Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Κορωνοϊός: Θρίλερ για τα μέτρα - Ποια έχουν «κλειδώσει» 

Κόντρα στην Επιτροπή Λοιμωξιολόγων! Ενδέχεται να καθυστερήσει η ενημέρωση από τον Νίκο Χαρδαλιά

5 Φεβρουαρίου 2021 17:21
Κορωνοϊός: Θρίλερ για τα μέτρα - Ποια έχουν «κλειδώσει» 
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Κορωνοϊός: Μαραθώνια είναι η συνεδρίαση της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων με στόχο τις εισηγήσεις στην κυβέρνηση για τα νέα μέτρα!

Στην ομάδα των εμπειρογνομώνων υπάρχει διχασμός αναφορικά με τις αποφάσεις. Η έντονη διαφωνία των ειδικών αφορά κυρίως τα μέτρα και τις κρίσιμες αποφάσεις για την Αττική αλλά και την Θεσσαλονίκη.

Πληροφορίες που επικαλείται ο ΣΚΑΪ, αναφέρουν ότι οι επιστήμονες συζητούν το ενδεχόμενο επιβολής γενικού lockdown στην Αττική, δηλαδή να κλείσει η αγορά αλλά και τα σχολεία. Παραμένει αδιευκρίνιστο, εάν αυτή η συζήτηση αφορά και στα δημοτικά σχολεία.

Σε κάθε περίπτωση φαίνεται πως έχει «κλειδώσει» η απόφαση για απαγόρευση κυκλοφορίας τα Σαββατοκύριακα από τις 6 το απόγευμα και έως τις 5 το πρωί.

Πληροφορίες ανέφεραν νωρίτερα πως φαίνεται ότι έχει οριστικοποιηθεί η εισήγηση για επιβολή σκληρού lockdown στην Πάτρα και την Χαλκίδα, αλλά και τον Άγιο Νικόλαο Λασιθίου.

Πάντως, στην επιτροπή φαίνεται πως υπάρχει διχογνωμία για δύο ζητήματα, πρώτον τη λειτουργία των σχολείων και δεύτερον τη λειτουργία του λιανεμπορίου στις "κόκκινες" περιοχές, καθώς ακούγονται φωνές τόσο για το κλείσιμο των σχολείων όσο και για την παύση κάθε λειτουργίας του λιανεμπορίου.

Στο μεταξύ, όπως έγινε γνωστό πριν από λίγο, επειδή η συνεδρίαση της επιτροπής εμπειρογνωμόνων βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη, η προγραμματισμένη για τις 18:00 ενημέρωση από τον Νίκο Χαρδαλιά, θα ξεκινήσει όταν ολοκληρωθεί η συνεδρίαση των ειδικών.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share