Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Κορωνοϊός: "Φλέγεται" η Αττική - Ακολουθεί τα χνάρια της η Θεσσαλονίκη

Τώρα είναι που δεν πρόκειται να βγούμε ποτέ

5 Φεβρουαρίου 2021 18:14
Κορωνοϊός:

Κορωνοϊός: Η κατάσταση που επικρατεί με την πανδημία του κορωνοϊού στην Ελλάδα είναι αρκετά τραγική με αποτέλεσμα να γίνεται χειρότερη σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις που γίνονται καθημερινά.

Σημειώνεται ότι η ανακοίνωση του Νίκου Χαρδαλιά για σήμερα Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου αναμένεται να καθυστερήσει διότι συνεχίζεται η συνεδρίαση των ειδικών.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με τον επιδημιολογικό χάρτη στην Αττική βρίσκονται τα μισά κρούσματα που ανακοινώθηκαν σήμερα ενώ στη Θεσσαλονίκη αυξάνονται.

Συνεχίζεται η αύξηση των κρουσμάτων του κορωνοϊού.

Κορωνοϊός: Ο επιδημιολογικός χάρτης

Ειδικότερα ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε σήμερα, Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου, 1.195 νέα κρούσματα κορωνοϊού, με τα περισσότερα να καταγράφονται στην Αττική, ενώ η Θεσσαλονίκη παρουσίασε μεγάλη αύξηση.

Συγκεκριμένα η Αττική έχει 552 νέα κρούσματα, συν 6 των νήσων, ενώ η Θεσσαλονίκη έχει 150 νέες μολύνσεις. Υπενθυμίζουμε πως χθες η Θεσσαλονίκη είχε 87 κρούσματα. Παράλληλα, η Αχαΐα που προβληματίζει τους ειδικούς έχει σήμερα 78 νέες μολύνσεις με τον ιό.

Δείτε παρακάτω τον χάρτη

Αυξήθηκαν τα κρούσματα στην Αττική.

Συναγερμός στη Σπάρτη: Πλήθος κρουσμάτων κορωνοϊού σε Δημοτικό σχολείο

Σπάρτη: Στην Ελλάδα συνεχίζεται η άσχημη κατάσταση με τον κορωνοϊό όπου αυξάνονται όλο και περισσότερο τα κρούσματα με τα μέτρα περιορισμού να γίνονται όλο και πιο σκληρά.

Παράλληλα στην Πάτρα ένα βρέφος δύο μηνών βρέθηκε θετικό στον κορωνοϊό όπου και πήγε εσπευσμένα στο νοσοκομείο της περιοχής.

Συγκεκριμένα συναγερμός σήμανε στην Σπάρτη όταν εντοπίστηκε πλήθος κρουσμάτων του κορωνοϊού σε παιδιά σε ένα Δημοτικό σχολείο.

Συναγερμός σήμανε στην Σπάρτη.

Σπάρτη: O εντοπισμός των κρουσμάτων

Ειδικότερα μεγάλη αναστάτωση υπάρχει στη Σπάρτη όπου πληροφορίες αναφέρουν ότι εντοπίστηκαν κρούσματα κορωνοϊού σε μαθητές του 2ου και του 5ου Δημοτικού Σχολείου της πρωτεύουσας της Λακωνίας.

Μετά τα επιβεβαιωμένα περιστατικά κορωνοϊού στη Σπάρτη αποφασίστηκε να σταματήσουν άμεσα τα μαθήματα σε δύο τάξεις των συγκεκριμένων σχολικών μονάδων, όπως σημειώνει το Flynews. Σχετική ανακοίνωση εξέδωσε η διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λακωνίας, όπου αναφέρονται τα εξής:

«Σας γνωρίζουμε ότι, με απόφαση του Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λακωνίας, κ. Φώτη Πολίτη, και κατόπιν εισηγήσεως της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφερειακής Ενότητας Λακωνίας, αναστέλλεται από σήμερα 5-2-2021 έως και τις 18-2-2021 η λειτουργία του Δ1 τμήματος του 2ου 12/θ Δημοτικού Σχολείου Σπάρτης, καθώς και του Α2 τμήματος του 5ου 12/θ Δημοτικού Σχολείου Σπάρτης, λόγω επιβεβαιωμένων κρουσμάτων COVID-19 σε μαθητή και μαθήτρια αντίστοιχα, των σχολείων».

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share