Σάββατο, 02 Ιουλίου 2022

Κορωνοϊός: Συναγερμός στο Λασίθι - Βρέθηκε και άλλο κρούσμα σε σχολείο

Που θα πάει άλλο αυτή η κατάσταση

5 Φεβρουαρίου 2021 17:10
Κορωνοϊός: Συναγερμός στο Λασίθι - Βρέθηκε και άλλο κρούσμα σε σχολείο
Από Βασίλης Κατσιαούνης

Κορωνοϊός: Συνεχίζονται οι εξελίξεις σχετικά με τον κορωνοϊό στην Ελλάδα όπου η κατάσταση παραμένει τραγική με την αύξηση των κρουσμάτων αλλά και των ατόμων που μπαίνουν σε ΜΕΘ.

Σημειώνεται ότι στη Σπάρτη σε ένα Δημοτικό σχολείο βρέθηκε πλήθος κρουσμάτων σε μαθητές με αποτέλεσμα να παρθούν έκτακτα μέτρα.

Συγκεκριμένα συναγερμός σήμανε στον Άγιο Νικόλαο Λασιθίου σε ένα σχολείο όπου εντοπίστηκε ένα ακόμη κρούσμα του κορωνοϊού σε μαθητή.

Συνεχίζονται τα κρούσματα στο Λασίθι.

Κορωνοϊός: O εντοπισμός του κρούσματος

Ειδικότερα ο κορωνοϊός «χτύπησε» πάλι στον Άγιο Νικόλαο Λασιθίου. Κλείνει λόγω κρούσματος τμήμα και στο 2ο Δημοτικό σχολείο της πόλης.

Με το νομό να έχει «κυκλώσει ο κορωνοϊός και τις πληροφορίες να θέλουν την επιβολή σκληρότερου lockdown στην περιοχή, εντοπίστηκε σήμερα, Παρασκευή και νέο κρούσμα σε μαθητή. Ως αποτέλεσμα, αποφασίστηκε για 14 ημέρες να παραμείνει κλειστό το τμήμα Α2 του 2ου Δημοτικού Σχολείου Αγίου Νικολάου.

Σύμφωνα με το anatolh.com, ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, Μανόλης Μακράκης, το παιδί που διαγνώστηκε με Covid19 είναι αδερφάκι με παιδί από τον Βρεφονηπιακό Σταθμό της Αμμούδας, το οποίο και είχε επίσης, προσβληθεί από τον ιό.

Κορωνοϊός - Πάτρα: "Μάχη" για ακόμη ένα 24ωρο δίνει ο 9χρονος μαθητής για να μην διασωληνωθεί (video)

Κορωνοϊός: Δύσκολη φαίνεται να είναι η κατάσταση με τον 9χρονο μαθητή στην Πάτρα ο οποίος βρίσκεται από την Τρίτη 2 Φεβρουαρίου στην εντατική. Επίσης σημειώνεται ότι υπήρχαν αναφορές ότι πιθανώς να είχε κολλήσει το μεταλλαγμένο στέλεχος.

Συγκεκριμένα ο 9χρονος μαθητής βρίσκεται για ακόμη μία μέρα στην εντατική στην Πάτρα με αποτέλεσμα να παλεύουν οι γιατροί να μην διασωληνωθεί.

Κορωνοϊός: Η κατάσταση του 9χρονου μαθητή

Ειδικότερα σταθερή είναι η κατάσταση του 9χρονου Μάριου στην Πάτρα, ο οποίος νοσηλεύεται από χθες με κορωνοϊό στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Παίδων του Πανεπιστημιακού νοσοκομείου στο Ρίο.

O 9χρονος Μάριος νοσηλεύεται σε μη επεμβατικό αερισμό και του χορηγείται θετική πίεση με το σύστημα υψηλής ροής και αντιική αγωγή, όπως είπε ο υπεύθυνος ΜΕΘ Παίδων του νοσοκομείου Ρίου, Ανδρέας Ηλιάδης, μιλώντας στο ΟΡΕΝ. Το παιδί έχει συμπτώματα βαριάς πνευμονίας, όπως υποξυγοναιμία και υψηλό πυρετό.

Αυτή την στιγμή, η μάχη που δίνουν οι γιατροί αφορά στο να μην διασωληνωθεί ο 9χρονος καθώς το δεύτερο 24ωρο είναι κρίσιμο για την πορεία της υγείας του. Ευτυχώς η πρώτη νύχτα κύλησε καλά κι αν είναι κυλήσει έτσι και η δεύτερη, το πιθανότερο είναι ότι το παιδί θα αποφύγει τη διασωλήνωση.

Υπενθυμίζεται πως ο 9χρονος εισήχθη στην Παιδιατρική Κλινική με εμπύρετο νόσημα, ωστόσο η κατάστασή του επιβαρύνθηκε πολύ γρήγορα. Μετά από τεστ που διενεργήθηκε βρέθηκε να είναι θετικό στον κορωνοϊό, ενώ η ακτινογραφία η οποία έγινε, έδειξε πως το μικρό αγόρι έχει εκδηλώσει και πνευμονία.

Η κατάσταση της υγείας του οδήγησε τους θεράποντες ιατρούς να κρίνουν πως είναι επιβεβλημένη η εισαγωγή του σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Αυτό που ερευνάται είναι αν το παιδί έχει προσβληθεί από το βρετανικό στέλεχος της μετάλλαξης του κορωνοϊού με το δείγμα του να έχει ήδη αποσταλεί στην Αθήνα για εργαστηριακό έλεγχο.

Όπως γίνεται γνωστό, η μητέρα του 9χρονου, νοσηλεύτρια στο νοσοκομείο του Αγίου Ανδρέα, είχε διαγνωστεί με κορωνοϊό προ δεκαημέρου με αποτέλεσμα να βρίσκεται σε κατ' οίκον νοσηλεία και απομόνωση. Η ίδια πάντως δεν είχε εμφανίσει ιδιαίτερα συμπτώματα, ενώ δεν είχε προχωρήσει σε εμβολιασμό.

Η ίδια είπε χθες στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star ότι δεν είχε προλάβει να εμβολιαστεί. «Δεν είχα μπει στη λίστα για να εμβολιαστώ. Είπα θα το κάνω αργότερα». Ο πατέρας του 9χρονου, μιλώντας στο Star, είπε πως έχει κολλήσει και ο ίδιος και πως όλη η οικογένεια βρισκόταν σε καραντίνα.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share