Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Οι λοιμωξιολόγοι εκτέθηκαν: Καμία συμφωνία στα παράθυρα των καναλιών για το lockdown

Σύγχυση λίγο πριν από τη συνεδρίασή τους

5 Φεβρουαρίου 2021 11:04
Οι λοιμωξιολόγοι εκτέθηκαν: Καμία συμφωνία στα παράθυρα των καναλιών για το lockdown
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Οι λοιμωξιολόγοι εκτίθενται με τη διαρκή τους παρουσία στα κανάλια για την εξέλιξη του κορωνοϊού και τα τελευταία δεδομένα για το lockdown, με τον Χαράλαμπο Γώγο να φαίνεται να έχει διαφορετική άποψη, από εκείνη της Ματίνας Παγώνη.

Όπως ανέφερε ο κύριος Γώγος στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» της τηλεόρασης του ΑΝΤ1, η απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 6 το απόγευμα τα Σαββατοκύριακα είναι «μια έξυπνη λύση» η οποία θα μπορούσε να βοηθήσει στο να μπει φρένο στην διασπορά του κορωνοϊού στην κοινότητα.

Κορωνοϊός: Η αντίθετη άποψη του Χαράλαμπου Γώγου από τη Ματίνα Παγώνη

Υπενθυμίζεται ότι το Λεκανοπέδιο χθες κατέγραψε και πάλι τα μισά κρούσματα κορωνοϊού, από αυτά που ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Από το σύνολο των 1.067 νέων μολύνσεων, 532 εντοπίστηκαν στην Αττική, εκ των οποίων τα 129 στο κέντρο της Αθήνας.

«Σε αυτή τη φάση δεν έχει σημασία τόσο το άνοιγμα των δραστηριοτήτων, αλλά η κινητικότητα γύρω από το άνοιγμα», σημείωσε ο κ. Γώγος προσθέτοντας ότι είναι κατανοητή η κόπωση των πολιτών, όμως η κινητικότητα πρέπει να μειωθεί.

Παράλληλα, ο καθηγητής αναφέρθηκε και στον έλεγχο της μετακίνησης από Δήμο σε Δήμο, μέσω του SMS στο 13033, ενώ όσον αφορά στα σχολεία ο καθηγητής τόνισε πως «δεν οδηγούν την επιδημία, την ακολουθούν».

Lockdown: Απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 18:00 τα Σαββατοκύριακα

Κορωνοϊός: Σκληρότερα περιοριστικά μέτρα αναμένεται να ληφθούν προκειμένου να ανακοπεί το νέο κύμα της πανδημίας.

Σήμερα (05/02) θα γίνει η κρίσιμη συνεδρίαση της επιτροπής των λοιμωξιολόγων οι οποίοι θα εξετάσουν το πρόβλημα της κινητικότητας σε περιοχές επιβαρυμένες επιδημιολογικά όπως η Αττική, η Πάτρα και η Θεσσαλονίκη και θα καταθέσουν την εισήγησή τους στην κυβέρνηση. Οι αποφάσεις της κυβέρνησης, αναμένεται να ανακοινωθούν αύριο στις 18:00 κατά την ενημέρωση του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας, Νίκου Χαρδαλιά.

Η σημερινή εισήγηση των λοιμωξιολόγων (της “μικρής” επιτροπή που συνεδριάζει κάθε Πέμπτη) είναι να «κοκκινίσει» τόσο η Θεσσαλονίκη όσο και η Αχαΐα. Μέχρι πρότινος στο κόκκινο βρισκόταν μόνο ο δήμος Πατρέων.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ είναι πολύ πιθανόν να επιβληθεί απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 6 το απόγευμα κατά τα Σαββατοκύριακα και όχι τις καθημερινές, καθώς είναι πιο εύκολο να ελεγχθεί η εφαρμογή των μέτρων ενώ δεν αναμένεται να δημιουργήσει μεγάλο συνωστισμό στα Μέσα Μεταφοράς.

Η απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 18:00 είναι πολύ πιθανόν να εφαρμοστεί από το προσεχές Σαββατοκύριακο, 6-7 Φεβρουαρίου.

Στο τραπέζι βρίσκεται επίσης η απαγόρευση διαδημοτικών μετακινήσεων στην Αθήνα, ωστόσο υπάρχουν πολλές δυσκολίες στην εφαρμογή του εν λόγω μέτρου.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share