Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Lockdown: "Δεν υπάρχει εισήγηση για τους ειδικούς για το κλείσιμο των σχολείων"

Μας έχουν μπερδέψει τελείως

4 Φεβρουαρίου 2021 19:04
Lockdown:

Lockdown: Συνεχίζεται η τραγική κατάσταση με τον κορωνοϊό στην Ελλάδα όπου από ότι φαίνεται δυσκολεύει αρκετά λόγω της αύξησης των κρουσμάτων.

Σημειώνεται ότι σήμερα ο ΕΟΔΥ μέσα από την ανακοίνωση του που έκανε σήμερα Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου ανέφερε ότι παραμένει ο τετραψήφιος αριθμός κρουσμάτων στη χώρα.

Συγκεκριμένα η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως μέσα από συνέντευξη της μίλησε για το ενδεχόμενο να κλείσουν τα σχολεία λόγω των κρουσμάτων.

Συνεχίζεται η δύσκολη κατάσταση με τον κορωνοϊό.

Lockdown: Τι θα γίνει με τα σχολεία

Ειδικότερα στα σενάρια για ενδεχόμενο κλείσιμο των σχολείων αναφέρθηκε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, η οποία τόνισε ότι έχει παρθεί μια απόφαση στην κυβέρνηση στη βάση των εισηγήσεων των ειδικών και αυτή τη στιγμή λειτουργούν όλα τα σχολεία στη χώρα με εξαίρεση τα Λύκεια στις κόκκινες περιοχές.

«Αύριο δεν υπάρχει προγραμματισμένη συζήτηση με τους ειδικούς για το θέμα των σχολείων, παρακολουθούμε βήμα-βήμα τις εξελίξεις, είμαστε σε τακτικοί επικοινωνία μαζί τους και πορευόμαστε με βάση τις εισηγήσεις» ξεκαθάρισε. Η ίδια απηύθυνε έκκληση σε εκπαιδευτικούς και μαθητές Λυκείου να υποβάλουν αίτηση στην ειδική πλατφόρμα που έχει δημιουργηθεί στο edu.testing.gov.gr προκειμένου να εξεταστούν δωρεάν για covid σε 386 σημεία σε όλη τη χώρα.

Σχετικά για το νομοσχέδιο και τα συλλαλητήρια που πραγματοποιούνται, απάντησε ότι πρόκειται για ένα νομοσχέδιο κοινής λογικής, το οποίο έρχεται να διορθώσει παθογένειες δεκαετιών. «Θεωρούμε φυσιολογικό να εισάγεται κάποιος στο Πανεπιστήμιο με βαθμό 0,6 στα 20;», διερωτήθηκε η υπουργός ,μιλώντας στο Μega. «Επιτρέποντας το ως πολιτεία, τον παραπλανούμε.

Άρα λοιπόν το νομοσχέδιο θεσπίζει ακαδημαϊκές προϋποθέσεις εισαγωγής. Ενισχύει τις ακαδημαϊκές προϋποθέσεις εισαγωγής στα πανεπιστήμια». «Δεύτερον», συνέχισε, «ελεγχόμενη είσοδος στα πανεπιστήμια, το οποίο ισχύει διεθνώς σε τόσα Πανεπιστήμια. Ο στόχος μας είναι να δώσουμε στα εξαιρετικά μας πανεπιστήμια αυτό που δεν έχουν: το ακαδημαϊκό περιβάλλον που τους αρμόζει».

Δείτε αναλυτικά όσα είπε

Κορωνοϊός: Δεν "λυγίζει" η Αττική - "Ανεβαίνει" και η Θεσσαλονίκη

Κορωνοϊός: Δυσκολεύει ακόμη περισσότερο η κατάσταση στην Ελλάδα με τα κρούσματα του κορωνοϊού διότι για ακόμη μία φορά φαίνεται να διατηρείται ο τετραψήφιος αριθμός τους σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΕΟΔΥ.

Σημειώνεται ότι ο καθηγητής Νίκος Θωμαϊδης σημείωσε ότι υπάρχει μεγάλη αύξηση στα λύματα της Αττικής και ενδεχομένως να φτάσει έως το 200% η αύξηση.

Συγκεκριμένα εκδόθηκε ο επιδημιολογικός χάρτης με τα κρούσματα στην Ελλάδα για σήμερα Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου όπου και τα μισά εντοπίζονται στην Αττική.

Κορωνοϊός: Αναλυτικά ο επιδημιολογικός χάρτης

Ειδικότερα ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε σήμερα 1.070 νέα κρούσματα κορωνοϊού, με την Αττική να βρίσκεται ξανά στο «κόκκινο». Συγκεκριμένα η Αττική έχει 532 νέες μολύνσεις, συν 1 από τα νησιά, ενώ στη Θεσσαλονίκη καταγράφονται 87 νέα κρούσματα κορωνοϊού.

Δείτε τον χάρτη παρακάτω

Αυτός είναι ο αναλυτικός επιδημιολογικός χάρτης.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share