Τρίτη, 07 Μαΐου 2024

Κορωνοϊός: 23 νέα κρούσματα των μεταλλάξεων στη χώρα μας - Που εντοπίστηκαν

Στα 228 τα κρούσματα της βρετανικής μετάλλαξης

5 Φεβρουαρίου 2021 18:10
Κορωνοϊός: 23 νέα κρούσματα των μεταλλάξεων στη χώρα μας - Που εντοπίστηκαν
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Κορωνοϊός: Τα 228 φτάνουν τα κρούσματα της της βρετανικής μετάλλαξης του ιού στην Ελλάδα καθώς εντοπίστηκαν 23 νέα κρούσματα σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΕΟΔΥ. Παράλληλα, μαραθώνια είναι η συνεδρίαση της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων με στόχο τις εισηγήσεις στην κυβέρνηση για τα νέα μέτρα!

Τα νέα κρούσματα εντοπίστηκαν στις Περιφερειακές Ενότητες Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής, Πιερίας και Πύλες Εισόδου της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ:

Ολοκληρώθηκε η γονιδιωματική ανάλυση 61 δειγμάτων που αφορούν στην περίοδο 18-31 Ιανουαρίου 2021 και προέρχονται από τις Περιφερειακές Ενότητες Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής, Πιερίας και Πύλες Εισόδου της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Στο σύνολο των 61 δειγμάτων που αναλύθηκαν, όλα πληρούσαν τα αυστηρά κριτήρια ποιότητας που απαιτούνται για την ανάλυση και ο τελικός έλεγχος ολοκληρώθηκε επιτυχώς. Από τον έλεγχο αναδείχθηκαν συνολικά 23 δείγματα θετικά για το στέλεχος VOC 202012/01 (Lineage Β.1.1.7).

23 νέα κρούσματα των μεταλλάξεων κορωνοϊού

Συγκεκριμένα το στέλεχος VOC 202012/01 (Lineage Β.1.1.7) ανιχνεύθηκε σε:

  • 12 δείγματα από την Π.Ε. Θεσσαλονίκης (4 από την κοινότητα και 8 νοσοκομειακά)
  • 6 δείγματα από την Π.Ε. Χαλκιδικής (5 από την κοινότητα και ένα νοσοκομειακό)
  • 1 δείγμα από την Πιερία (από την κοινότητα)
  • 4 από Πύλη Εισόδου

Συνολικά στη χώρα μας έχουν ταυτοποιηθεί 228 δείγματα θετικά για το μεταλλαγμένο στέλεχος Β.1.1.7/UK lineage και ένα δείγμα για το μεταλλαγμένο στέλεχος Lineage B.1.351/South Africa του ιού SARS-CoV-2.

Κορωνοϊός: Συναγερμός στο Λασίθι - Βρέθηκε και άλλο κρούσμα σε σχολείο

Κορωνοϊός: Συνεχίζονται οι εξελίξεις σχετικά με τον κορωνοϊό στην Ελλάδα όπου η κατάσταση παραμένει τραγική με την αύξηση των κρουσμάτων αλλά και των ατόμων που μπαίνουν σε ΜΕΘ.

Σημειώνεται ότι στη Σπάρτη σε ένα Δημοτικό σχολείο βρέθηκε πλήθος κρουσμάτων σε μαθητές με αποτέλεσμα να παρθούν έκτακτα μέτρα.

Συγκεκριμένα συναγερμός σήμανε στον Άγιο Νικόλαο Λασιθίου σε ένα σχολείο όπου εντοπίστηκε ένα ακόμη κρούσμα του κορωνοϊού σε μαθητή.

Συνεχίζονται τα κρούσματα στο Λασίθι.

Κορωνοϊός: O εντοπισμός του κρούσματος

Ειδικότερα ο κορωνοϊός «χτύπησε» πάλι στον Άγιο Νικόλαο Λασιθίου. Κλείνει λόγω κρούσματος τμήμα και στο 2ο Δημοτικό σχολείο της πόλης.

Με το νομό να έχει «κυκλώσει ο κορωνοϊός και τις πληροφορίες να θέλουν την επιβολή σκληρότερου lockdown στην περιοχή, εντοπίστηκε σήμερα, Παρασκευή και νέο κρούσμα σε μαθητή. Ως αποτέλεσμα, αποφασίστηκε για 14 ημέρες να παραμείνει κλειστό το τμήμα Α2 του 2ου Δημοτικού Σχολείου Αγίου Νικολάου.

Σύμφωνα με το anatolh.com, ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, Μανόλης Μακράκης, το παιδί που διαγνώστηκε με Covid19 είναι αδερφάκι με παιδί από τον Βρεφονηπιακό Σταθμό της Αμμούδας, το οποίο και είχε επίσης, προσβληθεί από τον ιό.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share