Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Δυστυχώς: Τα δύο μέτρα-«φωτιά» που ανακοινώνει ο Χαρδαλιάς και μας κλείνουν οριστικά στο σπίτι

Άσχημα τα νέα για καιρό...

5 Φεβρουαρίου 2021 07:44
Δυστυχώς: Τα δύο μέτρα-«φωτιά» που ανακοινώνει ο Χαρδαλιάς και μας κλείνουν οριστικά στο σπίτι
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Η χώρα έχει περιέλθει ξανά σε δύσκολη κατάσταση εξαιτίας του κορωνοϊού και της εκ νέου εξάπλωσής του, κάτι που σημαίνει πως λογικά ο Νίκος Χαρδαλιάς ετοιμάζει σκληρές ανακοινώσεις, με δύο μέτρα να ξεχωρίζουν.

Μετά την απόφαση της υποεπιτροπής των ειδικών λοιμωξιολόγων να ενταχθούν στις κόκκινες περιοχές τόσο η Θεσσαλονίκη όσο και ολόκληρη η Αχαΐα (μέχρι σήμερα ήταν μόνο ο Δήμος Πατρέων) τα νέα μέτρα που πρέπει να εφαρμοσθούν προκαλούν πονοκέφαλο, ενώ παράλληλα ετοιμάζονται και τα μέτρα στην Αττική.

Κορωνοϊός: Αυτά τα μέτρα ανακοινώνει ο Νίκος Χαρδαλιάς

Αυτό ισχύει κατά κύριο λόγο για τις μετακινήσεις, καθώς το σενάριο που κερδίζει έδαφος για τον περιορισμό της κινητικότητας είναι να μπουν νέοι περιορισμοί στον κωδικό 6 του sms στο 13033. Να μην επιτρέπεται δηλαδή η αλλαγή περιοχής για άθληση. Άλλωστε η κυβέρνηση είχε δηλώσει ότι ο συγκεκριμένος κωδικός έχει συνεχώς αυξητικές τάσεις και οι πολίτες τον αξιοποιούν για να αλλάζουν περιοχές και να πηγαίνουν σε παραλίες, πάρκα κλπ που βρίσκονται μακριά από το σπίτι τους.

Μάλιστα ο φόβος της κυβέρνησης είναι τι θα γίνει αυτό το Σαββατοκύριακο που ο καιρός θα είναι σχεδόν ανοιξιάτικος αλλά και τις επόμενες ημέρες που επίσης οι θερμοκρασίες θα είναι υψηλές.

Σε ό,τι αφορά στην Αττική πάντως και την απαγόρευση κυκλοφορίας, θεωρείται κάτι παραπάνω από πιθανό να περιορισθούν οι ώρες από τις 18:00 έως τις 5:00 το πρωί αλλά μόνο για τα Σαββατοκύριακα.

Εξάλλου οι καθημερινές φοβίζουν τους ειδικούς αλλά και τα κυβερνητικά στελέχη πως είναι τέτοιος χρονικός περιορισμός θα επιφέρει τα αντίθετα αποτελέσματα με συνωστισμό και μποτιλιαρίσματα την ώρα που τελειώνουν τη δουλειά τους οι εργαζόμενοι.

Όποιες αποφάσεις και να ληφθούν, θα ανακοινωθούν επισήμως το απόγευμα από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share