Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Κορωνοϊός: "Κόκκινος" συναγερμός με τα κρούσματα - Στα ύψη οι διασωληνωμένοι

Στους 25 οι νέοι θάνατοι

4 Φεβρουαρίου 2021 17:37
Κορωνοϊός:

Κορωνοϊός: Η κατάσταση με τον κορωνοϊό στην Ελλάδα γίνεται όλο και χειρότερη με αποτέλεσμα να ανακοινώνονται όλο και περισσότερα κρούσματα του ιού. Επίσης τα παιδιά φαίνεται πως και αυτά πέφτουν θύματα του κορωνοϊού με αποτέλεσμα ένα βρέφος να έχει βρεθεί θετικό.

Συγκεκριμένα ανακοινώθηκαν το απόγευμα της Πέμπτης 4 Φεβρουαρίου από τον ΕΟΔΥ τα νέα στοιχεία για την εξάπλωση του κορωνοϊού στη χώρα.

Συνεχίζεται η αύξηση των κρουσμάτων.

Κορωνοϊός: Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ

Ειδικότερα παραμένει ο τετραψήφιος αριθμός των κρουσμάτων στην Ελλάδα. Παρακάτω θα βρείτε τα κρούσματα που ανακοινώθηκαν και τους διασωληνωμένους.

«Σήμερα ανακοινώνουμε 1070 νέα κρούσματα της λοίμωξης του νέου κορωνοϊού (COVID-19), εκ των οποίων 1 εντοπίστηκε κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται στα 160.935, εκ των οποίων 51,9% άνδρες. Κατά την ιχνηλάτηση βρέθηκε ότι 6.002 (3,7%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 50.974 (62,9%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

249 άτομα νοσηλεύονται διασωληνωμένα. Η διάμεση ηλικία τους είναι 70 έτη. 179 (71,9%) εκ των διασωληνωμένων είναι άνδρες. To 85,5%, των διασωληνωμένων έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 1.149 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ από την αρχή της πανδημίας.

Τέλος, έχουμε 25 νέους θανάτους από τη νόσο COVID-19, φθάνοντας τους 5.903 θανάτους συνολικά στη χώρα, εκ των οποίων 3.473 (58,8%) άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 95,6% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.»

"Βόμβα" Τσιόδρα για τον κορωνοϊό: "Υπάρχει μεγάλη αύξηση στην Αθήνα"

Σωτήρης Τσιόδρας: Συνεχίζεται να είναι σε άσχημα επίπεδα η κατάσταση με τον κορωνοϊό, με αποτέλεσμα η κυβέρνηση να σκέφτεται να πάρει πιο δραστικά μέτρα, όπως αυτό της απαγόρευσης κυκλοφορίας από τις 6 το απόγευμα.

Συγκεκριμένα, από το βήμα της Βουλής, ο Σωτήρης Τσιόδρας μίλησε για την κατάσταση του κορωνοϊού στην Ελλάδα, έδειξε χάρτες της πανδημίας και αναφέρθηκε στο τι γίνεται στην Αθήνα.

Επιβεβαίωσε τα χειρότερα ο Τσιόδρας.

Σωτήρης Τσιόδρας: Η ανησυχητική κατάσταση στην Αθήνα

Ειδικότερα, παρουσιάζοντας χάρτες και στοιχεία εμφανίστηκε στη Βουλή ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας. Σύμφωνα με τον ευρωπαϊκό χάρτη θετικότητας, η Ελλάδα παραμένει μαζί με τις σκανδιναβικές χώρες σε καλά ποσοστά θετικότητας.

«Αυτός ο χάρτης εμένα δεν μου λέει τίποτα, γιατί φτιάχτηκε για λόγους ταξιδιωτικούς. Μακάρι να έχω περισσότερα τεστ και χαμηλότερο δείκτη θετικότητας από το 4%», είπε ο κ. Τσιόδρας.

«Πρέπει να σταθμίζουμε τα στοιχεία για να δούμε πού χρειάζεται περισσότερος έλεγχος, αν χρειάζεται παραπάνω μέτρα και να έχεις διαθέσιμα τεστ. Δυστυχώς, έχουμε μια αύξηση στην Αθήνα. Τι θα κάνουμε; Είναι πάρα πολλά τα κρούσματα. Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι δεν έχει τελειώσει ακόμα ο ιός. Ελπίζουμε να είναι για λίγους μήνες ακόμα εδώ και να το καταπολεμήσουμε με τα εμβόλια», ανέφερε ο κ. Τσιόδρας παρουσιάζοντας σειρά χαρτών από σημεία της Αττικής που εμφανίζουν σημαντική αύξηση.

«Η Αττική αυτή τη στιγμή είναι πραγματικά μια περιοχή η οποία θέλει ιδιαίτερη προσοχή. Οι νοσηλείες στην Αττική έχουν μια αυξητική τάση, την οποία την μετράμε όπως μετράμε τον ρυθμό αναπαραγωγής για τα κρούσματα, και έχει περάσει το 1», είπε ο καθηγητής.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share