίλερ, οι λοιμωξιολόγοι καταλήγουν να εισηγηθούν στην κυβέρνηση νέα μέτρα για την Αττική τα παρακάτω:

  • Click away στα καταστήματα από Δευτέρα έως Παρασκευή
  • Κλειστά τα καταστήματα το Σαββατοκύριακο
  • Απαγόρευση κυκλοφορίας μετά τις 6 το απόγευμα τα Σαββατοκύριακα
  • Ανοιχτά παραμένουν γυμνάσια. Κλειστά παραμένουν τα λύκεια

Yπενθυμίζεται ότι οι επίσημες ανακοινώσεις της κυβέρνησης από τον Νίκο Χαρδαλιά για τις 6 το απόγευμα της Παρασκευής, 5 Φεβρουαρίου, έχουν πάρει αναβολή μέχρι νεωτέρας, καθώς η μαραθώνια συνεδρίαση της επιτροπής των 32 ειδικών του Υπουργείου Υγείας αδυνατεί να καταλήξει σε απόφαση για νέα μέτρα για την Αττική.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η συνεδρίαση της επιτροπής εξελίχθηκε σε θρίλερ από νωρίς, καθώς διατυπώνονται έντονες διαφωνίες για τους κλάδους και τις δραστηριότητες που θα πρέπει να κλείσουν, με αρκετούς στην επιτροπή να επιμένουν στην ανάγκη να ληφθεί απόφαση για καθολικό lockdown στην Αττική με κλείσιμο σχολείων και λουκέτο στο λιανεμπόριο, δηλαδή κλειστά καταστήματα χωρίς click away ή click inside.

Κορωνοϊός: 23 νέα κρούσματα των μεταλλάξεων στη χώρα μας - Που εντοπίστηκαν

Κορωνοϊός: Τα 228 φτάνουν τα κρούσματα της της βρετανικής μετάλλαξης του ιού στην Ελλάδα καθώς εντοπίστηκαν 23 νέα κρούσματα σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΕΟΔΥ. Παράλληλα, μαραθώνια είναι η συνεδρίαση της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων με στόχο τις εισηγήσεις στην κυβέρνηση για τα νέα μέτρα!

Τα νέα κρούσματα εντοπίστηκαν στις Περιφερειακές Ενότητες Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής, Πιερίας και Πύλες Εισόδου της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ:

Ολοκληρώθηκε η γονιδιωματική ανάλυση 61 δειγμάτων που αφορούν στην περίοδο 18-31 Ιανουαρίου 2021 και προέρχονται από τις Περιφερειακές Ενότητες Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής, Πιερίας και Πύλες Εισόδου της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Στο σύνολο των 61 δειγμάτων που αναλύθηκαν, όλα πληρούσαν τα αυστηρά κριτήρια ποιότητας που απαιτούνται για την ανάλυση και ο τελικός έλεγχος ολοκληρώθηκε επιτυχώς. Από τον έλεγχο αναδείχθηκαν συνολικά 23 δείγματα θετικά για το στέλεχος VOC 202012/01 (Lineage Β.1.1.7).

23 νέα κρούσματα των μεταλλάξεων κορωνοϊού

Συγκεκριμένα το στέλεχος VOC 202012/01 (Lineage Β.1.1.7) ανιχνεύθηκε σε:

  • 12 δείγματα από την Π.Ε. Θεσσαλονίκης (4 από την κοινότητα και 8 νοσοκομειακά)
  • 6 δείγματα από την Π.Ε. Χαλκιδικής (5 από την κοινότητα και ένα νοσοκομειακό)
  • 1 δείγμα από την Πιερία (από την κοινότητα)
  • 4 από Πύλη Εισόδου

Συνολικά στη χώρα μας έχουν ταυτοποιηθεί 228 δείγματα θετικά για το μεταλλαγμένο στέλεχος Β.1.1.7/UK lineage και ένα δείγμα για το μεταλλαγμένο στέλεχος Lineage B.1.351/South Africa του ιού SARS-CoV-2.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share