Παρασκευή, 24 Σεπτεμβρίου 2021

Κορωνοϊός: "Φρένο" στους εμβολιασμούς στα Γιάννενα - Αλλοιώθηκαν δεκάδες εμβόλια

Τώρα έχουμε και αυτό

5 Φεβρουαρίου 2021 00:23
Κορωνοϊός:
Από Βασίλης Κατσιαούνης

Κορωνοϊός: Συνεχίζονται τα προβλήματα με τον κορωνοϊό στην Ελλάδα όπου καθημερινά όλο και περισσότερο αυξάνονται τα κρούσματα με αποτέλεσμα να παίρνονται και άλλα μέτρα.

Σημειώνεται ότι στη Θεσσαλονίκη βρέθηκε το μεταλλαγμένο στέλεχος του κορωνοϊού όπου είχε κάνει πρώτα την εμφάνιση του στην Βρετανία.

Συγκεκριμένα στα Γιάννενα μπαίνει "φρένο" στους εμβολιασμούς διότι αλλοιώθηκαν δεκάδες εμβόλια κατά του ιού με αποτέλεσμα να υπάρχουν προβλήματα.

Σταματούν απότομα οι εμβολιασμοί.

Κορωνοϊός: Το πρόβλημα με τα εμβόλια

Ειδικότερα σύμφωνα με πληροφορίες από τα Γιάννενα το ενδεχόμενο να αλλοιώθηκε η παρτίδα περίπου 120 δόσεων των αντι – Covid εμβολίων φαίνεται να οφείλεται σε βλάβη στις συσκευές ψύξης, αναφέρει το mypreveza.

Το περιστατικό ανέφερε στην ΕΡΤ Ιωαννίνων, ο Γ.Γ. της ΠΕΟΔΥΝ, Γιώργος Πρέντζας τονίζοντας ότι οι εμβολιασμοί του υγειονομικού προσωπικού στα Νοσοκομεία της Ηπείρου βρίσκονται σε υψηλό ποσοστό, καθώς στα 2 νοσηλευτικά ιδρύματα των Ιωαννίνων φτάνουν το 80%.

Από την πλευρά του ο Διευθυντής του Κ.Υ Ιωαννίνων ανέφερε, ότι υπήρξε κάποιο πρόβλημα ψύξης και με βάση το πρωτόκολλο διαχείρισης διακόπηκε για μερικές ώρες ο εμβολιασμός, ωστόσο η συγκεκριμένη παρτίδα εμβολίων παραμένει στις συσκευές ψύξης.

"Βόμβα" με τον κορωνοϊό: "Η αύξηση με τα λύματα στην Αττική μπορεί να φτάσει το 200%"

Κορωνοϊός: Δυσκολεύει η κατάσταση με τον κορωνοϊό στην Ελλάδα καθημερινώς και αυτό φαίνεται μέσα από τα αποτελέσματα που ανακοινώνονται σχετικά με τα κρούσματα.

Ενώ παράλληλα θύματα της πανδημίας πέφτουν όλο και περισσότερα παιδιά, με την πιο πρόσφατη περίπτωση να είναι ένα βρέφος 6 μηνών στο Ρέθυμνο.

Συγκεκριμένα, ο καθηγητής Νίκος Θωμαΐδης ανέφερε ότι η κατάσταση με τα κρούσματα στην Αττική ήταν ξαφνική και αναμένεται τα λύματα να αυξηθούν έως και 200%.

Δύσκολη η κατάσταση στην Αττική.

Κορωνοϊός: Ραγδαία αύξηση στα λύματα της Αττικής

Ειδικότερα, μια εκτίμηση που μπορεί να ανατρέψει τα πάντα έκανε πριν από λίγο, μιλώντας στο Live News και τον Νίκο Ευαγγελάτο, ο καθηγητής αναλυτικής Χημείας, Νίκος Θωμαΐδης. «Aπό το Σάββατο ώς σήμερα έχουμε μεγάλο ιικό φορτίο στα λύματα, μεγαλύτερο από τον Νοέμβριο, ακόμα και στην κορυφή της πανδημίας», είπε.

Ο καθηγητής Αναλυτικής Χημείας του Πανεπιστημίου Αθηνών, Νίκος Θωμαΐδης, έδειξε μια εικόνα που κανείς δεν θα ήθελε να δει στα λύματα της Αττικής.

Είπε ότι η αύξηση που εκτιμάται ότι θα έχουμε αυτή την εβδομάδα στο ιικό φορτίου που ανιχνεύεται στα λύματα της Αττικής θα είναι έως και 200%!

Η εκτίμηση αυτή, που ακούγεται τρομακτική, μπορεί να ανατρέψει τα πάντα, ακόμα και όσα είχαν ακουστεί μέχρι σήμερα για τα μέτρα που ενδέχεται να επιβληθούν στην Αττική των 5 εκατομμυρίων κατοίκων.

Αρκεί να σημειωθεί ότι, στις αρχές της εβδομάδας, η εκτίμηση για την αύξηση του ιικού φορτίου στα λύματα της Αττικής ήταν στο 40%.

Στην Αττική δυσκολεύουν τα πράγματα.

Ο κ. Θωμαΐδης, μιλώντας στο LIVE NEWS, έκανε λόγο για απότομη αύξηση στο ιικό φορτίο στην Αττική και μάλιστα μεγαλύτερη εκείνης του Νοεμβρίου.

Ο καθηγητής Αναλυτικής Χημείας του ΕΚΠΑ σημείωσε ότι «από το Σάββατο ώς σήμερα έχουμε μεγάλο ιικό φορτίο στα λύματα, μεγαλύτερο από τον Νοέμβριο, ακόμα και στην κορυφή της πανδημίας. Είναι εξαιρετικά ανησυχητική η διασπορά στην Αττική κι αυτό θα μεταφραστεί σε αυξημένα κρούσματα».

«Είναι μεγαλύτερη του 50% η αύξηση. Μπορεί να φτάσει το 200% αυτή την εβδομάδα. Το λέγαμε, αν υπάρξει απότομη αύξηση, σημαίνει ότι υπάρχει εκτεταμένη διασπορά. Διευκρινίζω μονίμως ότι εμείς βλέπουμε το συνολικό ιικό φορτίο. Βλέπουμε διασπορά της πανδημίας, δεν θέλαμε να δούμε αυτή την απότομη αύξηση. Γιατί η απότομη αύξηση του Οκτωβρίου, έφερε το κύμα του Νοεμβρίου. Δεν πέφτουμε από τα σύννεφα, υπάρχει εκτεταμένη οικονομική δραστηριότητα, μετακινήσεις στα ΜΜΜ», είπε χαρακτηριστικά.

Δείτε το βίντεο:

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share