Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Αττική: Συνελήφθη 36χρονος που ρήμαζε σπίτια και καταστήματα

Ο ίδιος ήταν μέλος συμμορίας

5 Φεβρουαρίου 2021 16:25
Αττική: Συνελήφθη 36χρονος που ρήμαζε σπίτια και καταστήματα

Αττική: Οι Αρχές για ακόμη μία φορά προχώρησαν σε μία μεγάλη σύλληψη στην Αττική όπου εντόπισαν έναν 36χρονο που έκλεβε σπίτια και καταστήματα της περιοχής.

Σημειώνεται ότι οι Αρχές πριν λίγες μέρες είχαν προχωρήσει σε μία ακόμη σύλληψη αλλά αυτή τη φορά είχε να κάνει με έναν νεαρό εφοπλιστή όπου έκανε παράνομα κορωνοπάρτι.

Συγκεκριμένα το πρωί της Τρίτης 2 Φεβρουαρίου οι Αρχές συνέλαβαν στην Αττική έναν 36χρονο άνδρα ο οποίος ρήμαζε σπίτια και καταστήματα.

Συνελήφθη ο άνδρας στην Αττική.

Αττική: Ποιος ήταν ο άνδρας και η συμμορία που βρισκόταν

Ο 36χρονος συνελήφθη τις πρωινές ώρες της Τρίτης (02.02.2021) στην Αθήνα, από αστυνομικούς της
Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών. Κατηγορείται ως μέλος συμμορίας που διέπραττε διακεκριμένες κλοπές κατ’ εξακολούθηση.

Για την ίδια υπόθεση, έχει σχηματισθεί δικογραφία σε βάρος τριών αλλοδαπών – μελών της συμμορίας. Ένας από τους κακοποιούς είναι ήδη έγκλειστος σε Κατάστημα Κράτησης.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, η συμμορία είχε συγκροτηθεί το τελευταίο εξάμηνο, και έκανε κλοπές από σπίτια και καταστήματα, αφαιρώντας χρήματα και αντικείμενα που στη συνέχεια πούλαγε παράνομα, αποκομίζοντας οικονομικά οφέλη.

Τα μέλη της δεν είχαν σταθερούς ρόλους. Από την μέχρι στιγμής προανακριτική έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών εξιχνιάστηκαν 8 περιπτώσεις κλοπών. Ο 36χρονος οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Πυροβολισμοί στη Θεσσαλονίκη: Συνελήφθησαν δύο άνδρες για την επίθεση στην Τούμπα

Πυροβολισμοί στη Θεσσαλονίκη: Λίγες μέρες μετά το επεισόδιο που σημειώθηκε στη Θεσσαλονίκη με τους πυροβολισμούς έξω από την Τούμπα, οι αρχές συνέλαβαν δύο άνδρες. Επίσης δείτε που είχαν βρεθεί οι τραυματίες από το επεισόδιο που είχε γίνει.

Συγκεκριμένα οι Αρχές προχώρησαν στις συλλήψεις των ανδρών που ευθύνονται για τους πυροβολισμούς στη Θεσσαλονίκη όπου υπήρχαν και τραυματίες.

Στη Θεσσαλονίκη συνελήφθησαν δύο άνδρες.

Πυροβολισμοί στη Θεσσαλονίκη: Η σύλληψη των ανδρών

Ειδικότερα στα χέρια της αστυνομίας βρίσκονται σύμφωνα με πληροφορίες οι δύο οπαδοί που πρωταγωνίστησαν στο σκηνικό με τους πυροβολισμούς στη Θεσσαλονίκη. Μάλιστα, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, ο ένας δράστης συνδέεται άμεσα με την ΠΑΕ Άρης.

Μετά από 10 ημέρες από το οπαδικό επεισόδιο με πυροβολισμούς, οι άνδρες της ασφάλειας Θεσσαλονίκης προχώρησαν στη σύλληψη των δύο δραστών, που είναι οπαδοί του Άρη.

Το περιστατικό είχε σημειωθεί την Πέμπτη 21 Ιανουαρίου και είχε προκαλέσει σοκ στους κύκλους των φιλάθλων, καθώς βγήκαν όπλα μεταξύ οπαδών και μάλιστα μέρα μεσημέρι. Η αστυνομία αναζητούσε εξ αρχής δύο άνδρες - οπαδούς των «κιτρίνων», εκ των οποίων ο ένας έφερε διακριτικά της ομάδας του Άρη κατά την ώρα της επίθεσης.

Οι δυο τους λοιπόν, εμφανίζονταν να βγαίνουν από αυτοκίνητο, πλησιάζοντας τρεις άλλους άνδρες, οι οποίοι χαρακτηρίζονταν ως οπαδοί του ΠΑΟΚ και ο ένας εκ των δραστών έβγαλε πιστόλι. Οι δύο οπαδοί των «κιτρίνων» παραδόθηκαν το πρωί της Κυριακής στις αρχές και οδηγούνται στον ανακριτή.

Συνελήφθησαν δύο άνδρες.

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ για τις συλλήψεις

Όπως ανακοίνωσε η αστυνομία, «συνελήφθησαν δυνάμει σχετικών ενταλμάτων 2 άτομα για επίθεση με πυροβόλο όπλο σε βάρος 3 ημεδαπών». Σύμφωνα με την ανακοίνωση «αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Βίας σε Αθλητικούς Χώρους της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης συνέλαβαν δύο ημεδαπούς ηλικίας 25 και 28 ετών, οι οποίοι ενέχονται σε περιστατικό κατά το οποίο έβαλαν με πυροβόλο όπλο σε βάρος τριών ημεδαπών ηλικίας 27, 27 και 39 ετών, που έλαβε χώρα μεσημβρινές ώρες της 21-01-2021.

Σε βάρος των προαναφερόμενων είχε σχηματισθεί σχετική δικογραφία από αστυνομικούς της ανωτέρω Υπηρεσίας, δυνάμει της οποίας εκδόθηκαν εντάλματα σύλληψης από τον Ανακριτή Θεσσαλονίκης, οπότε και συνελήφθησαν πρωινές ώρες σήμερα 31-01-2021. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν αρμοδίως».

Είχε προηγηθεί η ταυτοποίηση των δραστών στις 23 Ιανουαρίου, όταν η ΕΛΑΣ είχε ανακοινώσει ότι με «προανακριτικές ενέργειες αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Βίας σε Αθλητικούς Χώρους, του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης και η επιστημονική συνδρομή προσωπικού της Υποδιεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών Βορείου Ελλάδος», σημειώθηκε η «εξιχνίαση απόπειρας ανθρωποκτονίας σε βάρος τριών ημεδαπών ηλικίας 27, 27 και 39 ετών.

Ταυτοποιήθηκαν ως δράστες δύο νεαροί ημεδαποί 25 και 28 ετών αντίστοιχα, οι οποίοι όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, μεσημεριανές ώρες της 21-01-2021, αφού προσέγγισαν τους παθόντες σε εξωτερικό χώρο στην ευρύτερη περιοχή της Τούμπας, ο πρώτος εξ’ αυτών έβαλε εναντίον τους με πυροβόλο όπλο. Κατά το περιστατικό τραυματίστηκαν δύο εκ των παθόντων στα κάτω άκρα και προκλήθηκαν φθορές σε κατάστημα της περιοχής».

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share