Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

«Εφαρμόστε τα μέτρα γιατί...» - Δραματική έκκληση από τη Ματίνα Παγώνη

Διαφωνεί η λοιμωξιολόγος με τα νέα μέτρα!

5 Φεβρουαρίου 2021 08:49
«Εφαρμόστε τα μέτρα γιατί...» - Δραματική έκκληση από τη Ματίνα Παγώνη
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Σε δραματική έκκληση προχώρησε η Ματίνα Παγώνη, η οποία διαφωνεί με το γεγονός, ότι ετοιμάζεται η κυβέρνηση να ανακοινώσει νέα μέτρα, ζητώντας να εφαρμοστούν πιστά τα ήδη υπάρχοντα.

Κρίσιμη θεωρείται η σημερινή (5/2) συνεδρίαση της επιτροπής των λοιμωξιολόγων, οι οποίοι θα θέσουν επί τάπητος την κατάσταση που επικρατεί στις «κόκκινες» περιοχές, στις υποψήφιες για… αλλαγή χρώματος, αλλά και στα νέα σκληρότερα μέτρα για να αντιμετωπιστεί το κύμα του κορωνοϊού που τρομάζει ειδικούς και κυβέρνηση.

Κορωνοϊός: Το αίτημα της Παγώνη για τα μέτρα

Σύμφωνα με τη Ματίνα Παγώνη, πρόεδρο νοσοκομειακών γιατρών, η λήψη νέων μέτρων δεν είναι αναγκαία.

«Τα μέτρα που υπάρχουν μέχρι τώρα δεν έχουν εφαρμοστεί. Ας εφαρμόσουμε αυτά που έχουμε».

Η σταθεροποίηση που υπάρχει τις τελευταίες ημέρες στον αριθμό των κρουσμάτων, μαρτυρά ότι η πανδημία βρίσκεται υπό διαχείριση οπότε καινούργια μέτρα στην παρούσα φάση θα ήταν περιττά.

«Το να ανακοινώνουμε κάθε δυο μέρες μέτρα δεν έχει κανένα νόημα αν δεν τα εφαρμόζουμε».

Η επιτροπή των ειδικών παρακολουθεί καθημερινά την εξέλιξη του ιού στη χώρα και βήμα βήμα αποφασίζει τις επόμενες κινήσεις.

«Όχι» στην απαγόρευση κυκλοφορίας στις 18:00 για την Αττική για την Παγώνη

Σχετικά με τις σκέψεις για απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 18:00 το απόγευμα στην Αθήνα, η κ. Παγώνη είπε ότι δεν είναι καλή ιδέα.

«Το να κλείσεις από τις 18:00 η ώρα την Αττική δεν έχει κανένα νόημα».

Το ζητούμενο είναι η τήρηση των μέτρων και η ατομική ευθύνη που φέρουν οι πολίτες, η οποία θα πρέπει να έρθει στο προσκήνιο και όλοι να αναλογιστούν την κρισιμότητα της κατάστασης.

Ματίνα Παγώνη: «Η λύση είναι τα εμβόλια»

Μεγάλο είναι το ζήτημα που παραμένει γύρω από το πρόγραμμα εμβολιασμού.

Οι λιγοστές δόσεις που έχουν παραλάβει οι ευρωπαϊκές χώρες έχουν πάει πίσω τα προγράμματα εμβολιασμού, με αποτέλεσμα αρκετοί πολίτες που θα έπρεπε να έχουν εμβολιαστεί να περιμένουν στην ουρά.

Σχετικά με τον εμβολιασμό των υγειονομικών υπαλλήλων, η κ. Παγώνη τόνισε ότι περίπου το 80% των νοσοκομειακών γιατρών έχουν ήδη εμβολιαστεί ενώ συνεχίζονται κανονικά και οι εμβολιασμοί των υπολοίπων.

Τα τελευταία νούμερα της πανδημίας έχουν αυξήσει σε μικρό ποσοστό την εισαγωγή ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία, ωστόσο βρίσκονται σε καλή κατάσταση.

Υπάρχουν κενές κλίνες ΜΕΘ, τόσο στην Αττική όσο και στην Περιφέρεια, με το ποσοστό τους να αγγίζει το 57%.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share